MKAvatar (2007-2010) niepełnosprawny kocurek...odszedł :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 10:50 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Avatarek bardzo dziękuje za paczkę z pieluchami :1luvu: :1luvu:

Deklaruje też, że zaopiekuje się odpowiednio każdą ilością tego cennego materiału 8)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

MiauKot

Od: Nie lut 14, 2010 15:31

Post » Wto kwi 12, 2011 18:08 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

A może przemyśli Pani metodę którą sobie wymyślił nasz kot. Tz. wtedy był śmierdzącym (nerki) znajdą, ze zgruchotanymi 3 paliczkami, dzikim i nieznajomym kotem. Przez dwa tygodnie miał płukanie nerek. A czas w klatce spędzał leżąc na silikonowym żwirku z którego wstawał tylko, żeby przysunąć sobie jedzenie. Woziłam go na wkładach pieluchowych, co bardzo przeżywał, gdyż po kroplówce natychmiast się załatwiał i mu to śmierdziało. Gdy to wszystko pokojarzyłam, zaczęłam mu wsypywać silikon także do przenoski i już nie było żadnego problemu z podróżami.
Napisała Pani, że kot ma ulubione miejsce w łazience gdzie lubi spać. Może na ten czas umieszczać go na żwirku z pupą na wierzchu, pupa będzie się wietrzyć. Mojemu nawet kupy w tym żwirku specjalnie nie przeszkadzały. Pod mordkę można włożyć tekturkę, bo silikon się lepi. Ale choć mój kot miał otwartą ranę na łapce z której codziennie ściągano strupki nic mu się w tę łapkę złego nie działo.
Oczywiście trudno coś radzić jeśli nie zna się przyzwyczajeń i potrzeb kota, ile śpi, jak często ma potrzeby fizjologiczne, czy ma biegunki i jak na nie reaguje, ale spróbować można.
Pozdrawiam

Nas troje

Od: Sob kwi 09, 2011 11:31

Post » Pon cze 20, 2011 21:42 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Adria pisze:
Oto Avatarek na drapaku :kotek:

Cieżką wspinaczke zakończył qpal na drapaku...no cześciowo na podłodze :oops:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Wto cze 21, 2011 19:04 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Dzielny koteczek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto cze 28, 2011 20:47 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Nikt nie zagląda do słodziaka :(
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy

ametyst55

Post » Wto lip 05, 2011 8:42 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Przede wszystkim bardzo chciałam podziękować wszystkim za wsparcie pieluchowe :1luvu:
Mamy zapas na jakiś czas :kotek:

W duzych ilościach schodzą nam też podkłady higieniczne. Używam ich również w legowiskach dla AVatara, ale również w klatkach, transporterkach. Wiadomo, że zwierzaki różnie znoszą transport. WIęc jeśli pobrudzi się taki podkład to wymieniamy na nowy a z kocykami to różnie wtedy bywa.

Wygląda to tak i jest do kupienia w każdej aptece. Rozmiar obojętny - 60x60, 60x90.
http://seni.pl/produkty_seni/przeglad_p ... /seni_soft

Może komuś zostały takie podkłady lub ma dostęp do tańszych? :oops:
Ja za opakowanie 30szt. 60x60 płace w aptece 37zl.

Z najświeższych wieści o Avatarku. Właśnie weszłam do pokoju a nie pościeliłam jeszcze łóżka i kogo zastałam na poduszce...Avatara, a był bez pieluszki, bo po nocy chciałam go przewietrzyć :twisted: Teraz musze wyprać poduche :evil:
Ogólnie widzę, że taka pogoda mu nie sprzyja. Jest mniej ruchliwy, jakby bardziej obolały :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto lip 05, 2011 20:24 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Wyprana poduszka oczywiście nie wyschła :evil: W roli poduszki dzisiaj wystąpi szczelenie "zafoliowany" Avatar 8)

Ciekawe jak ja mam zachęcić kogoś do adopcji takiego kota :roll: :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto lip 05, 2011 21:04 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Podobno spanie na płaskim dobrze robi na kręgosłup...

:twisted: :wink:

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob sie 27, 2011 21:59 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Zaglądamy do Avatarka i pytamy o zdrówko :?:
Obrazek

ametyst55

Post » Wto wrz 06, 2011 21:19 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

ametyst55 pisze:Zaglądamy do Avatarka i pytamy o zdrówko :?:

bardzo dziękujemy za pamięć :1luvu:

Zdrówko ok tylko tusza za duża :oops: Osobiście się przyczyniłam do tego :oops: Avatar bardzo prosi o dom :oops: Niestety nikt nie pytał nigdy o tego kota ...i chyba nikt nie zapyta :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Wto wrz 06, 2011 21:25 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Avatarku :1luvu: kto podaruje słodziakowi dom :?:
Obrazek

ametyst55

Post » Pt wrz 23, 2011 11:23 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Domku niestety dla Avatara nie widać :( Chłopak jednak całkiem dobrze się miewa i radzi rewelacyjnie :) Twierdza tak, ponieważ byłam ostatnio naoczynym świadkiem co ten wielki, niepełnosprawny kocur wyrabia 8)

Obrazek Obrazek Obrazek

Avatarek sobie brykał pod samym syfitem :twisted: Ledwo się mieścił w tym domku na piętrze, ale był bardzo dumny ze swojego wyczynu :kotek:
Na zmianę z młodym czuwaliśmy przy drapaku, żeby nie spadł, ale w koncu musieliśmy go zdjąć :( Gdyby spadł z takiej wysokości to w jego sytuacji mogło by się to źle skończyć :(

Przy okazji tego wyczynu przypomniałam sobie, że kiedy kocurek był całkiem sprawny rzadko kiedy widziałam go na parterze. On wiecznie gdzies skakał po regałach, po ramionach ludzi, którzy sie tam kręcili. Zawsze lubił być gdzieś wyżej...i tak to się dla niego skończyło :(
Obrazek Obrazek

Adria

Post » Pt wrz 23, 2011 19:37 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Obrazek

ametyst55

Post » Pt paź 14, 2011 7:57 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Co u Avatara? Pieluszki ma? A może podkładów mu trzeba? ;)

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Czw lis 03, 2011 11:26 Re: MKAvatar-niepełnosprawny kocurek szuka DS!wyrok zapadł s.14

Pieluszek Avatar ma tak do końca listopada. Jakiś transport jeszcze w drodze ponoć jest :)
Podkłady potzrebne zawsze w każdej ilości.

Musze pochwalić Avatarka jaki to grzeczny kocurek jest :1luvu:
Z TŻetem wypadł nam nieplanowany wyjazd weekendowy. Wszystko stało się tak nagle, że nie zdąrzyłam znaleść opiekuna dla niego i Avatar pojechał z nami. Był niesamowicie grzeczny i podlizywał się każdemu, kto tylko spojrzał na niego :lol: Na początku ludzie patrzyli na nas trochę jak na wariatów...kot w pieluszce, cóż to za fanaberia. Może myśleli, że to dla naszej wygody, bo jak Avatar się rozkula na tych swoich krzywęsach to niewprawne oko nie pozna, że on niesprawny. Każdy jednak kto poznał jego historię a przede wszystkim poznał samego bohatera, był nim zauroczony. Muszę przyznać, że czaruś z tego naszego Avatarka :twisted:
Obrazek Obrazek

Adria

[poprzednia][następna]