+++Kotki Dorotki+++

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2010 17:48 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

terenia1 pisze:Dorotko może być tak, że Sheba nie będzie wcale przychodziła do człowieka i wchodziłą mu na kolana, znasz moją Lolkę jej to zajęło chyba z półtora roku, ale i tak nie jest do końca na 100% oswojona. Pozostało w niej dużo dziczka.

tak Tereniu ale u ciebie wiesz jest większy dom więcej kotow ogolnie więcej przestrzeni.
A tu tak korci w małym mieszkanku jak widzi się kota chyłkiem przebiegającego żeby go przytulić poglaskać.
Całe szczęście że Sheba zdrowa bo jej nawet złapać by się nie dało.
No ale najbardziej mnie martwi to że ja nie jestem nachalna do tego głaskania a ona i tak siedzi pod wanną po ciemku i na małej przestrzeni :(
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon maja 10, 2010 18:35 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

Dorotko nie wiem co gorsze czy co lepsze :?:
Czy to że nie przychodzi czy to że jest jej wszędzie pełno nawet na żyrandolu
bo jak wiesz od wczoraj mam Triszę w domu na tymczasie

Mocno trzymam kciuki :ok: :ok: za nią i za domki dla kociastych które pokochają je takie jakie są :1luvu: :1luvu:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Wto maja 11, 2010 7:31 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

Oooo matko to Trisza taka łobuzica 8O jak te koty się zmieniają w tych domkach tymczasowych :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto maja 11, 2010 20:33 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

i hop kotko Dorotko na pierwszą .Co u Ramzesa słychać?

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto maja 11, 2010 20:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

Jak Ksiąze Rami :1luvu:
MIKUŚ

Post » Śro maja 12, 2010 8:17 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

mar_tika pisze:i hop kotko Dorotko na pierwszą .Co u Ramzesa słychać?

U Ramiego i Tuni wszystko narazie dobrze :ok:
8O Rami sam przychodzi do pani na głaski, a nawet raz sam z własnej nieprzymuszonej woli spała w łóżku z mężem :ryk: pani.
Podobno psa trzyma dalej na dystans, ale tez i często chodzi i go szuka.
Je, kupoli i nawet mniej miauczy w nocy ( mniej albo ludzie już zmęczeni i twardziej śpią :ryk: )
A Tunia wariatunia - zdrowa i spokojniejsz, nawet którąś noc przespała całą bez brykania.

Bonno44 co do kotacgh na żyrandolach- to coś wiem (Tunia).
I rozumię cię w zupełności. Ja jestem przerażona kotami młodymi z ADHD.
Niestety jak bym miała częściej takie wariatuńcie to chyba bym znielubiła koty.
Bo zestresowana to juz byłam na maksa i niewyspana.

Co do Sheby to bez zmian- więcej w łazience niż na salonach, ale apetyt nadal ok (na suche oczywiście, bo mokrego to panienka coś nie za bardzo.)
Sheba nawet pstrąga na parze nie tkneła - franca jedna- żaden smakołyk- tylko suche io suche.
Co do DT ja czekam jak tam moje adopcje i jak co to najprawdopodobniej wezmę któregoś do domku w niedzielę. Oczywiście po konsultacjach z derekcją (ale napewno nie jakąś młodzież 8O :evil: )
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Śro maja 12, 2010 11:38 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) Ramzes i TUNIA !!!!(DS)

Ostatnio edytowano Pt lis 05, 2010 19:18 przez Aleba, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zbyt duże zdjęcia zamieniłam na linki
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro maja 12, 2010 11:56 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Wiesz Dorotko, jak bralam Bońka na tymczas byłam przekonana, że będzie sobie siedział cichutko, schodząc moim jędzom (Kotori i Rukii) z oczu. Bynajmniej 8O Oswoił je obie troszeczkę, a z Kotori to w minute po lizaniu się po pyszczkach przechodzą do szalonych gonitw po całym domu. Packanie, gonitwy miedzy sobą, wariactwa z piłeczką i wszystkim co zwisa (sluchawki do kompa i ładująca się komórka regularnie lądują na ziemi) :roll: Już pominę fakt, że każda miska jego i że w ramach gonitwy parapet-parapet-telewizor-DVD-szafka wpadlo mu do głowy ostrzyć pazurki na sporym fikusie, ktory wylądował na klatce świnki :evil: Na deptanie po mnie jak śpię (w ramach nocnych podchodów) to już nawet nie zwracam uwagi...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro maja 12, 2010 12:30 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Alienor pisze:Wiesz Dorotko, jak bralam Bońka na tymczas byłam przekonana, że będzie sobie siedział cichutko, schodząc moim jędzom (Kotori i Rukii) z oczu. Bynajmniej 8O Oswoił je obie troszeczkę, a z Kotori to w minute po lizaniu się po pyszczkach przechodzą do szalonych gonitw po całym domu. Packanie, gonitwy miedzy sobą, wariactwa z piłeczką i wszystkim co zwisa (sluchawki do kompa i ładująca się komórka regularnie lądują na ziemi) :roll: Już pominę fakt, że każda miska jego i że w ramach gonitwy parapet-parapet-telewizor-DVD-szafka wpadlo mu do głowy ostrzyć pazurki na sporym fikusie, ktory wylądował na klatce świnki :evil: Na deptanie po mnie jak śpię (w ramach nocnych podchodów) to już nawet nie zwracam uwagi...

Upsss to ja dałbym sobie rekę uciąć że to tchórz i pierdoła .Zresztą na kociarni regularnie był tłuczony przez wszystkie baby :roll:

O Triszcze to wiedziała że diablica zresztą z Markiem ,Sylwkiem i Cytrynem stanowili super gang kociarnianych łobuzów :mrgreen:

Dorotka zastanów się proszę nad Dt dla Ewity.Jest najdłużej na kociarni i jest bardzo spokojna wręcz wycofana, a jak jeszcze patrzę na jej blizny na grzbiecie to nie chcę nawet sobie wyobrazić co ona musiała przejść w swoim życiu.Ewa jest już po sterylce zagojona ,w grę bedzie wchodziło odrobaczenie i ewentualne jakiś paszczowy zabieg ,ale powiem szczerze nie zaglądałam jej w mordkę
Oferuję ze swojej strony fotki i ogłoszenia i pomoc w adopcji ,tak jak było do tej pory :D

mar_tika

Post » Śro maja 12, 2010 12:39 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Tak tez myślałam o Ewce, tym bardziej że mam z nią dobry kontakt.
zawsze na zawołanie wyjdzie do mnie z koszyka i nie pozwala przerywać głaskania.
ostatnio nawet musiałam ja nosić na rękach bo inne zazdrosne koty ją nadto rozpraszały :D
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Śro maja 12, 2010 12:47 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Dorota Wojciechowska pisze:Tak tez myślałam o Ewce, tym bardziej że mam z nią dobry kontakt.
zawsze na zawołanie wyjdzie do mnie z koszyka i nie pozwala przerywać głaskania.
ostatnio nawet musiałam ja nosić na rękach bo inne zazdrosne koty ją nadto rozpraszały :D

O super :ok: Wczoraj byłam na kociarni .Faktem jest że Ewa bardziej szuka kontaktu z człowiekiem jednak duża ilośc kotów na kociarni nadal ja drażni :? Chciałabym żeby obejrzał ją wet, wiem że nie powie skąd te blizny na grzbiecie ale potwierdzi(lub nie)że są to blizny ,a nie jakieś skórne dolegliwości(łysienie)
Jak będziesz na kociarni zwróc uwagę na grzbiet. Po dwóch stronach kręgosłupa ma dwie blizny wielkości 5 złotówki.Skóra jest czysta nie ma łupiezu czy łuszczenia się naskórka.

mar_tika

Post » Śro maja 12, 2010 12:52 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

mar_tika pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Tak tez myślałam o Ewce, tym bardziej że mam z nią dobry kontakt.

O super :ok: Wczoraj byłam na kociarni .Faktem jest że Ewa bardziej szuka kontaktu z człowiekiem jednak duża ilośc kotów na kociarni nadal ja drażni :? Chciałabym żeby obejrzał ją wet, wiem że nie powie skąd te blizny na grzbiecie ale potwierdzi(lub nie)że są to blizny ,a nie jakieś skórne dolegliwości(łysienie)
Jak będziesz na kociarni zwróc uwagę na grzbiet. Po dwóch stronach kręgosłupa ma dwie blizny wielkości 5 złotówki.Skóra jest czysta nie ma łupiezu czy łuszczenia się naskórka.

Będę w kociej chatce w niedzielę i chyba wtedy tez wzieła bym Ewitę :kotek:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw maja 13, 2010 7:25 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Hopa z rana
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Czw maja 13, 2010 12:57 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Pozdrowionka dla szlachetnej Księżny Sheby :D
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw maja 13, 2010 13:49 Re: +++Kotki Dorotki+++ Sheba (DT) zdjęcia str 16

Alienor pisze:Pozdrowionka dla szlachetnej Księżny Sheby :D

Szlachetna księzna :evil: hmmmm to daje do myslenia.
Może dlatego nie da się głaskać i dotykać- co się będzie zadawała z pospulstwem :ryk:
Ot i zagadka rozwiązana.

Szukamy dla Sheby szlachetnie urodzonych Dużych :ryk:
No i może na próbę wezmę ją do pracy- toż to zamek przecie. Może się księżna otworzy :lol:
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

[poprzednia][następna]