Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 3:36 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

a ja przypominam o wątku podlinkowanym w moim podpisie- regularnie wstawiam świeżych chętnych, oczywiście do wybadania (no chyba, że ktoś ewidentnie nie rokuje, to rezygnuję od umieszczania go w wątku) :) trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lut 18, 2010 19:08 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Czy kotki mają w końcu adopcje.org czy mam zrobić? Nie chcę dublować ogłoszeń, bo dostanę znowu upomnienie od moderatora ;-).
Obrazek

wejaga

Od: Śro lip 09, 2008 15:03

Post » Czw lut 18, 2010 20:10 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Wejaga mają adopcje.miau i adopcje.org :)
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt lut 19, 2010 13:57 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Dziewczyny, mam 5 kotów z Kajetan, bure i buro- białe. dwa są u mnie, 3 u Małgosi. Koty są dzikie. Nie oswoiły się od października. Żaden nie nadaje się do adopcji. Co ja mam z nimi zrobić?
AnielkaG

Post » Pt lut 19, 2010 14:41 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Nie można ich odwieźć na miejsce? Było tam tragicznie?

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Pt lut 19, 2010 15:19 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Aniela, warto byłoby ogłosić tę mniej dzikawą trójkę. Kotki są ślicznie umaszczone, może znajdą amatora. Moja czarna koteczka jest nie mniej dzika, a znalazł się na nią chętny. Myślę, że trzeba spróbować. Gorzej z pozostałą dwójką, dla tych przydałby się jakiś dom na wsi albo stajnia. Wiem, mrzonki ale co tam, pomarzyć można, nie? No i porobić zdjęcia, poogłaszać, zamieścić tu wątek, . :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pt lut 19, 2010 15:23 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

gosiar pisze:Nie można ich odwieźć na miejsce? Było tam tragicznie?

To też są "kajetańskie" kociaki, już lepiej byłoby wypuścić je gdzieś w Warszawie. Wiosną i latem te koty na działkach może nie mają źle ale jak przychodzi zima to pies z kulawą nogą tam nie zagląda, w tym roku to pewnie nawet dojechać się nie da :(
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Pt lut 19, 2010 21:43 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Ja wątpię że jakiekolwiek koty przeżyły w Kajetanach tę zimę. "Lepsze" czyli mniej dzikie są 2 koty, ale kotka jest agresywna do obcych, a kocurek b. się boi.
AnielkaG

Post » Pon lut 22, 2010 10:57 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

AnielkaG pisze:Ja wątpię że jakiekolwiek koty przeżyły w Kajetanach tę zimę. "Lepsze" czyli mniej dzikie są 2 koty, ale kotka jest agresywna do obcych, a kocurek b. się boi.

Jak byłam u Małgosi to widziałam trójkę (pozostała dwójka nie wyszła z ukrycia). Skoro te wyszły żeby obwąchać moją torebkę a potem z zaciekawieniem obserwowały mnie z odległości ok. pół metra uznałam, że nie jest z nimi tak najgorzej :wink: Tym bardziej, że obie z Małgosią doszłyśmy do wniosku (pewnie słusznego), że spędzamy za mało czasu w domu, żeby oswajać dzikuski :?
Tak czy inaczej warto koty ogłosić, tym bardziej że naprawdę są ładne (foty by się przydały)
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Pon lut 22, 2010 19:27 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

To ta dwójka mniej dzika, są u mnie
Obrazek
Obrazek
AnielkaG

Post » Wto lut 23, 2010 14:11 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

Śliczne to w koszyku :D , a jakie to "płcie"? Aniela, a te kotki od Małgosi dałoby się jakoś obfocić?
Uprzejmie donoszę, że Mała-Czarna w niedzielę pojechała do nowego domu i tym razem chyba nie wróci, do trzech razy sztuka :wink: Dzisiaj miałam całkiem dobre wieści od nowych opiekunów. Mała pierwszą noc spędziła z Dużymi w łóżku :lol: , dziś w nocy co prawda się darła, ale - o dziwo - ani razu nie załatwiła się poza kuwetą. I całkiem dobrze dogadała się z rezydentem, ma za towarzysza pięknego marmurkowego kawalera :D
Czyli teoretycznie do adopcji został tylko Rysio, mój mały gamoń :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Wto lut 23, 2010 14:21 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

A druga czarna? Oj, widzisz, a taki mógł mieć fajny Rysio domek. Efciu, napisz może w takim do ogłoszeniodawców, coby zmienili treść ogłoszenia, bo Rysio już nie jest, jak rozumiem, do adopcji z czarną koleżanką tylko. A tak jest w ogłoszeniach.

gosiar

Post » Wto lut 23, 2010 14:52 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

gosiar pisze:A druga czarna? Oj, widzisz, a taki mógł mieć fajny Rysio domek. Efciu, napisz może w takim do ogłoszeniodawców, coby zmienili treść ogłoszenia, bo Rysio już nie jest, jak rozumiem, do adopcji z czarną koleżanką tylko. A tak jest w ogłoszeniach.

Jaki domek masz na myśli, bo nie czaję?
A w ogłoszeniach jest napisane że koty mogą iść razem ale nie muszą, chyba :|
Obrazek Obrazek

Efcia1

Post » Wto lut 23, 2010 15:16 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

No właśnie ten domek, w sprawie którego dzwoniłam, pamiętasz? Oni np. zrozumieli, że są do oddania tylko razem, więc trzeba to zmienić.

gosiar

Post » Wto lut 23, 2010 17:23 Re: Kociaki z Kajetan - JUŻ 13 MA DT!!! SZUKAMY DS!!!

gosiar pisze:No właśnie ten domek, w sprawie którego dzwoniłam, pamiętasz? Oni np. zrozumieli, że są do oddania tylko razem, więc trzeba to zmienić.

Aaaa, masz rację, teraz czaję.
Tak, wtedy powiedziałam że Rysiek może iść tylko w parze z dziewczynką bo bałam się że samej Małej-Czarnej nie wyadoptuję :oops:
O Ryśka się nie boję, jest tak wdzięczny że z pewnością znajdzie fajny domek. Chociaż Ci ludzie co wzięli czarną przyszli właśnie w jego sprawie, tylko wydał im się... za spokojny. Mają już jedną "kluchę" w domu, chcieli żeby go ktoś rozruszał :D
Obrazek Obrazek

Efcia1

[poprzednia][następna]