OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw lis 09, 2023 6:46 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

kajtek56 pisze:Asiu
musisz się zaadaptować jako emerytka, która już /jak młodym się wydaje/ nic nie musi, nie ma się do czego spieszyć itp :lol:
W moim zakładzie pan, który pracował niemal od dzieciaka, bo lat 50, z końcem roku przeszedł na emeryturę, a w pierwszy roboczy dzień po Nowym Roku, jak zawsze wstał przed piątą /pierwsza zmiana/ golił się i szykował. Żona do niego "stary czyś ty zgłupiał, jesteś na emeryturze". Po dwóch miesiącach przyszedł do kierownika i błagał "weźcie mnie choć na pół etatu, ja się wykończę :placz: ". Jak wrócił na połówke to wróciła mu chęć do życia, a był zapalonym wędkarzem, więc miał zainteresowania, a jednak bez pracy załamał się.
A Ty kiedy zatęsknisz za pracą
:ryk: ?

Nie zatęsknię. I tak pracowałam dłużej na prośbę zakładu pracy. Ostatnie pół roku to był koszmar. Nie, nie z powodu ilości obowiązków ale z powodu atmosfery jaka w pracy się wyrobiła. Dzięki nowym przyjęciom, donosicielstwu, lizusostwu i podejścia do życia (czytaj zwierząt i całej reszty). Wyścig szczurów! Przypłaciłam ten czas zapadając na zdrowiu. Teraz powoli uspokajam się. Powoli odchodzą koszmarne bóle głowy. I inne cholery. Zaczynam spać jako tako normalnie.
Nie szukam roboty. W domu też wiele jeszcze odpuszczam. Nic się nie stanie jak coś poczeka dzień, dwa czy tydzień. Jestem tak okropnie padnięta i rozbita, że mogłabym tylko spać. Nawet nie sądziłam, że tak na mnie się odbiły te ostatnie miechy.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lis 09, 2023 18:40 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Jechałaś na adrenalinie, teraz puszcza i organizm domaga się odpoczynku.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt lis 10, 2023 10:48 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:Jechałaś na adrenalinie, teraz puszcza i organizm domaga się odpoczynku.

To prawda. Wali po mnie zmęczenie. Świadomość, że nic nie muszę nie dociera od razu
Muszę przypominać sobie, że na wszystko jest czas.
Koty załapały to wcześniej niż ja. Patrząc na ich zmianę nie opuszcza mnie zdziwienie, że tyle w nich mądrości
Ale jestem ciągle zmęczona. Strasznie mnie to męczy.
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 11, 2023 9:05 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu inaczej byś reagowała gdyby lato czy wiosna była. Mamy pogodę depresyjną, mało słońca, ja ogólnie fatalnie się czuję w tym czasie.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Sob lis 11, 2023 9:53 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:Asiu inaczej byś reagowała gdyby lato czy wiosna była. Mamy pogodę depresyjną, mało słońca, ja ogólnie fatalnie się czuję w tym czasie.

Pewnie tak. Rano to ciemno i byle jak jest. Strasznie dziś zmokłam. Dobija widok kotów, które mimo pogody, są i czekają. A ja dotykam ich futer mokrych jak cholera. Są głodne więc mimo pogody i ciemnicy są. Nawet nie wgłębiam się w gadki tylko szybko nakładam w prowizorycznych karmnikach. Te stałe i stabilne zostały zniszczone przez pracowników na budowie. Niby od lasu wszystko było ale... Kto im zabroni ciąć drzewo i niszczyć?
Wróciłam do domu mokra i zmarznięta. Nie mogłam się długo ogrzać. Plecak, kurtka, torba... Wszystko kapało. Żel na włosach stworzył kask gustowny na mej głowie. Latarka prawie się przykleiła :mrgreen:
Pocieszeniem słabym, jest to, że Rudy dziś się pokazał. Długo go nie było. Dostał od razu 2 saszetki.
Janusz w pracy. Mam zamiar pomyć podłogi, tak dokładnie. Ale nie mogę się zebrać.
Zupa ugotowana. Miał być mały garnuszek a wyszedł gar :mrgreen:
Jak zwykle
Obrazek

ASK@

Post » Sob lis 11, 2023 12:28 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Sob lis 11, 2023 16:23 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu, a gdybyś tak powolutku przesuwała porę karmienia w stronę "jasności", tzn. wschodu słońca?
Moje działkowce dostają jeść ok. pół godziny przed zachodem, i tak przez cały rok przesuwamy się wraz ze słońcem :ok:
A gdy z jakiegoś powodu zdarza mi się przyjść wcześniej, to rzadko który się pokaże (ale następnego dnia miski zastaję wyczyszczone).
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Sob lis 11, 2023 21:27 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asiu mam płaszcz pałatkę typu wojskowego -cała w nią wleziesz :mrgreen:
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.

meg11

Post » Pon lis 13, 2023 10:11 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Przepraszam za milczenie. Rozebrało mnie dokładnie po tym deszczu. Ledwo przeżyłam weekend. Zmokłam jak dwie cholery.
Powolutku się ogarniam.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lis 13, 2023 18:51 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Zdrowia! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto lis 14, 2023 9:03 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kurcze, znowu leje. Zmokłam. Koty czekały. Najgorsze to to, że włazi się w kałuże i trzeba dreptać w mokrych butach resztę drogi. W mroku i błysku lamp tafla wody wygląda jak asfalt mokry od deszczu. A to staw.
Obrazek

ASK@

Post » Wto lis 14, 2023 10:39 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Koniecznie kup kalosze. Takie żeby dało się jeszcze ciepłe skarpetki w nie zmieścić.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lis 15, 2023 10:53 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Koty nam się sypią. Jakby zaczęty sezon grzewczy obudził kłopoty.
Maximek przestał jeść. Krwawa jatka powstała gdy chcieliśmy zajrzeć mu w "środek". Danki ręka nieźle oberwała. Sonny się ślini dziś- jutro jedzie na krew i ogląd. Prawdopodobnie zęby im idą w cholerę.Musimy sprawdzić. Choć czarnucha, bez uśpienia, nie da rady. To taki dzikus. Tami już po badaniach-czekamy na wyniki.
Mnie na amen rozebrało. Jestem tak wypluta, że nie mam sił rano chodzić. O tyle dobrze, że nie ma dramy jak się położę i przeleżę nawet do nocy. Ciężko walczę z poczuciem winy, że nic nie robię.
Zrobiłam dziś płatności. Jest gorzej niż źle. Opłaty za tzw ogrzewanie w otwockiej spółdzielni to dramat. Mamy najniższe zużycie od lat ale dopłata jest. Zdaję sobie sprawę, że nie podnoszenie opłat za ciepło ma swoje konsekwencje. Ludzie zwołują się , by zarząd pozwać. Może trzeba rząd też rozliczyć?! Ceny nie wzięły się z nieba. y mamy kilkaset złotych. Inni ładnych parę tysiaków.
W tym kraju całkiem wszystko popitoliło się.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lis 16, 2023 14:07 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Czw lis 16, 2023 18:48 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Witam wszystkich serdecznie! :kotek:

Carter985

Od: Śro lis 15, 2023 12:26

[poprzednia][następna]