OTW21- czas Sorrunia :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw lut 25, 2021 8:20 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Wracam sobie wczoraj z pracy. Postanowiłam iść chodnikiem przy głównej drodze. Bo mniej błota i wody. Dochodzę do przejścia między blokami.Taki trotuarek co wysuwa się niespodziewanie zza budynku i śmietniska. Obok jest zarośnięty chaszczorami plac po wyburzonej ruderze. Kiedyś tam karmiłam koty. Opisywałam. Trotuarek wychodzi wprost na pasy. Widzę z daleka wysuwający się rower. Rower prowadzi pan. Co i rusz zatrzymuje się i ogląda za siebie. Coś tam gada. Podchodzi do przejścia dla pieszych i staje. Czeka. Ale nie na wolną drogę tylko na towarzysza. Który spacerowym krokiem wychodzi zza bloku. Jest piękny. Duży! Bardzo duży. Nie chudy ale i nie zapasiony. Ma długie nogi i wielki łeb. Jest piękny. Srebrno-czarny. O przedłużonym włosiu. Staje ci on sobie za rowerem. Na sygnał dany przez swego pana przechodzi przez jezdnię. Grzecznie, po pasach. Potem spokojnie idą razem drugą stroną i wchodzą w kolejną osiedlową uliczkę. Pan i ... jego wielki ... koziołek!
Jadąca taryfą kierowca daje po hamulcach by przyjrzeć się nie spotykanemu widokowi. Ludzie też odwracają głowy. Dziwna para nie robi sobie nic z sensacji jaką wzbudza. Koziołek trzepie wielkimi rogami i lekko stąpa po płytkach chodnikowych. Trzyma się blisko pana i tylnego koła. Nie panikuje na widok aut. Na ich odgłosy. Nie interesuje się okoliczną zieleniną. Widać nie pierwszy raz przemierzają nasze ulice. Tylko ja nie miałam szczęścia ich spotkać.
Cudny widok!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw lut 25, 2021 8:45 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Czy przypadkiem w powietrzu nie było czegoś (zakazanego)? a może zbiorowa hipnoza? 8O :D

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Czw lut 25, 2021 9:26 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

IrenaIka2 pisze:Czy przypadkiem w powietrzu nie było czegoś (zakazanego)? a może zbiorowa hipnoza? 8O :D

Nie pomyślałam o fotce. Co prawda daleko było i ciemno ale ślad by został. Wprost zamurowało mnie.
Widok był cudny i nie spotykany. Choć nie powinien dziwić bo ludzie różne stworzenia mają i zaczynają je "wyprowadzać".
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 25, 2021 9:37 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Szkoda, że nie ma fotki, ale ja to i tak widzę przed oczami :ryk: :1luvu:
https://zrzutka.pl/bpfeke dla wojowniczki Fisi walczącej z FIP

kwiryna

Od: Sob lip 23, 2016 9:36

Post » Czw lut 25, 2021 9:41 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Koziołek wychodzący. Spokojnego dnia.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw lut 25, 2021 11:55 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Asiu to nic dziwnego :mrgreen: przecież najsłynniejszy koziołek powstał w Twoim mieście :mrgreen:
Pan zwyczajnie przypomniał o tym spacerując ze swoim koziołkiem :ryk: po ulicach miasta.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Czw lut 25, 2021 12:12 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

meg11 pisze:Asiu to nic dziwnego :mrgreen: przecież najsłynniejszy koziołek powstał w Twoim mieście :mrgreen:
Pan zwyczajnie przypomniał o tym spacerując ze swoim koziołkiem :ryk: po ulicach miasta.

Może podobna sytuacja była inspiracją do stworzenia Koziołka Matołka. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 25, 2021 23:09 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Piękna historia! :D
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt lut 26, 2021 8:21 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Wieczór. Janusz w pracy na cały dzień. Grzeję zupę dla niego a wkładką kiełbasianą. Zerkam na zegarek, że już późno jest a jego nie ma. Zaraz zrobi mi się zapiekanka z brejki jaką upichciłam. Poruszenie kotów daje znać ,że facet wraca. Uliś drze ryja pod drzwiami. No to jest blisko. Idę wyłączyć ogień.Facet nie lubi gorącego to akuratnie wsio ostygnie zanim zabierze się do szamania. Wracam na fotel. Oglądam Robin Hooda w mojej ulubionej wersji. Z Crowem i Blanchett .
Janusz zanosi zakupy do kuchni informując, że nerek nie ma. Znowu. :placz:
Ubrany jeszcze wchodzi do pokoju, ciężko siada i zdejmuje czapkę. 8O Co jest? oświadczać się będzie :strach: czy co innego :roll:
Jest sprawa rzecze poważnie gapiąc się na mnie
:?:
Mówię ,że jest sprawa!
Cholera, kota masz w aucie?
Nie! Został w pracy.Nie wiem czy mam przywieźć. Młody, brudny, Andrzej go w budzie zamknął. Ktoś podrzucił.
No to jedź.

Wziął TŻ transporter i przywiózł (zgodnie z oświadczeniem) chudą i brudną biało-rudą dziewczynkę. Smar na niej samochodowy wtarty. Wyciągnęłam 22 kleszcze. Z tyłka leje się woda. A w tej wodzie wszystko. Kolki i trawa i jakieś śmieci. Żarła co popadło. Pupina odparzona okropnie. Nos zatkany. Testy ujemne. Badania morfologii w miarę ok. Waży około 2 kilosów. Ma 8 miechów. Na Synuloxie i Metronidazolu jest. Oraz na GastroIntenstinalu. Suche mam. Saszetki kupiłam u weta. Dziś zamówię. Na szczęście je i kuwetkuje. Miziak jak cholera. Choć przy zastrzykach walczy jak lew. Prawie gabinet zdemolowała. Siedzi w klatce i odsypia. Strzelając jak z katapulty swoim odchodem produkcyjnym. Gaduła okrutna.

Przedstawiam Marion.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2021 8:28 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Nieznany pan Andrzej zachował się dobrze. Myślę o cudaczku i o Was.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pt lut 26, 2021 9:22 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

MalgWroclaw pisze:Nieznany pan Andrzej zachował się dobrze. Myślę o cudaczku i o Was.

To fajny człowiek. Ma psa Wedla, którego bardzo kocha.Nie żałuje czasu i pieniędzy. W pracy karmi wszystko co tam bywa. Bytowała wiele lat malunia, podrzucona sunia, którą woził do weta i o nią bardzo dbał.
Wedel jest czekoladowym labradorem. Bardzo chorym ale dzielnie walczącym z chorobą. Gdy złapałam wreszcie "mojego" chorowitka w tym samym kolorze Janusz nazwał go Wedelek. Tak by zachęcić los by naszemu Wedzikowi udało się. Niestety...

Dziś w Petkarmie dostawa od 50 złotych bez prowizji. Akuratnie mają Intenstinal w saszetkach najtańszy w okolicy. Poniżej 4 złotych. 8O Zamówiłam 20 sztuk dla Marion.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2021 9:54 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

To ja już nic nie piszę 8O - tylko potrzymam .... :ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Pt lut 26, 2021 11:07 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

IrenaIka2 pisze:To ja już nic nie piszę 8O - tylko potrzymam .... :ok: :ok: :ok:

Trzymaj, trzymaj.
Trzymajcie.
Kupiłam jej i Sorruniowi Lakcid. Oboje łykają antybiotyki. Mały to już wzdryga się widząc mnie. Strasznie go wysypało. Grzybek po leczeniu antybiotykiem? Na mnie warczy gdy go smaruję maścią. Ciągle coś.

Małą Sonny jak dobrze pójdzie musi się zaszczepić w tym tygodniu. Może dziś się uda.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2021 15:04 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

ASK@ pisze:
Dziś w Petkarmie dostawa od 50 złotych bez prowizji. Akuratnie mają Intenstinal w saszetkach najtańszy w okolicy. Poniżej 4 złotych. 8O Zamówiłam 20 sztuk dla Marion.

@Ask, to zamów więcej, jak okazja jest, środki masz.
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt lut 26, 2021 15:19 Re: OTW21- to się nigdy nie skończy :(

Zdrowka Marion! I wszystkim potrzebujacym.
aktualny wątek viewtopic.php?f=46&t=221075
Urodziłam się zmęczona i żyję, żeby odpocząć.

zuza

Od: Sob lut 02, 2002 22:11

[poprzednia][następna]