Kredka - znalazła ten jedyny DS!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob mar 13, 2010 14:56 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Dlaczego wiec nikt jej nie chce :conf:

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Sob mar 13, 2010 15:09 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Bo dzicz z niej... Może po ścianach nie chodzi, ale do miziaka jej jak stąd do Waszyngtonu...

Miniboni17 chciała, ale mieszka blisko szosy przelotowej, a domek ma na wpół wychodzący... W ten sposób pozostała jedynie internetową ciocią wspierającą wątek :) :) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob mar 13, 2010 15:33 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Doprawdy nie ma nikogo, kto zezchcialby kota po to aby po prostu byl? Musi sie koniecznie miziac - przeciez to fajna sprawa patrzec jak z dzikuska robi sie powoli miziak - bo kiedys napewno sie osowoi - napewno...moze nie bedzie sama wchodzila na kolana, ale da sie poglaskac i nie bedzie dzikusem...

Cindy

Post » Sob mar 13, 2010 15:54 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Cindy, gdyby wszyscy myśleli tak, jak Ty, to na miau zabrakłoby kotów do adopcji :)
Obrazek

vega29

Post » Sob mar 13, 2010 16:20 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Oj taka sytuacja to tu nie grozi :wink: Szkoda mi jej bardzo - ale coz ja moge zrobic - dzieli nas ponad 1000 km i tylko moge :ok: :ok: :ok: :ok: , ze zdarzy sie cud i komus przypadnie do gustu. Trzymaj sie kredeczko kochana - wierze, ze cie ktos pokocha :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Cindy

Post » Sob mar 13, 2010 17:40 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Cindy, ja Ci nic sugerować nie chcę, ale AFN współpracuje z niemiecką fundacją 4.Animals. Nasze psy jeżdżą z ich pomocą do Niemiec, koty bardzo rzadko, ale jeślibyś myślała o Kredeczce na poważnie, to te 1000 km nie stanowiłoby aż takiej olbrzymiej przeszkody... Chociaż adopcja zajmuje około pół roku (szczepienie, chipowanie, po 4 miesiącach testy na nosicielstwo wścieklizny, itp. - przynajmniej przy psach tak jest...), nie jest nierealna.
Obrazek

vega29

Post » Sob mar 13, 2010 18:34 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Ja sie juz wstepnie zdeklarowalam na Ronde z Konina.Czekam tylko zeby poszla do DS i wowczas bedzie sterylka.To starsza koteczka w wieku zblizonym do mojej rezydentki.Jezeli okaze sie, ze umie korzystac z kuwetki to mysle, ze uda mi sie ja oswoic, chociaz tez mam obawy - bo moja rezydentka napewno bedzie zazdrosna - ale jestem dobrej mysli - bo to w koncu ten sam gatunek.Na razie nie moge wziac wiecej kotkow, dopiero jak syn sie wyprowadzi :wink: A to jeszcze troche potrwa.

Cindy

Post » Pon mar 15, 2010 11:38 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Szkoda.... A nie masz tam jakiś znajomych kociarzy z podobnymi poglądami do Twoich? :lol:
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 15, 2010 22:34 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Niestety nie mam.Dzisiaj bylam w sklepie z karma dla zwierzat a tam tez wisi mnostwo ogloszen o adopcje kotkow, pieskow, szczurkow i roznych zwierzatek.Ale faktem jest, ze nie ma tu az tyle bezdomnych kotkow co w Polsce - ale zdarzaja sie. Ubieglej zimy uratowalam zycie dwum 10-tygodniowym kociakom dzikuskom (trzeci, ten ktory naprowadzil mnie na ich slad - niestety zostal uspiony z powodu przemarzniecia).Zyja teraz w domku wychoczacym na wsi.Probowalam namawiac kolezanki w Gdyni, skad pochodze - ale nikt nie chce - co za ludzie! Nie wiem jak to nazwac - brak uczuc czy samolubstwem? :cry:

Cindy

Post » Pon mar 15, 2010 22:39 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

No ba... tak u nas właśnie jest... Ludziska nie chcą sterylizować swoich pupili, a jak się te rozmnożą to chętnych do adopcji też nie ma... Albo wywala się ciężarną kotkę na dwór, na łaskę i niełaskę "wolności"... a później mamy takie właśnie Kredeczki w schronisku...

Kurczę, u was weci usypiają słabsze kociaki? Takie właśnie przemarznięte znajdy? U nas to termoforek, ciepła kroplówa i ratunek do samego końca...
Obrazek

vega29

Post » Pon mar 15, 2010 22:49 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Teraz wlasnie odkad jestem na tym portalu duzo zrozumialam i nauczylam.Gdybym wowczas to wiedziala, to nie zostawialabym jej w lecznicy tylko codziennie jezdzila na zastrzk i sama ogrzewala w odmu.Czytalam tutaj o malenskim bialym kociaczku, ktory znaleziony na mrozie 2 dni lezal nieprzytomny i wyszedl z tego - a czarnulka, ktora wtedy znalazlam miala rozwolnienie(podobno z przeziebienia) i biale dziaselka (podobno z przemarzniecia) dawali jej zastrzyki z cieplej wody prosto z kranu pod sskorke - ale byla przyztomna a mimo to nie zawracali sobie glowy i uspili.Fakt, ze nie byla moim kotem. tylko znalezionym i leczona byla na koszt TOZ tutejszego - ale decyzje o uspieniu podjeli sami - mnie tylko poinformowali kiedy zadzwonilam.Tu tez niestety dzieja sie przykre sprawy.

Cindy

Post » Pon mar 15, 2010 23:03 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Wiesz, co kraj to obyczaj... Widocznie niemieccy weci się nie szczypią... W Polsce też nie wszyscy są za ratowaniem do końca. Świata się nie zmieni, grunt to pomagać najlepiej, jak się potrafi.
Obrazek

vega29

Post » Śro mar 17, 2010 11:40 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

:ok: :ok:
Obrazek

vega29

Post » Śro mar 17, 2010 12:20 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Oby wszyscy ludzie byli takiego zdania - o ilez mniej byloby tego kociego nieszczescia :? A Kredeczka naprawde sliczniutka - miniaturka tygryska - mam nadzieje, ze znajdzie kochajacy i cierpliwy domek :ok: :ok: :ok: :ok:

Cindy

Post » Śro mar 17, 2010 12:24 Re: Kredka - Dalej szukamy DS!!!!

Ja po prostu jestem przeciwna robieiu sobie wyrzutów, że można było coś zrobić lepiej. Może i można było, ale nie zawsze starczy wiedzy, nie zawsze są rady mądrych ludzi, nie zawsze wet, do którego ma się zaufanie, stanie na wysokości zadania. Jest milion elementów skłądających się na zaistniałe sytuacje. I nikt nie jest idealny. Uczymy się całe życie.

Kredka na pierwszą, oczywiście!!!
Obrazek

vega29

[poprzednia][następna]