Koty z Kielc czekają na pomoc przekaż im 1 % swojego podatku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 24, 2009 8:25

Sprawdziłam loginy do aleokazja i yellowpages i tam nie mam konta. Da się ogloszenia robić bez logowania ;)

Pamir i Gajda jak najbardziej potrzebuja allegro.
w wolnej chwili wstawie do jednego postu liste kotow, które mają allegro i tak samo z innymi portalami oczywiście tymi większymi :)
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro cze 24, 2009 8:27

Ilona mialas mi podac dane do faktury, nic mi nie doszlo:/

a w ogole to w anikowym rejonie 3 podrostki sie bawia.
jest karmicielka, na tym anikowym balkonie, ale kurcze jakies te kotki takie glupiutkie, o malo jeden przed chwila nie wpadl pod kola, w ogole sie bawia centralnie na ulicy i nawet przed ciezarowka nie mialy ochoty uciekac:/

ania1985

Od: Śro wrz 12, 2007 9:06

Post » Śro cze 24, 2009 8:33

o rany i w ogole sie nie boja czlowieka, poszlam do nich z suchym a one 3 sie ustawiy przede mna z podniesionymi ogonami.
idealni kandydaci na domek;(
pamietaj o nas Ilona;(
ja je tu dokarmiam, choc maja stala kamicielke, zerkam czy sa w calosci, ale szkoda ich bardzo
Ostatnio edytowano Śro cze 24, 2009 8:34 przez ania1985, łącznie edytowano 1 raz

ania1985

Post » Śro cze 24, 2009 8:34

Juz posłałam dane na PW ;)

Kurcze całe stado kotów na Stoku a my nie mamy ich gdzie zabrać :(
W tej chwili znów mocna nadwyżka bo aż 54 zwierzaki mamy pod opieką
:(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Śro cze 24, 2009 8:37

Ilona a jak sie sprawa przedstawia z hotelikiem? b drogo pewnie?
powiedz mi taka rzecz czy jest szansa na zabranie 3jki gdyby ktos z gory je oplacil i jaka mniej wiecej byla by to kwota?
chodzi o to ze sa podrostkami, sa jesczze slodkie i nie boja sie czlowieka, ale boje sie ze pewnego dnia znajde jednego na ulicy, a reszta zniknie zima i juz nie wroci;(

obserwuje z okna jak zatrzymalo sie przy nich juz z 5 osob, a ktoty w ogole sobie nie pzreszkadzaja i jedza. jak mi spojrzaly w oczy to az mi sie cos zrobilo:( futerka mokre od deszczu i te duze proszace oczeta.
kurcze zaplacilabym z gory, nie jakies tam gadanie, tylko z gory, gdyby bylo dla nich miejsce, tylko ze wiadomo ze jak to wyjdzie jakis tysiak za miesiac to mnie nie stac, a pewnie tak jakos jest:(

ania1985

Post » Śro cze 24, 2009 9:06

[quote="fiona.22"]Sprawdziłam loginy do aleokazja i yellowpages i tam nie mam konta. Da się ogloszenia robić bez logowania ;)

No to sprobuję jeszcze raz :lol: Może się uda :lol: No i przepraszam za kłopot :oops:
Aniu, jeśli możesz zrób zdjęcia tym kandydatom :lol: Ja ich ogłoszę gdzie się da :wink:
Pamir i Gajda już na Allegro. :lol: Komu jeszcze komu?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Śro cze 24, 2009 16:02

Hotelik jest zajęty przez Gajdę i maluchy :(
Jak sie upramy z adopcją tych kotów to mozna zawozić koty do lecznicy. Koszt za dobe to 10-15 zł za kota + koszty weterynaryjne.
Moznaby jakoś po kolei je wsadzać do lecznicy i szukac domków.
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw cze 25, 2009 6:31

cztli np 1 zl na dzien co daje 300 zl na miesiac za jednego kotka minimum plus wyzywienie i leczenie
za 3 kotki to jest okolo 1000 zl:(
i w ciagu teog miesiaca nalezalo by znalezc domek, bo jak nie to nastepny miesiac i oplaty
kotki sa 3
jeden anik 2, drugi anik 2 tylko to co czarne u anika ma jasno szare
i 3ci- mniejszy, chyba kociczka, przecudna
jest tez 4ty ale on jest chyba czyjs tak mi sie zdaje

byc moze niedlugo bede przy kasie, w zasadzie to dzisiaj sie to okaze.
Fiona, zadzwonie na dniach i pomyslimy jak zminimalizowac oplaty i faktycznie moze na raty uda sie je zgarnac

ania1985

Post » Czw cze 25, 2009 11:35

Moze ktoś dołożyłby się do hoteliku kociego, byłoby łatwiej utrzymać kocinki i po kolei je zabierać. W pierwszej kolejności oczywiście kociczki, zeby za chwile stadko sie nie powiększyło.

Ja przed chwila miałam kolejne zdłoszenie o biało rudej kotce z dwoma biało-rudymi kocietami. Były cztery ale dwa są juz otrute :(
Bardzo pilnie potrzebny jest dt dla nich ale też nie ma gdzie upchnąć :(
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw cze 25, 2009 20:19

Poproszono nas o pomoc w szukaniu domu dla tego cuda :)

Obrazek

Obrazek

Kotka Ula ma niecały rok. W schronisku nie wiadomo skąd się wzięła. Jest po sterylce. Piękna, długowłosa, grube futro, piękne olbrzymie oczy, o charakterze niewiele mozna powiedziec na razie, w schronie siedzi w kennelu, załatwia sie do kuwety.
Za kilka dni kotka trafi na DT do naszej znajomej. Domu jednak szukamy już ;)
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Czw cze 25, 2009 22:19

Fiona, poszlo 70zl

czy 'miski' z pierwszego postu moga byc ew jakas miseczka-opakowaniem po produkcie spozywczym o okreslonym ksztalcie, glebokosci?
zaczelam zbierac opakowania po lodach, margazynach, serkach, ew zeby karmicielce przekazac, jak jakas znajde.

Gu

Od: Wto mar 24, 2009 14:01

Post » Pt cze 26, 2009 1:39

Miski po masłach, serkach i lodach jak najbardziej są potrzebne.
Są bardzo wygodne i zawsze kot ma nową miseczkę, nie trzeba myć i dezynfekować co przy większej ilości kotów jest niezbędne.
Gu bardzo dziękujemy za pomoc finansową :flowerkitty:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt cze 26, 2009 8:15

Już mam zdjęcia Uli u siebie. Zacznę ją ogłaszać najszybciej jak się da. :lol: Co napisać w ogłoszeniu? Te informacje z postu Gema?Podeślijcie info do 11 jeśli możecie, bo muszę jeszcze jechać do pracy :evil:
Fiona z jakich portali jest największy odzew? Tymi zajmę się na początku. :wink: Mamy zwiększony limit na Gumtree, ale proszą o ogłoszenia na 1 lokalnej stronie. Kraków czy W-wa? Jak radzicie?
Zaraz wyślę przelew za mój bazarek. No i mam dużo opakowań plastikowych. Odłożę dla Was i kiedyś podrzucę do Kielc :lol:

Niteczka 1

Post » Pt cze 26, 2009 8:35

Fiona poszło 50 zeta :lol:

Niteczka 1

Post » Pt cze 26, 2009 11:13

Niteczka 1 pisze:Już mam zdjęcia Uli u siebie. Zacznę ją ogłaszać najszybciej jak się da. :lol: Co napisać w ogłoszeniu? Te informacje z postu Gema?Podeślijcie info do 11 jeśli możecie, bo muszę jeszcze jechać do pracy :evil:

Tak, w ogłoszeniu zamieść podane przeze mnie informacje. Innych przecież nie mamy ;)

@Fiona.22
Możesz dodać Ulę do jednego z postów na pierwszej stronie?
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

[poprzednia][następna]