Tania,Tonio i Tadzio - wszystkie "T" w swoich domk

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro wrz 24, 2008 13:01

o tak, niech dzieciak pozna smak zabawy :)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro wrz 24, 2008 14:10

Georg-inia pisze:Byłam wczoraj ze zdjęciem Tadziowej łapki u CoolCaty.

NIE OPERUJEMY! :dance: :dance2: a także nie usztywniamy!

Tadzio będzie dostawał Felissimo (jak tylko je znajdziemy ;) ) i Ossopan, zobaczymy, czy uda sie mu pomóc w "odbudowie" stawu.

już znaleźliście
czeka prawie całe opakowanie - zapraszam
strasznie drogie to cholerstwo a Lukrecja już nie potrzebuje, więc chętnie odstąpię
ossopanu chyba nie dostaniecie, z tego co wiem, wycofano, no chyba, ze znów przywrócono
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Śro wrz 24, 2008 14:27

Fajne allegro :D
Kochane, śliczne, słodkie bączki z nich :love:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Śro wrz 24, 2008 21:21

Magija pisze:
Georg-inia pisze:Byłam wczoraj ze zdjęciem Tadziowej łapki u CoolCaty.

NIE OPERUJEMY! :dance: :dance2: a także nie usztywniamy!

Ale super :) Bardzo, bardzo mnie cieszą te wieści :)

A co do zabaw, takie bidki po przejściach potrzebują czasu by się nauczyć, co to znaczy zabawa...

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw wrz 25, 2008 6:17

Tadziku czy Pierożki wciagnely Cie do zabawy? :)
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Czw wrz 25, 2008 7:19

No wlasnie :) I jak sie udaly zabawy z piorkiem :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw wrz 25, 2008 7:58

Puk, puk co tam słychać u kociastych?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw wrz 25, 2008 7:59

ooo, a ja wczoraj nie mogłam zajrzeć tutaj... mamy już Felissimo, Madzia, Ciocia Ania nam zamówiła, ale dzięki :love: Ossopan kupiłam w aptece.

Koszty Tadzia na dziś:
- 50 zł - rtg
- 14,50 zł - Ossopan
- 58 zł - Felissimo
--------------------------
122, 50 zł
To tyle suchych faktów ;)

Małe cały dzień latają luzem po sypialni, tylko na noc są zamykane, ale to dlatego, że one mimo wszystko są maleńkie i boję się, że je TŻ w nocy zgniecie. W związku z tym, puszczona wczoraj na łóżko Tania zapolowała znów na moje oko, tym razem prawe :twisted: Co ona z tymi oczami ? :roll:
Tonio rośnie na super kota, on się zbliża do człowieka i już mruczy, słodziutki jest jak nie wiem i taki stosunkowo delikatny :love: Małe znalazły sobie super zabawkę, cukierek Kopico w szeleszczącym papierku. No szał po prostu. Kulka z kwiatkiem nadal nie zasługuje na uwagę...
Tadzio wczoraj został zabrany do salonu na obcinanie pazurków, w przednich łapeczkach ciut podcięłam, ale zauważyłam, że on stosunkowo niedawno musiał mieć przycinane szponki, więc musiał być w domu. Co się stało? wypadł przez okno? :( Tak czy siak, po strrrrasznym zabiegu, któremu Georg (z pazurkami nie obcinanymi od marca) przyglądał się ze współczuciem, Tadzio został troszkę puszczony. Pochodził, schował sie pod biurko, poszedł do kuchni nawet, no i tam wpadł w zasadzkę: Klemens na środku, Georg przy drzwiach, Sasza na półce - tworzyli idealny trójkąt, pośrodku którego siedział lekko wystraszony Tadek :lol:
Poodniósł się, zrobił paprotkę z ogonka, i usiłował poznać kolejno każdego kota. Z Georgiem mu nie poszło, został powąchany, ale tego, co potem usłyszał, to ja powtarzać nie będę :roll: Wlazł na półkę pod Saszą, Sasza usiłował go wyciągnąć stamtąd łapką, a jak się nie dało to zaczął gruchać. Po minucie tego gruchania Tadzio wyszedł i z ostatnimi błyskami nadziei w oczach podszedł do Klemensa. Klemcio, jak to Klemcio, powąchał, w ucho polizał i już. Tadek poszedł dalej zwiedzać, za to Klemensowi się oberwało za takie lajtowe podejście do "nowego", Georg mu nagadał, Klemens Georga trzepnął, w końcu się chłopaki pokłócili o Tadzia... ;)

Piórko póki co nie bardzo, ale te wczorajsze wycieczki chyba przekonały Tadzinka, że nie tacy ci Duzi straszni, bo zaczął samodzielnie wychodzić z klatki i łazikować po pokoju :) wieczorem złapałam go na naszym łóżku, musiał się sam wskrabać jakoś. Postaram się go przyuważyć, jak to robi.
Aha, mam jednak podejrzenia, że te nóżki tylne jeszcze trochę bolą. Leżeliśmy sobie z Tadziem, miziałam go, mruczał, ale jak dotknęłam tylnej łapki tak na wysokości uda, to dostałam łapką...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 25, 2008 8:08

Jak fajnie, ze juz lazikuje :D A nozki zlozone w tak dobrym towarzystwie szybko sie naprawia!!!!! I wkrotce bedzie Tercet Fruwajacych Kopikolubow :wink:
Mizianki dla calej wspanialej ferajny!!!!!!! I buziaczek w schorowane nozki Tadzia!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw wrz 25, 2008 8:13

Inga opis akcji trójkąt powalił mnie po prostu na łopatki :ryk: :smiech3:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw wrz 25, 2008 8:59

:ryk:

nie ma co całkiem wesoło masz w domu! Tadek przypomina trochę taką kocią pierdołę. Bez obrazy dla Tadzia no ale ;) Taki kochany chłopak!

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Czw wrz 25, 2008 9:02

Inga, ale Ty masz wesoło z tym footrami :) chłopaki znaczy przyjęli małego do stada. Georg taki niby straszny ale generalnie mocny w gębie bardziej chyba :)
Fajnie, że Tadzio odważył się wychodzić z klatki i próbuje chodzić. Małymi kroczkami do przodu :ok:

A on na pewno gotowy do nowego domku, jeśli łapki bolą? Ja nie podważam tej decyzji, ale to chyba musi być domek gotowy na rehabilitację Tadzia, no taki cholernie odpowiedzialny domek :D
Obrazek

magdaradek

Post » Czw wrz 25, 2008 10:20

magdaradek pisze:A on na pewno gotowy do nowego domku, jeśli łapki bolą? Ja nie podważam tej decyzji, ale to chyba musi być domek gotowy na rehabilitację Tadzia, no taki cholernie odpowiedzialny domek :D

decyzja nie moja, tylko CoolCaty ;) rozmawiałyśmy wczoraj, Ania uważa, że nie ma sensu go masować, on po prostu musi zacząć normalnie żyć, łazić, bawić się, itd. (tak samo zresztą mówił Alek) Jedyne co trzeba mu robić (a czego nie lubi bardzo, bardzo, i wykręca się w chińskie osiem, i pluje, i gryzie :twisted: ) to podawanie tabletek. Znaczy pół tabletki raz dziennie. Felissimo zjada w żarełku, więc nie ma problemu.
A wczoraj, jak tak latał od kota do kota, potem przemykał po pokoju, to chodził prawie poprawnie :) zapomniał się, czy co? w każdym razie, jak ktoś by nie wiedział, to nie zauważyłby, że coś jest nie tak z łapkami.
Normalny, chudy kociak :D

popatrzę jeszcze przez kilka dni, bo wydaje mi się, że Tadzio mimo wszystko lepiej się wczoraj czuł z dużymi kotami, niż z 2xT. Fakt, małe po nim skaczą, Tania go gryzie po uszach, spokoju nie ma, biedaczek. Z drugiej strony boję się, żeby go Georg nie pogonił i nie zrobił tym krzywdy :roll: brakuje mi trzeciego pokoju i siebie, jeszcze przynajmniej w dwóch osobach...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw wrz 25, 2008 10:22

Inga sklonować Cię trzeba.

No to jeśli taka autorytatywna decyzja, to tylko mu domku szukać, faktycznie.
Obrazek

magdaradek

Post » Czw wrz 25, 2008 11:50

gosiaa pisze:Inga opis akcji trójkąt powalił mnie po prostu na łopatki :ryk: :smiech3:

Ano :lol:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

[poprzednia][następna]