OTW11-Adapciaki f.83-85 ; Tak sobie żyjem...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sty 29, 2014 23:56 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

A jakich Ty masz rezydentów - Biankę i Żwirka? Czy jeszcze coś? Jakoś tak z rzadka o nich wspominasz.
Tymczasy też mi się plączą i nigdy się doliczyć nie mogę: Tami, Suri, Sasza, Czip, Mikuś, Drops, Gucio i Karolinka?
Poproszę o jakieś "sprawozdanie księgowe", bo się doliczyć nie mogę, czy wszystkie wyliczyłam... :wink:
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro sty 29, 2014 23:59 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Koteczekanusi, zajrzyj na pierwszą stronę ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sty 30, 2014 2:00 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Nadal trudno mi się liczy. Dyskalkulia jakaś czy co... (Ewentualnie bałagan w spisie. Ja muszę mieć prosto wyliczone, co się aktualnie pod nogami pałęta :mrgreen: )
Znaczy Bianka, Wojtek Rudolf i Angel to obecni rezydenci?
A Żwirek, Ignaś, Myszka i wymieniona wcześniej przeze mnie reszta to tymczasy. Plus ewentualnie Grześ (czy też go ostatnio nie ma i siedzi w Koterii? Nie, on znalazł dom chyba i ten poniedziałek na czerwono to już kiedysiejszy.)
O Żwirku i Ignasiu raczej nie piszesz. Czy też Ignaś to już były tymczas.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw sty 30, 2014 6:42 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

... jak kociaste zdrowe i nie sprawia kłopotów, to w pisaninie nie występuje :wink:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sty 30, 2014 7:23 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

ASK@ nie widać żadnych oponek, nogi zgrabne a nie patykowate jak u niektórych modelek - niezła laska z Ciebie :ok:

Bo że koty masz piękne to się wie 8) . I zdjęcia świetne robisz :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 30, 2014 8:17 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Alienor pisze:ASK@ nie widać żadnych oponek, nogi zgrabne a nie patykowate jak u niektórych modelek - niezła laska z Ciebie :ok:

Bo że koty masz piękne to się wie 8) . I zdjęcia świetne robisz :ok: .

Dzięki piękne za pochwały mojej skromnej osoby.Modelka ze mnie zerowa. Choć uroda jest u mnie niewątpliwa. Tylko wzrost hobbita mi zamyka karierę w tej branży.
Oponki dotyczą kiecek ściśle wyliczonych materiałowo. Przytyłam, fakt do nich ,ale dzięki temu mam mniej zmarszczek. :mrgreen: I włosy mam już inne.Zapałkowe. Dzewicze warkocze" uciachałam. I zmieniłam naturalny, oryginalny mysi kolor :roll: na pasemka. Cud, miód i malina z lustra teraz zerka :lol:

Dziś zauważyłam,że albo sobie jedną obszerniejszą kiecę gdzieś zahaczyłam i jest poprzecinana. Albo futra je mierzyły jak dosychała. Staewiam na druga opsję.

Foty nie ja robiłam. Robiła je Jola . Nasza zaprzyjaźniona fotografka.

Małgoś ma rację. Mało piszę o tych kotach co nie chorują.
O rezydentach prawie wcale bo to... rezydenci.

Gwoli stanu posiadania.
Aktualni rezydenci to
Angel
Rudolf
Wojtek
Pikuś
Bianka

Tymczasy
Żwirek
Drospik
Gutek
Mikuś
Chipuś
Karolina
Suri
Myszka
Tami
Sasza

Grześ jest w domu i dobrze się miewa. Zaprzyjaźnił się z rezydentami .Ale jeszcze czasem siedzi płochliwie pod wyrkiem. Jednak jego wypady na pokoje są już dłuższe i pewniejsze.

Telefony o koty są a koty i tak dalej siedzą. Ręce mi opadają . Nie normalna jestem i mam przerost ambicji wymagająco-domowniczych. Dyskusje na temat wyższości kota wychodzącego nad nie wychodzącym są dla mnie marne w swej śmieszności. Jakoś nikt z optujących za wychodzeniem, nie kwapi się zabrać kota ze schronu czy przysłowiowej ulicy, zainwestować w niego i sobie go wypuszczać. Chcą już obrobiomego i na ich warunkach i z przeświadczeniem krzywdy kończą rozmowę. Wszak pieniędzy wydawać darmo nie będą. Często są to ludzie którym koty zdechły bo... wpadły pod auto, były chore... Taka rozpacz w domu zapanowała ale zero wniosków nie wyciągnięto.

Żwiruniek jest teraz kotem porządanym. Tylko nikt nie czyta,że Żwiruś mimo swego ukochania ludzia jest kotem nieśmiałym i nadaje się przede wszystkim na dokocenie.Do domu spokojnego, bez dzieci i ekscesów. A tutaj dzwonią o niego ludzie mający 5 dzieci i 4 psów, albo małe dzieci w dużych ilościach, albo...
W ogóle to mam "szczęście" do długodystansowców .

Dzwoni pani i pyta o Żwira. Z innego telefonu oczywiście. Ale charakterystyczny głos i hałas za jej plecami zapala mi lampkę. Dzwoniła już o Mikusia, Dropsa, Tami...

Dziś zimno było strasznie. Zimno bo wietrznie. Była dziś bura z białymi skarpetkami. Ależ się ucieszyłam. Tak długo jej nie widziałam. Tylko że kotyprawie nic nie zjadły. Nasypałam chrup dużo.Wlałąm ciepłej wody.
Na teranie kotłowni ślady psich łap. Budki wywalone. Nawet w kociej dziurze są ich ślady. Tak się zagapiłam ,że walnęłam zębami , górnymi jedynkami, w łukowatą rurkę łączącą dwie poteżne rurzyska. Ręce mi opadły w poszukiwaniu ich resztek .Znaczy się zębolów. Ale nie trzeba było.Ufff. Były na swoim miejscu choć plomby zadzwoniły deczko i ból się pokazał. Tyle czasu karmię tam, wiem o tej cholernej rurze bo pod nią muszę ugiąć plecyki by w głębi żarcie nałożyć a teraz zachciało mi się testować zębiska i tępić szkliwo na nich.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw sty 30, 2014 8:19 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Piękne koty na pięknych zdjęciach :)
Dzie oponki, na tych zdjęciach laskę widzę ;)
[

kasumi

Od: Pt sty 15, 2010 23:19

Post » Czw sty 30, 2014 8:37 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Ciekawe, u mnie też podwórkowce prawie nic dziś nie zjadły, ale stwierdziłam, że czują, że myślami uganiam się po Gdańsku.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Czw sty 30, 2014 8:45 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Asia, aż mnie zęby zabolały, jak o Twoim grzmotnięciu przeczytalam, brrr. Dobrze, że wszystko na swoim miejscu zostało :ok: .
To, że w Twoje oponki nie wierze, to juz napisałam gdzies powyżej. No i teraz mamy dowód, że miałam rację :-P.
Chipuś, Suri i Tami mi wygladaja na diabelskie trio, ale może sie mylę ;).

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Czw sty 30, 2014 8:56 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

biedne zębiska

inga.mm

Od: Pon lut 21, 2011 22:42

Post » Czw sty 30, 2014 9:55 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Kto kupował Catessy ? W zooplusie jest duż promocja a mnie puszki się kończyły. Wiem, wiem nie zaspecjalna karma jakościowo ale... Może warto zaryzykować. Jak nie moje to dziki zjedzą. Teraz jedziemy na Winstonach a te taniej wychodzą.

Fot będzie więcej tylko sie obrobie dzis urodowo.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 30, 2014 9:58 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

pięknoty i Ty piękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw sty 30, 2014 10:04 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

ASK@ pisze:Kto kupował Catessy ? W zooplusie jest duż promocja a mnie puszki się kończyły. Wiem, wiem nie zaspecjalna karma jakościowo ale... Może warto zaryzykować. Jak nie moje to dziki zjedzą. Teraz jedziemy na Winstonach a te taniej wychodzą.

Fot będzie więcej tylko sie obrobie dzis urodowo.

Kupuję puszkowe Catessy moim biurowym. Zjadają bez ociągania. Domowym kiedyś przyniosłem saszetki na spróbowanie, szału nie było ale też zjadły. Puszkowe są fajne o tyle że w porównaniu z puszkowym Winstonem kawałeczki są dużo mniejsze.

Oponki w jakim rozmiarze masz :?: Bo ja zimówki w dobrej cenie chętnie nabędę :mrgreen:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Czw sty 30, 2014 10:13 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Niestety, moje oponki są już po mega dużym przebiegu i bez bieżnikowania. Łyse :cry:

Piotrek, które smaki najchętniej jedzą?

Wczoraj kupiłam psie puszeczki Winstona :oops: dla dzików bo spora promocja była.Ale to migusiem się skńczy.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sty 30, 2014 10:33 Re: OTW11-Gutek s.3-komu na DS/DT?Foty cieplusie str.14

Koty cudowne :love:
A ASK@ – laska po prostu! :ok:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

[poprzednia][następna]