Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
mziel52 pisze:Ciągle jednego nie rozumiem, po co było Kokę ciągnąć na sterylkę?
Jeśli śladu po zabiegu nie dało się zobaczyć bezpośrednio, to przecież można było potrzymać kotkę w domu i przekonać się, czy będzie miała ruję.
najszczesliwsza pisze:mziel52 pisze:Ciągle jednego nie rozumiem, po co było Kokę ciągnąć na sterylkę?
Jeśli śladu po zabiegu nie dało się zobaczyć bezpośrednio, to przecież można było potrzymać kotkę w domu i przekonać się, czy będzie miała ruję.
Ja też tego nie rozumiem
pwpw pisze:najszczesliwsza pisze:mziel52 pisze:Ciągle jednego nie rozumiem, po co było Kokę ciągnąć na sterylkę?
Ja też tego nie rozumiem
A dalczego szanowne panie z takimi radami nie pojawiły się na wątku Szylki, gdy pytała, gdzie można wykonać sterylkę?
ewan pisze:(...)
Ja zetknęłam się z Szylka0505 na wątku Rudego i powiem krótko jej wielka nieodpowiedzialność i dziwne zachowania doprowadziły do tego że Rudy nie znalazł się u niej a teraz niestety zaginął (co już oczywiście winą Szylka0505 nie jest).
ewan pisze:Dla mnie najważniejsze, że Koka jest dobrych rękach. AnielkaG szyko zareagowała i jak pisze dała Szylka0505 pieniądze na leczenie jej drugiej chorej kotki - to wspaniały gest![]()
mziel52 pisze:Bo takich pytań jest na forum mnóstwo, nie każdy ma czas śledzić wszystkie wątki, wskazujące adresy lecznic. Co innego, gdyby pytanie brzmiało "jak sprawdzić, czy kot jest wysterylizowany?"
Gdyby Szylka mniej myślała o tym, jak dobrze wypaść na forum, a więcej o kocie, to nie leciałaby od razu do weta, by mieć potem o czym pisać. Nawet jeśli się wie, że kot nie jest wysterylizowany, to decyzję o zabiegu podejmuje się rozważnie, a nie na łapu capu. Trzeba najpierw jakiś czas kota obserwować w domu, upewnić się co do jego stanu zdrowia, a dopiero potem działać. Przecież Koka nie biegała po podwórku i nie była narażona na ciążę. Tylko że wtedy nie byłoby czym zwrócić na siebie uwagi...
pwpw pisze:Mam pytanie, czy te pieniądze, były dane , a nie były rekompensatą, za to co Szylka wydała na Kokę, myśląc, ze zostanie u niej?
ewan pisze:pwpw pisze:Mam pytanie, czy te pieniądze, były dane , a nie były rekompensatą, za to co Szylka wydała na Kokę, myśląc, ze zostanie u niej?
No nie kompromituj się taką wypowiedzią.
pwpw pisze:Koka była u Weta, który stwierdził, ze nie byłą sterilizowana. Może powinna ją przynieść do Ciebie, byś i Ty oceniła, może do każdego, kto miał ochotę ocenić? A sama decyzja nie była na łąpu-capu, na wątku Szylki była zapowiedziana wcześniej, łącznie z terminem, jakoś pies z kulawą nogą nie zjawił się tam z tymi teraz cudownymi radami. I może skończcie oceniać zapotrzebowanie Szylki na skupianie na sobie uwagi- bo to zwyczajnie niegrzeczne i bardzo niestosowne teraz
pwpw pisze:ewan pisze:pwpw pisze:Mam pytanie, czy te pieniądze, były dane , a nie były rekompensatą, za to co Szylka wydała na Kokę, myśląc, ze zostanie u niej?
To pytanie, jak nie znasz na nie odpowiedzi, to się nie wypowiadaj
mziel52 pisze:pwpw pisze:Koka była u Weta, który stwierdził, ze nie byłą sterilizowana. Może powinna ją przynieść do Ciebie, byś i Ty oceniła, może do każdego, kto miał ochotę ocenić? A sama decyzja nie była na łąpu-capu, na wątku Szylki była zapowiedziana wcześniej, łącznie z terminem, jakoś pies z kulawą nogą nie zjawił się tam z tymi teraz cudownymi radami. I może skończcie oceniać zapotrzebowanie Szylki na skupianie na sobie uwagi- bo to zwyczajnie niegrzeczne i bardzo niestosowne teraz
A przedtem Szylka pisała, ze zapomniała spytać pani, od której kotkę brała, czy wysterylizowana, czy nie prościej było zacząć od niej? Przecież chyba miała telefon tej pani.
Nieodpowiedzialności Szylki nic nie przykryje. Jeśli kogoś nie stać na leczenie jednego kota, jeśli ktoś przy tym pisze, że nie zna się na kotach, a tak Szylka zaczynała pobyt na forum, to po co chce mieć od razu trzy? Dla fantazji?
Bo persik się zamarzył?
ewan pisze:pwpw pisze:ewan pisze:pwpw pisze:Mam pytanie, czy te pieniądze, były dane , a nie były rekompensatą, za to co Szylka wydała na Kokę, myśląc, ze zostanie u niej?
To pytanie, jak nie znasz na nie odpowiedzi, to się nie wypowiadaj
Znam i odpowiedź i kwotę, więc się wypowiadam
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości