2 kociaki (6tyg) DT/pilne!!! Orunia Gorna/Gdansk str. 28

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie maja 01, 2011 17:49 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Sin, zadeklarowalam sie jako DT ;)

Chociaz moja rodzicielka juz sie mnie pytala, czy nie chce go zostawic... :roll:

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie maja 01, 2011 18:36 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

biamila - maluchy wyglądają super , jak tylko będę miała szerszy dostęp do Internetu, wykorzystam w ogłoszeniu :)

agor-ia - twoja mama już tak się rozczuliła Akim i powoli przywiązuje ? na pewno udałoby się znaleźć mu SUPER domek, taki idealny , a zawsze miałybyście 1 miejsce dla jakiejś bidy tymczasowej :oops: No chyba , że to już MIŁOŚĆ :1luvu:

A propos domków, to dzwoniłam już do Magdy Sin, ona wie o co chodzi :lol: w sprawie jej 2 rzymskich chłopaków, domek chciał 2pak :D , wszystko super, ale jak się okazało od 20 lat mają koty, nigdy nie kastrowane ( bo nie ma potrzeby, prawie nie znaczyły ), domek wychodzący do ogrodu przy domu (np. toaleta) ---> ostatni kocurek zginą pod kołami auta w zeszłym roku :x i tu już fajnie się skończyło.......kastrować nie chcą......obie uznałyśmy , że odpada.

Szukamy im im dobrych domów :1luvu:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Nie maja 01, 2011 18:57 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Wyglądają wspaniale i takie też są! Nie one są jeszcze bardziej wspaniałe niż wyglądają. Dziś pół dnia spędziliśmy na obserwacji ich zabaw, nasze koty też. Scarlesia nasza sunia czy im się to podoba czy nie to i tak ich wylizuje :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie maja 01, 2011 20:51 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Witajcie ponownie ;)
Kociaki są przesłodkie :1luvu: na pewno znajdą domki gdzie będą wiedzieć, że kastracja jest dobra ;)

Ale ja nie o tym chciałam... Znalazłam kociaka, tak na oko 4 tygodnie- lata sam, ma maniunie ząbki i wygląda trochę jak Wasze kociaki... Widziałam go z mamą, jest chyba sam w miocie bo nigdzie indziej kociaków nie było. Okolica dla dla takich stworzeń nie jest dobra- jest plac zabaw gdzie przychodzą dzieci, które jak wiadomo małe kotki lubią, ale przychodzi też młodzież, często pijąca z debilnymi pomysłami- np. spuszczanie psów żeby postraszyć koty itp.

I teraz mam problem zabierać malucha czy nie? Z jednej strony nie chcę go zabierać mamie, ale z drugiej wiem, że ktoś może mu zrobić krzywdę. Ja nie miałam problemu żeby podejść i go chwycić i tak samo pewnie będzie z innymi osobami...

Bardzo przepraszam za OT ;)
Ktoś mądry kiedyś powiedział, że jeżeli udało się nam uratować w życiu chociaż jedno żywe istnienie, to naprawdę warto było się urodzić.

KatjaGda

Od: Sob lis 13, 2010 10:11

Post » Nie maja 01, 2011 22:01 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Katja, ja bym wziela. Trudno, poradzi sobie bez mamy, a kto wie, co go moze spotkac na dworzu.
A jesli zaczniesz widywac mamuske bez malca to bedziesz najpewniej bardzo zalowac ze go nie zabralas.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pon maja 02, 2011 6:09 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Katja, a maluszek je już sam? poobserwuj i jak uznasz że trzeba to zgarniaj a mamuśkę koniecznie na sterylkę trzeba :roll:

Bialmilia, od dawna nie miałaś takich maleństasów prawda? choć te kilka dni możesz się nacieszyć :wink:
Maluszki są słodziaste, jak wszytskie maluszki ;)
Kciuki za ich domki, i za domek dla mamusi :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon maja 02, 2011 6:18 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Sin pisze:Zrobiłam maluchom i mamie (2w1) gratkę - wyróżnię jutro bo już mi się kasa na tel skończyła :oops:

Magda, gratki nie wyróżniaj, szkoda kasy, nie ma tam aż tylu ogłoszeń :roll:
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 02, 2011 7:34 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Marea - już za późno :oops:

KatjaGda - bierz, ja sobie poradzę - te dwa poszły do biamilki - i to był bardzo dobry chwyt psychologiczny dla mojej rodziny :lol: teraz już luzik :wink: poza tym zaoferowałam się jako TDT bo byłam przekonana, że Thora będzie miała kolejny zabieg - to co wzięłam za guz jest przedziwnym ale jednak tylko odczynem po enroxilu. Uff.
Poza tym przyznaję - aż się rozglądałam za jakimś tymczasem - to kłopot ale jakiś uzależniający :oops:

Maluchy brykają i są coraz śmielsze, nie boją się już w zasadzie niczego, w pełni i 100% kuwetkują, jedzą i brykają, broją troszkę ;) aż szkoda je rozdzielać :roll:
I rosną :lol: marmurek jest jak inkarnacja Mietka sprzed 5 lat :1luvu:

Szukamy dobrych domków z właściwą definicją odpowiedzialności (bo mam wrażenie, że są takie co mają inną), no i niewychodzących ;)
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pon maja 02, 2011 9:22 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Muszę pochwalić moją dwójeczkę :D mają dwie kuwety do wyboru i bardzo często korzystają z krytej :piwa: zdolniachy :kotek:
Obrazek

biamila

Post » Pon maja 02, 2011 10:45 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Kociaki zaczynają mruczeć :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Są cudowne.

Mam fajny domek chętny na kotkę i kocurka - jednak jest wychodzący :? zastanawiam się czy zaproponować tym ludziom jakieś inne kotki? Biamilko Ty szukasz domków tylko niewychodzących, prawda? Wiem, że one u Ciebie tylko na kilka dni ale póki są u Ciebie - pytam Ciebie ;) Jakieś pomysły? :roll:

Tu jeszcze lekko wystraszone i wciśnięte w kącik...budki nie chciały :roll:
Obrazek
Tu się wdzięczę ;)
Obrazek
Kuweta służy nie tylko jako WC ;)
Obrazek

A tu filmik ;) (szum w tle to straszna pralka ale maluchy nie zwracają na to uwagi)
http://img573.imageshack.us/i/n1o.mp4/

Sin

Post » Pon maja 02, 2011 12:05 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

najprawdopodobniej Flawiusz - moje kochane najjaśniejsze dziecko pojedzie w sobotę do nowego domku w Gdyni - do Pani, która jak rozumiem, nie załapała się na portowe maluszki Marei ;)
On jest cudowny, otwarty, ma zadatki na miziaka, jest ufny i bardzo kochany, włazi na kolana, mruczy, trochę zbój ;)
Poza tym maile rozmaite dostaję 8)

Sin

Post » Pon maja 02, 2011 12:06 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Mama Sin, jak odwiedziłam maluszki w pt, stwierdziła że maluchy wyjątkowo ładne i udane są :lol: 8) i coś musi w tym być, bo faktycznie wyjątkowo ładne ;)
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 02, 2011 12:08 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

:ok: Magda super, Pani Marzena wydaje się fajna i odpowiedzialna, mam nadzieję że wyjdzie pozytywnie ;)

Dorobiłam rano allegro :wink:

http://allegro.pl/5-cudnych-maluszkow-o ... 65806.html
Obrazek

Marea

Post » Pon maja 02, 2011 13:05 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Sin, ja ogólnie nie jestem przeciw domkom wychodzącym jeżeli to odpowiedzialni ludzie są.
Obrazek

biamila

Post » Pon maja 02, 2011 14:27 Re: 3z6 kociąt z kanału, ich miziasta mama/DT PILNE SOPOT,3mias

Biamila dać Ci namiary? albo panu na Ciebie?
bardzo mi się podoba jak napisał o kastracji więc uważam, że mimo wychodzenia to fajny dom.
Zresztą wkleję ;)

5)Czy kot zostanie poddany zabiegowi kastracji/sterylizacji i dlaczego?

Oba koty, które miałem wcześniej zostały wykastrowane. Uważam, że jest to słuszna metoda zapobiegania nadmiernemu rozmnażaniu się kotów, z których większość skończy na ulicy. Z braku fizycznej możliwość z jednej strony i poprzez ograniczeniu popędu z drugiej co, wpływa to również na święty spokój domowników. Jak wiadomo objawy kociej seksualności, zarówno pań jaki panów, potrafią być nieco męczące. ;-)

6)Czy posiada Pan/i wiedzę na temat żywienia i zdrowia kotów (dieta, profilaktyka – szczepienia, odrobaczanie, badania itp.)?
Wszystkie moje zwierzaki dostawały wyłącznie karmę Royal Canine właściwą dla swojego wieku i potrzeb (dla kociąt, dla kastratów). Oba moje koty były regularnie szczepione i odrobaczane i były pod stałą kontrolą weterynarza. Wiem, czego koty nie mogą jeść a co jest dla nich trujące, włączając w to rośliny domowe. Wszelka chemia domowa jest właściwie zabezpieczona.

Sin

[poprzednia][następna]