Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt mar 18, 2011 23:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:mpacz78. Ojej, a jej zdjęć przypadkiem nie ma na forum? Ty chyba mieszkasz w Witawie?

Zdjęcia będą jutro. Owszem mieszkam w Witawie.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt mar 18, 2011 23:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ok. Ale mogę też podejść. Mieszkam niedaleko(poznałam widok z okien na Twoich zdjęciach) i wybieram sie przed południem na bazarek na zakupy.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt mar 18, 2011 23:44 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

:lol:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob mar 19, 2011 9:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzien dobry. Ja już się obudziłam. A Wy?
PS. Cos mi dzisiaj internet wariuje. Rano nie mogłam nic zrobić. Jeślibym się nie odzywała dłużej- znaczy, że znów padł. Teraz na troche odejdę od kompa, trzeba chałupe nieco ogarnąć.
PS. Masz rację Marea (wpis na innym wątku) najlepszy dla mamy bedzie już nieco stateczny kot. Młodsze za bardzo lubią polowania na ludzkie nogi.
Obrazek

mgj

Post » Nie mar 20, 2011 0:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Mgj dziękujemy za każdą pomoc!

Kotkę Lisicę zabrałam na sterylizację bo uznałam, że ci ludzie na pewno tego nie zrobią, ale dom ogólnie dobry, widać, że dobrze się tam czuje. Tą kotkę odbierałam też z innego domu, gdzie się urodziła wraz z 2 innymi kotkami, jej siostra umarła u naszego weterynarza, pękała jej skóra :( , 2 kotek znalazł domek. Miejsce skąd je zabierałam to ista rozmnażalnia kotów które są pod opieką starszej pani i jej 2 równie starych snów, którzy są opóźnieni w rozwoju... Wybieram się tam też w tym roku, może tym razem zgodzą się na sterylki...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie mar 20, 2011 0:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Witajcie ponownie... moje koty w końcu się dogadały... dziękuję Wam za rady i za miłe słowa... moja panika była przesadzona (na szczęście)... aktualnie koty się gonią po całym mieszkaniu, jedzą z dwóch misek ale stojących obok siebie, kuwety wciąż dwie ale mam nadzieję że wkrótce będzie tylko jedna... wciąż jeszcze kotka syczy i goni kocurka ale przechodzi obok bez problemu, zjada w jego towarzystwie i co najważniejsze przyjmuje leki bez problemów a o to najbardziej się baliśmy...

A teraz do rzeczy... Piszę tutaj ponieważ moja dobra koleżanka ma problem... wiem że jesteście organizacją kocią a problem dotyczy piesków...

Może zamieszczę apel koleżanki i więcej info chętnie podam na priv albo w dalszych postach... jeśli możecie pomóżcie... wiem że jest sporo kotów potrzebujących ale tutaj sytuacja też nie jest za ciekawa :(

"Sprzedam ośmiotygodniowe szczeniaki (ojciec czysty amstaff, matka mieszaniec) urodzone 25 stycznia. Pieski trzykrotnie odrobaczone z wpisami w książeczce zdrowia, nauczone czystości, socjalizowane ze zwierzętami i ludźmi w różnym wieku."

Sprzedaż jest ze względu na bardzo ciężką sytuację materialną koleżanki... żeby nie było od razu uprzedzę ewentualne oskarżenia... Matka szczeniąt nie była specjalnie dopuszczana, nie wiadomo w jaki sposób na teren zamkniętego i ogrodzonego ogrodu dostał się pies i niestety wyszło co wyszło... koleżanka zaadoptowała sunię a raczej zabrała ją okropnemu właścicielowi który trzymał ją w mrozy na dworze, podwórze jego było pełne śmieci a pies był zagłodzony i w opłakanym stanie... Koleżanka uratowała sunię i krótko po tym okazało się że sunia "wpadła"... Początkowo sytuacja rodzinna jak i finansowa sprawiły że cała 8 szczeniaków miała być uśpiona, na szczęście "góra" zgodziła się na zatrzymanie piesków przez 8 tyg... niby wszystkie znalazły dom.... wiele osób je chciało, obiecało dać pieniążki na szczepienia, odrobaczanie... niestety ludzie są okropni... połowa się rozmyśliła i koleżanka została na lodzie... nie chce piesków oddawać do schroniska bo tam mała szansa na to by były zdrowe, usypiać też ich nie chce... szuka dla nich domu i bardzo liczy że chociaż jakiś procent jej wydatków zostanie zwrócony bo tylko o to jej chodzi, matka szczeniąt ostatnio przeszłą operację, miała ropomacicze... jej stan był ogólnie kiepski, na szczęście uratowano ją... operacja miała być teraz gdy są tańsze sterylki... niestety stan zapalny nie pozwolił na czekanie a koszt strasznie wysoki tego... koleżanka naprawdę potrzebuje pomocy dobrych ludzi kochających psy....

Możecie jakoś pomóc, przekazać dalej... jak wspomniałam więcej info zamieszczę jak i profil z facebooka koleżanki jeśli zgodzicie się pomóc i podać to dalej... jeśli nie to zrozumiem i nie narzucam się...

A na koniec mój słodki adoptowany dzięki Wam kocurek - Bodzio i moja wybredna i nietowarzyska kiciunia - Lusia :)

http://img862.imageshack.us/img862/7821/zdjcie0116.jpg
http://img692.imageshack.us/img692/2596/zdjcie0126o.jpg
http://img31.imageshack.us/img31/8936/zdjcie0121y.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/2718/067tq.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/6120/064df.jpg

TusiaQ

Od: Sob mar 12, 2011 9:08

Post » Nie mar 20, 2011 11:11 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

TusiaQ ciesze się że sytuacja u Ciebie w domu opanowana!
PS: zatrzymałabym 2 kuwety aby później nie było problemów z sikaniem po domu, wyznaję zasadę aby na 1 kota przypadała 1 kuweta :)

Co do piesków Twojej koleżanki, dobrze że suczka jest już wysterylizowana, treść ogłoszenia powinna być bardziej rozwinięta, powinno w niej sie znaleźć to wszystko co napisałaś pod spodem, koleżanka nie może ich sprzedawać bo zostanie ze wszystkimi, niech napisze o tym jaką ma sytuację finansową i że liczy na datek za szczeniaka aby zwróciły jej się koszty, ogłoszenie wygląda tak jakby specjalnie dopuściła do urodzenia tych piesków aby zarobić a to nie jest fajne i pewnie dziewczyna już dostała kilka niemiłych wiadomości, co? Powinnyście zrobić ogłoszenia na trójmiasto.pl, gumtree, allegro i wielu innych portalach ogłoszeniowych oraz założyć wątek na forum dogomani.
Niestety sprawa zwierząt w Polsce wygląda tak tragicznie, że wszystkie organizacje prozwierzęce i schroniska usypiają ślepe mioty i w tym przypadku też to powinno zostać zrobione... Szczeniaki już są wiec trzeba się zająć ich wydawaniem, ogłoszenia muszą być wszędzie, warto też wydrukować zdjęcia z opisem i porozwozić po weterynarzach i sklepach zoologicznych a jak już się ktoś chętny znajdzie trzeba podpisać umowę adopcyjną z nowym opiekunem, aby pieski trafiły w dobre ręce i były w nowych domach wysterylizowane!!!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Nie mar 20, 2011 11:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:
mgj pisze:mpacz78. Ojej, a jej zdjęć przypadkiem nie ma na forum? Ty chyba mieszkasz w Witawie?

Zdjęcia będą jutro. Owszem mieszkam w Witawie.

Oto Nesti z Nowego Portu:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie mar 20, 2011 11:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Jaka piękna kota!
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie mar 20, 2011 11:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Tusiu, porobcie im ladne zdjecia, mase ogloszen, chetni napewno sie znajda ale trzeba je pokazac swiatu ;) wzory umow adopcyjnych sa w necie (moge od kolezanki zalatwic ktora pieski tez wyadoptowuje) i oczywiscie ze jets praktykowane ze adopcja za zwrotem kosztow szczepien itp, wkoncu nowy wlasciciel decydujac sie na psa/szczeniaka - musi sie z tym liczyc a tu jest juz to zalatwione ale koszt musi nowy opiekun pokryc. Schroniska tez pobieraja oplaty i nikt nie ma do nich pretensji.
Opiszcie historie suni, ze uratowana, ze przygarnieta, ze sie okazalo nagle ze w ciazy i ze teraz szukacie domkow dla szczeniakow. Mozecie napisac ze sunia miala ostatnio kosztowna operacje itp itd i ze warunkiem adopcji szczeniaka jest zwrot kosztow jego szczepien, w zamian nowy opiekun dostaje zdrowego, odchuchanego i domowego pieska...to nie wstyd o to prosic :roll:
Obrazek

Marea

Post » Nie mar 20, 2011 11:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Hańka pisze:Jaka piękna kota!

charakter ma jeszcze piekniejszy ;) miziak nad miziaki, gadatliwa, bez agresji, spokojna, ulozona, czysta, same + :lol:
Obrazek

Marea

Post » Nie mar 20, 2011 12:08 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Kotunia jest obłędna :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie mar 20, 2011 12:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

wygląda jak żbik :love:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie mar 20, 2011 12:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Moje serce tez skradla od pierwszego wejrzenia ;) do tego tak się przymilała, ze nie było odwrotu ;)
Ciekawe jaka jest jej przeszlosc, i skad sie wziela tam pod blokiem :( to ewidentnie domowy kot..heh
Obrazek

Marea

Post » Nie mar 20, 2011 13:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dzięki za zdjęcia. Proszę się tak nie zachwycać. Ona na 99,9% jest moja, a własciwie mojej mamy.
Obrazek

mgj

[poprzednia][następna]