Uszatka i Mroczek - ja tego wcale nie chciałam...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 13:08 Re: Uszatka - szukamy DS lub DT - pilne!!!

berushka pisze:Na razie cisza. Kontakt FB nie odezwał się :(

Zapomniałam napisać Ola będzie pisać tylko jak w pracy będzie, bo domowy komp jej padł :) Więc nic się nie bój :ok: w razie czego mam jej tel :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 04, 2011 13:17 Re: Uszatka - szukamy DS lub DT - pilne!!!

Kicha sporadycznie, oddycha prawie normalnie.

I nas nie lubi bo ją kropelkami do oczu męczymy, a dziś dodatkowo jeszcze dwa zastrzyki dostanie.

Nielubienie okazuje przez intesywne próby wysłania nas do szpitala poprzez włażenie pod nogi. A nuż się ludź w końcy wygwiździ? Wczoraj tańczyłam takie tango milonga że niech się taniec z gwiazdami chowa :roll:

Niedobre te ludzie som.

Oczywiście mimo nielubienia na głaski przyjdzie.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt lut 04, 2011 13:20 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

W kwestii rozliczeń: dwie wizyty po 40zet i kropelki na oczy 20zet. Razem stówa poszła, ale w tej cenie mamy dodatkowo zastrzyki na dziś i niedzielę. Jak pisałam mam wrażenie że mój wet zrobi wszystko żeby tylko mnie jak najmniej oglądać czy raczej słuchać :mrgreen:

Nie podoba mi się trochę że dość rzadko robi siku, ilość siuśków jest poprawna (raz dziennie potop w kuwecie czyli sumarycznie ok), w poniedziałek spytam weta czy usg czy badania moczu lepiej zrobić.

Oczki już całkiem dobre są (dwa dni temu miała ciut zamglone, troszkę łzawiły). Wczoraj nawet się troszkę bawiła tasiemką.

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 13:27 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Ja dużo doświadczeń z kotami nie miałam, ale zawsze było tak, że jak dorosły kot trafiał do domu, to najpierw sikał bardzo często, a jak się przyzwyczaił, przestawał stresować, to przechodził na 1, 2 razy dziennie, nie więcej.
I do tej pory z moimi tak jest. Badane pod tym kątem.

Poker71 - jak coś potrzebne, to pisz koniecznie.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pt lut 04, 2011 13:34 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Jak będzie coś trzeba to napiszę, na razie wszystko co potrzebuję mam ja albo mój wet :twisted:

Nie no dam mu życ do poniedziałku bo się biedny wykończy nerwowo jeszcze i co wtedy?

Uszatka nie tylko że sika rzadko ale wydaje mi się że wstrzymuje z jakiegoś powodu bo siuśki mocniej kwasem jadą, czyli zagęszczone są. Ale że wygląda i zachowuje się ok to JAAAANA NIE PANIKUJ to może być zwykłe towarzyszące zapalenie pęcherza które się i tak przy okazji lekami wyleczy. Na pewno jednak każę ją zbadac pod tym kątem, jak ma być gruntowny przegląd to gruntowny, tak?

W każdym razie nie myje się pod ogonem częściej niż powinna, nie pokłada się po kątach, zachowuje się zupełnie normalnie, futro ma ładne nie matowe. Jak znam życie znowu wet mi powie że normalnie by nic nie robił ale że mu z głowy nie zejdę i zacznę wymyślać to zrobi badanie. I jak znam życie znowu wyjdzie zem wariatka, trudno taka karma. Pytanie czy weta czy moja :lol:

edit: może być jeszcze tak że wstrzymywanie i ten zapach siuśków jest z powodu zmiany warunków bytowych w tym karmy i wody, zastrzyków, wczesnej ciąży (odpukać) lub szykowania się do rujki (odpukac razy trzy). Oczywiście o wszystkie opcje zapytam weta, opiszę wam w pn jak się będzie rechotał (zawsze ma ubaw z moich konceptów ale ja się nie zrażam).

właściwie jak sobie pomyślę powinnam założyć wątek "ja, moje koncepcje i wet (weci, bo czasem rykoszetem trafi w innego) o anielskiej cierpliwości"

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 13:41 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Ale kotka niesterylizowana też pachnie inaczej i siuśki też.

Przerabiałam to z Dominiką, pamiętam, bo bardzo lubię wąchać koty :oops:

jaaana

Post » Pt lut 04, 2011 14:43 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Hm, w sumie to ja z kuwetą niesterylizowanej dorosłej kici nie miałam do czynienia ładnych parę lat.... no to nie pamiętam :oops:

Ale weta przećwiczę i tak. Podstawowe badanie moczu to głupie parę zet.

Wczoraj rano poza kuwetą urobek. Dziś poprawnie czyli w. Zdaje mi się że mamy schemat. Ona jak siusia to taką iloscią że kuweta cała mokra mimo że żwirek chłonny, i potem się nie dziwię że nie chce do niej włazić. A że dyżurne sprzatacze pojawiają się dopiero koło 10tej, to rano nie ma się co dziwić kotu, co, sama ma sobie wysprzątać?
Siku każdorazowo w kuwecie jest.

Czyli to kot "kuweta jednorazowego użytku". Albo BARDZO CHŁONNY żwirek.

Jaaana nie masz ochoty odwiedzić koty? Oż Ty Wyrodna :twisted:

Po mojemu dla niej nawet dom luźnowychodzący nie byłby żadnym zagrożeniem. Jakoś mam wrażenie że z dobrawoli by nie wyszła. W mieszkaniu odgłosy remontu czy z klatki zlewa równo, ale jak uchylam wieczorem okno zeby przewietrzyć to kazdy szmer, szuranie butów czy trzask drzwi od samochodu i Uszatka przypada do podłogi i czołga się pod krzesło. Przy czym to samo szuranie butów na klatce schodowej już jej nie robi. Bezbłędnie identyfikuje dźwięki z bloku i z dworu :roll:

W ogóle nie przejawia zainteresowania żeby się choćby wspiąć do tego uchylonego okna.

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 15:01 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Poker71 pisze:Hm, w sumie to ja z kuwetą niesterylizowanej dorosłej kici nie miałam do czynienia ładnych parę lat.... no to nie pamiętam :oops:

Ale weta przećwiczę i tak. Podstawowe badanie moczu to głupie parę zet.

Wczoraj rano poza kuwetą urobek. Dziś poprawnie czyli w. Zdaje mi się że mamy schemat. Ona jak siusia to taką iloscią że kuweta cała mokra mimo że żwirek chłonny, i potem się nie dziwię że nie chce do niej włazić. A że dyżurne sprzatacze pojawiają się dopiero koło 10tej, to rano nie ma się co dziwić kotu, co, sama ma sobie wysprzątać?
Siku każdorazowo w kuwecie jest.

Czyli to kot "kuweta jednorazowego użytku". Albo BARDZO CHŁONNY żwirek.

Jaaana nie masz ochoty odwiedzić koty? Oż Ty Wyrodna :twisted:

Po mojemu dla niej nawet dom luźnowychodzący nie byłby żadnym zagrożeniem. Jakoś mam wrażenie że z dobrawoli by nie wyszła. W mieszkaniu odgłosy remontu czy z klatki zlewa równo, ale jak uchylam wieczorem okno zeby przewietrzyć to kazdy szmer, szuranie butów czy trzask drzwi od samochodu i Uszatka przypada do podłogi i czołga się pod krzesło. Przy czym to samo szuranie butów na klatce schodowej już jej nie robi. Bezbłędnie identyfikuje dźwięki z bloku i z dworu :roll:

W ogóle nie przejawia zainteresowania żeby się choćby wspiąć do tego uchylonego okna.

Rety!
Czyli przebywanie na dworze było dla niej takim stresem? 8O
Dlaczego ja, głupia. tego nie widziałam?

Powiedz jej, że na 1000% nie trafi na ulicę. Słowo.

Pewnie, że chciałabym Was odwiedzić. Ale wiesz, jak jest.

jaaana

Post » Pt lut 04, 2011 15:12 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Mnie najbardziej te reakcje na "dworowe" i domowe odgłosy przekonują że musiała być kiedyś w domu. Bo koty bezdomne "z urodzenia" histeryzują przy radio, telewizorze, przy wiertarce trzeba je spod podłogi wykopywać a szczek psa na klatce schodowej powoduje anihilację natychmiastową- a u Uszaci jest DOKŁADNIE odwrotnie. Przy wiertarce śpi, na psa za drzwiami ziewa a przeleci sowa za oknem to kot znika, i to tak że znika jeszcze zanim się schowa.

Nie jest to dzika panika że się trzęsie i ma gały jak 5zł z rybakiem, ona pełznie, chowa się i siedzi cicho, ale spokojnie; to raczej takie "tu mnie nie znajdą", jakby na wszelki wypadek.

Gdyby to było dzikie przerażenie to bym nie wietrzyła w ogóle pewnie.

Zaczynam się zastanawiać czy jej ktoś z samochodu nie wystawił, bo najbardziej reaguje na trzask drzwiczek? Choć jeśli na dworze jest już parę lat to raczej wymyślam, tak długo by tej pamięci nie trzymała. Ale mógł ją przeganiać ktoś kto podjeżdżał samochodem?

W każdy razie EWIDENTNIE pokazuje dom dobrze dwór źle. Jaaana, nie rób sobie wyrzutów, ona Ciebie kojarzyła dobrze i z jedzonkiem (a żarłacz pierwszorzędny), więc nie mogłaś widzieć że bardziej się chowa niż kozaczy...

Aha: to pierwszy kot z dworu jakiego znam który W OGÓLE nie histeryzuje jadąc samochodem. Żadnego miau, żadnego szarpania transporterka, zero nul siła spokoju.

PS. Zrób sobie kobieto chwilę wolnego na wekend, należy Ci się, nie możesz tak ciągle zasuwać bo się wykończysz i co wtedy?

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 15:37 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Nie mam wolnego, nie mam weekendu, szef mnie ściga.

jaaana

Post » Pt lut 04, 2011 20:51 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Uszatka jest trochę odwodniona, nie chce za bardzo pić czystej wody. Ale jak z mokrym żarełkiem wodę rozrobniłam to piła chętnie, więc tak też będę robić, jutro też dostanie rosołku z kurzych serc, postaram sie jej strzykawę wody podac dopyszcznie.

Trochę się sznureczkiem pobawiła.

Poker71

Post » Pt lut 04, 2011 20:58 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

No to nie będzie Cię lubiła za tę strzykawkę :wink:

Poker - jakbym miała czym, to bym Cię ozłociła za te rosołki i strzykawki i w ogóle za wszystko :D

jaaana

Post » Pt lut 04, 2011 21:17 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

jaaana pisze:No to nie będzie Cię lubiła za tę strzykawkę :wink:

za krople do oczu też mnie nie lubi :)

jaaana pisze:Poker - jakbym miała czym, to bym Cię ozłociła za te rosołki i strzykawki i w ogóle za wszystko :D

bez wygłupów, złoto mnie pogrubia i postarza :mrgreen:

Poker71

Post » Sob lut 05, 2011 8:12 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Czy Uszatka ma ogloszenia? wyroznione Trojmiasto? Allegro?
Bez tego ani rusz....
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lut 05, 2011 13:47 Re: Uszatka - pilne DS lub DT, ma tylko 2 tyg. i ulica!!!

Na Trójmiasto nie ma, allegro miała, zakończone już.
Ma mnóstwo innych, na razie się wstrzymuję z ogłoszeniami.

jaaana

[poprzednia][następna]