Maluchy z wrocławskiego schroniska już u siebie.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 06, 2010 19:11 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Piękne te dziewczyny...
Ech... Szkoda, ze nie mogę mieć 4-ego kota...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pon gru 06, 2010 23:39 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

A ja właśnie dostałam zielone światło od tż na trzeciego koteczka, warunek jest jeden - musi być dziewczynka...
Kotki mamy dwie Tośkę i Lotkę, postrzelone wieczorami urządzają gonitwy po schodach i drapakach, polowania na psy i zapasy, w ciągu dnia raczej śpią leniwce, oczywiście niewychodzące, jedna sterylizowana druga ze względów zdrowotnych nie, pieski dwa duże (sypiają w domu w dzień raczej na dworze chyba że pogoda kiepska to zajmują cały narożnik) i trzeci mojej mamy odwiedzający nas dość często.
Dzieciątko sztuk raz, małe bo ma 4 mies ale rośnie jak na drożdżach...
Czy z takim przybytkiem kwalfikujemy się jako potencjalny domek?

abrakadabra

Od: Pon cze 25, 2007 13:10

Post » Wto gru 07, 2010 0:32 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

ile te kociaki mają miesięcy na dziś?
ta najjaśniejsza kotka z łatą na nodze to Pipi? :)

koiko

Od: Nie lis 14, 2010 16:04

Post » Wto gru 07, 2010 7:32 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

abrakadabra pisze:Czy z takim przybytkiem kwalfikujemy się jako potencjalny domek?

Raczej tak, zresztą i tak szczegóły sobie dogadamy. Ale wy to na końcu świata mieszkacie co....? ;-)
Rozumiem, że o Pipi chodzi?
koiko pisze:ile te kociaki mają miesięcy na dziś?
ta najjaśniejsza kotka z łatą na nodze to Pipi? :)

Pipi to ta z białym. Kociaki pod koniec grudnia skończą ok. 4 miesiące.
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro gru 08, 2010 9:01 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Jeśli koniec świata jest 25km od Warszawy to można powiedzieć, że tak, w sumie za oknem mam las, za lasem łąki więc chyba masz rację :D

Tak dokładnie chodzi o Pipi :1luvu:

Wieczorem się zatem na PW odezwę i również apeluję o fotki :D

abrakadabra

Post » Śro gru 08, 2010 12:02 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

abrakadabra pisze:Jeśli koniec świata jest 25km od Warszawy to można powiedzieć, że tak, w sumie za oknem mam las, za lasem łąki więc chyba masz rację :D

Jeszcze jej nie pytałam (mam nadzieję, że się zgodzi), ale wiesz, że zanim przyjedzie do Ciebie, to w planach jest wizyta Neigh? :twisted:
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Śro gru 08, 2010 12:11 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Edzina pisze:
abrakadabra pisze:Jeśli koniec świata jest 25km od Warszawy to można powiedzieć, że tak, w sumie za oknem mam las, za lasem łąki więc chyba masz rację :D

Jeszcze jej nie pytałam (mam nadzieję, że się zgodzi), ale wiesz, że zanim przyjedzie do Ciebie, to w planach jest wizyta Neigh? :twisted:

Ja mogę dać abrakadabra referencje, myślę, że Jana też :D
Ostatnio edytowano Śro gru 08, 2010 12:12 przez iwcia, łącznie edytowano 1 raz
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro gru 08, 2010 12:11 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Edzina pisze:

Łojeeeeny dziewczyno, nie zgadzaj sie:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro gru 08, 2010 13:37 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Neigh pisze:Łojeeeeny dziewczyno, nie zgadzaj sie:-)

Heheee... Jak tam Neigh? Masz ochotę? :twisted:

Edzina

Post » Śro gru 08, 2010 13:41 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Edzina pisze:
Neigh pisze:Łojeeeeny dziewczyno, nie zgadzaj sie:-)

Heheee... Jak tam Neigh? Masz ochotę? :twisted:

Wiesz, że mną to już na dogo zaczynają małe dzieci straszyć?:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro gru 08, 2010 14:13 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Neigh pisze:Wiesz, że mną to już na dogo zaczynają małe dzieci straszyć?:-)

:ryk: :ryk:

Edzina

Post » Śro gru 08, 2010 16:29 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Edzina pisze:
Neigh pisze:Wiesz, że mną to już na dogo zaczynają małe dzieci straszyć?:-)

:ryk: :ryk:

Śmiej, się śmiej:-)
Koleżanka z dogomanii hihi się dopiero teraz przyznała, ze jak 2 lata temu miałam do niej na przedadopcyjną przyjechać, to mało na zawał nie zeszła:-). Głupia.........sama bym jej sie dała zaadoptowac.....
Także wiesz.......sie zastanów i Ty gdzie mnie chcesz wysłać i Abrakadabra czy aby na pewno mnie wpuści;-)

Obrazek

Neigh

Post » Śro gru 08, 2010 21:12 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

iwcia pisze:Ja mogę dać abrakadabra referencje, myślę, że Jana też :D

Phiiii... A ktoś Ty? Nie znam Cię. :twisted: :wink: Janę znam. Ale jak Neigh sprawdzi to oddam w ciemno. :twisted:
Neigh pisze:Także wiesz.......sie zastanów i Ty gdzie mnie chcesz wysłać i Abrakadabra czy aby na pewno mnie wpuści;-)

No ja myślę, że za bardzo wyboru nie ma, bo mi ciężko utrzymać Pipi - tak walą drzwiami i oknami po nią! :mrgreen:
Plan jest taki: jeśli to nie jest jakoś bardzo daleko od Ciebie (nie jak ostatnio - 3 różne miejscowości w 3 różnych miejscach, ale kurna Waaarszaaawaaa przecież), to bardzo proszę o wizytę. :twisted:
Ale skoro ma referencje, to myślę, że wizyta sprowadzi się tak naprawdę do ustalenia szczegółów.. :-)
Abrakadabra - jak ustalamy ze sterylką? Płacisz bezpośrednio u weta czy do nas? Bo nie ukrywam - wszyscy chętni zadeklarowali się w tym temacie, że tak powiem, więc z braku środków niestety muszę pod uwagę to też brać. Zresztą pisałam od początku.. :oops:
Jeśli w tym temacie się zgodzimy, to pozostaje szukać transportu. Chyba, że sami chcecie przyjechać to zapraszam. :-)
Ewentualnie można by jakoś do Poznania dowieść, albo tam się umówić na odbiór.

Edzina

Post » Czw gru 09, 2010 7:38 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

Na wizytację serdecznie zapraszam i przed i poadopcyjną :D Jeśli wypadnie niekorzystnie zawsze można otworzyć kojec z wilczakami zanim gość zdąży zamknąć za sobą furtkę :twisted:
Neigh tylko proszę nie strasz mojego synka bo on taki malutki i nic niewinny :wink:

Co do sterylizacji to jak wygodniej, czy do was czy do weta mi wszystko jedno, tylko poprosiłabym o nr konta i kwotę. Chyba, że zrobimy ją już u nas. A jak ze szczepieniami? Transport - jeśli wszystko będzie ok to szukamy...
A jak myslisz czy pieski zrobią na niej jakieś wrażenie czy ona raczej z tych wyluzowanych i olewczych? Mam nadzieję, że nie będzie się ich panicznie bała...
A na Zuzię też tylu chętnych?

ps. iwciu za referencje bardzo dziękuję :)

abrakadabra

Post » Czw gru 09, 2010 8:29 Re: 2 niebieskookie w typie syjama i 1 czarny szukają domu

abrakadabra pisze:Co do sterylizacji to jak wygodniej, czy do was czy do weta mi wszystko jedno, tylko poprosiłabym o nr konta i kwotę.

To zrobimy tak, że zapłacimy za sterylkę, wezmę fakturę i wtedy prześlesz nam na konto, a my zapłacimy wetowi ok? Bo termin płatności to kilka dni, więc damy radę.
abrakadabra pisze:A jak ze szczepieniami?

Szczepień nie mają niestety. Jeśli chciałabyś żeby przyjechała zaszczepiona to daj znać, bo możemy to zrobić ewentualnie przed sterylką.
abrakadabra pisze:Transport - jeśli wszystko będzie ok to szukamy...

Jakby co, to do Poznania lub Wrocławia dam radę dowieźć, tylko trzeba się z terminami zgrać.
abrakadabra pisze:A jak myslisz czy pieski zrobią na niej jakieś wrażenie czy ona raczej z tych wyluzowanych i olewczych?

Jedno na widok naszego tylko się zjeżyło i tak stało z wytrzeszczonymi oczami. 8O :lol:
Ale kiedyś miałam podobnego kocurka u siebie, to jak brat poszedł do ludzi, to obrał sobie naszego psa za świetną zabawkę do polowań (pseudo seter irlandzki). :-) Wspinał mu się po nogach, łapał za ogon, a ten tylko go strząsał.. :lol:
Zajrzałam do zdjęć. Tamte były w styczniu tego roku! Ale fakt, że tez zostały zabrane jak miały ok. 6 tygodni, więc już w zeszłym roku. Były baaardzo podobne:
Obrazek Obrazek Obrazek
abrakadabra pisze:A na Zuzię też tylu chętnych?

W zasadzie to chcieli brać od razu obydwie.. ;-)
Eh.. Ładnym jest lepiej jednak.. Na allegro po 4-5 obserwujących, codziennie telefony, a Bobik - bo taki zwykły - tylko kilkanaście wejść na aukcję. :( Na szczęście też ktoś o niego pytał, bo fajny łobuz z niego. :-)

Edzina

[poprzednia][następna]