Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 24, 2010 12:48 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

kasia_czy, przetrzymać do sterylki? pół roku? Zdaje się, że Jaś&Małgosia nie mają gdzie. Przecież można wyadoptować ze stosownym zapisem w umowie po dokładnym sprawdzeniu domu.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon maja 24, 2010 12:59 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

magdaradek pisze:kasia_czy, przetrzymać do sterylki? pół roku? Zdaje się, że Jaś&Małgosia nie mają gdzie. Przecież można wyadoptować ze stosownym zapisem w umowie po dokładnym sprawdzeniu domu.

drugą opcję (umowa adpcyjna z klauzulą o sterylizacji) również podałam :wink:
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pon maja 24, 2010 13:23 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

fakt ;)
Obrazek

magdaradek

Post » Pon maja 24, 2010 13:59 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Wszystko byłoby pięknie, gdyby taka klauzula faktycznie do czegoś zobowiązywała, zwłaszcza kogoś nastawionego na rozmnażanie. Wake up! To jest nie do wyegzekwowania!
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon maja 24, 2010 14:32 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

ale nie popadajmy też w paranoję ;)
Jowita, czy wszystkie swoje tymczasy wydajesz dopiero po kastracji? Nawet maluchy?
Ja wiem, że bywają źli ludzie, ale przecież bywają dobrzy :)
Obrazek

magdaradek

Post » Pon maja 24, 2010 14:37 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ale wszystkie dorosłe przed wydaniem wysterylizujesz / wykastrujesz? jakby co, służę talonem.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon maja 24, 2010 14:47 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Never pisze:Ale wszystkie dorosłe przed wydaniem wysterylizujesz / wykastrujesz? jakby co, służę talonem.

no chyba to się rozumie samo przez się
Małgosia już sterylizuje!
Obrazek

magdaradek

Post » Pon maja 24, 2010 14:49 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

magdaradek pisze:
Never pisze:Ale wszystkie dorosłe przed wydaniem wysterylizujesz / wykastrujesz? jakby co, służę talonem.

no chyba to się rozumie samo przez się
Małgosia już sterylizuje!

:ok:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon maja 24, 2010 14:52 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

co tam na froncie słychać? :wink:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon maja 24, 2010 18:03 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Znam świetną wetkę, która kastruje kocięta też. Mogę załatwić cenę "fundacyjną", jakby co - dajcie znać czy załatwiać.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon maja 24, 2010 23:16 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Witam,

Jaś&Małgosia-jesteście wspaniali,zaznaczam wątek i trzymam :ok: :ok: :ok: nieustające dla Was.

Kociaki są śliczne-zwłaszcza rude:) Od zawsze marzy mi się rudy kocurek,jestem już szczęśliwą posiadaczką biało-rudego Leonka i chciałabym się "dokocić":)Koniecznie muszę pokazać zdjęcia mojemu TŻ-owi.

Pozdrawiam wieczorową porą :lol:

Kot-linka

Od: Pon paź 19, 2009 14:16

Post » Wto maja 25, 2010 1:00 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Witajcie - postaram się streścić, bo już padam, a trzeba jeszcze zrobić obejście kociego gospodarstwa.

Z "właścicielką" się nie kontaktowaliśmy. Może jutro (chyba podświadomie zwlekamy, żeby nie słyszeć nawet o zwracaniu kotów...). Swoją drogą - ciekawe po jakim czasie pani sama by do nas zadzwoniła...?

Ale są postępy w całej sprawie!

-3 kocice mają jutro sterylki (martwię się tylko rudym chucherkiem - lekarze zdecydują czy w ogóle można podać jej narkozę)
-sterylkę ma mieć też jutro kocica co urodziła w zeszły piątek
-będziemy diagnozować kotka "Narciarza"
-kotki dostaną zapomogę karmową!
-tzw. "brat Charczącego" - jest od dziś w dt :) gdzie zostanie podkarmiony i nabierze kształtu pięknego kocurka, oczywiście ds będziemy też szukać
-koty coraz częściej kuwetkują (i bez zabiegu z piachem) i brzusia się im regulują
-zostały wypsikane przeciwko pchłom - tak na wszelki...

To tak z grubsza.
A propos kastracji maluchów - ja bym się wstrzymała. Nie mają jeszcze 3 miesięcy nawet, więc na razie nie ma co umawiać. Kotki są jeszcze u nas. Zastanowimy się.

Do jutra!:)
Obrazek
"Nawet najmarniejszy kot jest arcydziełem stworzenia" L. Da Vinci

Jaś&Małgosia

Od: Czw lis 19, 2009 23:30

Post » Wto maja 25, 2010 5:09 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Ja też myślę, że jak się znajdzie dobre domki (a przecież tylko takie wchodzą w grę) to kociaki mogą iść bez "ciachania". Miałam wśród swoich Tymczasków i takie puchatki np. ostatnio Tolcię Sopociankę i Borysia Guziczka i poszły do swoich cudownie wspaniałych Domów gdzie wiodą okrutnie idealne życie kocie, jak zresztą wszystkie moje Tymczasiątka np. przecudowna Malwinia, która jest pod czułymi skrzydłami Jasia & Małgosi :1luvu:
Kciuki cały czas na maksa, szczególnie za Nartka, który usadowił się mi zaraz przy sercu.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto maja 25, 2010 7:09 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Jaś&Małgosia pisze:-tzw. "brat Charczącego" - jest od dziś w dt :) gdzie zostanie podkarmiony i nabierze kształtu pięknego kocurka, oczywiście ds będziemy też szukać

Pragnę donieść, że tzw. "brat Charczącego" tymczasuje u mnie :D
Później wszystko szczegółowo opiszę, bo na razie jestem nieprzytomna po nocnej burzy (mój pies przeraźliwie boi się grzmotów) :(
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Wto maja 25, 2010 7:22 Re: Przepiękne, półrasowe koty - błagają o domki! Rozkwitną!

Bardzo się cieszę, że pomalutku udaje się umieszczać kotki w domkach tymczasowych.
kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]