Elisku.... nie tak miało być...... [']

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 7:54 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Elvisek już zaszczepiony. Na początku marca będzie jeszcze szczepienie na białaczkę. W środę do południa jedziemy na USG żeby zlokalizować jąderko i ustalić termin zabiegu. Miałam zrobić zdjęcia z wizyty, ale zapomniałam. Będą fotki w środę.

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Pt lut 26, 2010 9:24 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Czekamy na fotki i oczywiście zaciskamy kciuki za Elviska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dama Ya, a jak przebiega integracja, są jakieś postępy?
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 26, 2010 9:38 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

jerzykowka pisze:Czekamy na fotki i oczywiście zaciskamy kciuki za Elviska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W weekend będzie "wielkie otwarcie" łazienki :), a do tej pory odwiedzał go tylko Rudolf w łazience i było ok - buziaki, zaczepki, zabawa. Z Benią na pewno będzie gorzej, bo ona nie przepada za innymi kotami i długo się do nich przyzwyczaja. Ja koty jej nie zaczepiają, to jest ok, ale jak chcą się bawić, albo łażą za nią, to dostają baty i są ofukiwane.

Dama Ya

Post » Pt lut 26, 2010 9:54 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Dama Ya pisze:
jerzykowka pisze:Czekamy na fotki i oczywiście zaciskamy kciuki za Elviska!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

W weekend będzie "wielkie otwarcie" łazienki :), a do tej pory odwiedzał go tylko Rudolf w łazience i było ok - buziaki, zaczepki, zabawa. Z Benią na pewno będzie gorzej, bo ona nie przepada za innymi kotami i długo się do nich przyzwyczaja. Ja koty jej nie zaczepiają, to jest ok, ale jak chcą się bawić, albo łażą za nią, to dostają baty i są ofukiwane.

No to z niecierpliwością czekam na wiesci z "wielkiego otwarcia" :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Elvisku, spisz się pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chyba każda z nas ma swoją Benię :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt lut 26, 2010 9:58 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Elvisek zaprasza na bazarek Kociej Mamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=108249
Tym razem - naszyjniki :D

Dama Ya

Post » Sob lut 27, 2010 8:23 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Dziś od rana Elvis ma otwarte drzwi od łazienki. :D Chyba przeczuwał, że się coś wydarzy, bo całą noc nadawał jak najęty i spać nie pozwalał. Na razie jest spokojnie. 8) Rozpoczęło się zwiedzanie z brzuchem przy ziemi i półotwartym pyszczkiem od nowych zapachów. Były już buziaki z Rudim i pierwsze gonitwy. Benia siedzi na fotelu i z góry obserwuje nowego. Jak podchodzi do niej za blisko to dziewczyna rozpoczyna warki i fuczenie. Tu proces klimatyzacji będzie długi. Podobnie było z Rudolfem. Benia zaczęła go tolerować dopiero po paru tygodniach, no i do tej pory nie ma między nimi wielkiej miłości :? Ale chłopaki, to myślę, że się szybko dogadają. Zdjęcia będą później, bo mi baterie od aparatu padły.

Dama Ya

Post » Sob lut 27, 2010 8:37 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Zastanawiałam się jaki domek stały byłby dla niego tym najlepszym rozwiązaniem. Elvis jest bardzo elastycznym kotem, szybko dostosowuje się do nowych warunków, a poza tym jest całkiem odważny. W relacjach z Rudim, widać, że to on dyktuje warunki, mimo tego, że jest trzy razy mniejszy. Ale nie jest nastawiony do kotów agresywnie. No i Elvis kocha człowieka. Myślę, że Elvis nadałby się nawet, dla kogoś, kto jeszcze nigdy nie miał do czynienia z kotem. Dzięki niemu można się zakochać w futrach, ma w sobie coś tak ujmującego :1luvu: Myślę też, że odnalazłby się też w domu z dzieckiem czy psem, ale jeszcze nie miał kontaktu a niż jednym ani z drugim. W następnym tygodniu będzie test z dzieckiem 8) , bo przychodzi do Elvisa w odwiedziny sześcioletnia kumpela i wielka fanka Rudiego - Matylda.

Dama Ya

Post » Sob lut 27, 2010 14:26 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

No to już wiemy, kto rządzi w domu! Beńka zdecydowanie wysunęła się na czoło peletonu, potem jest Elvis, a potem długo, długo, długo nikt i na końcu Rudolf fajtłapa. :lol:

Dama Ya

Post » Sob lut 27, 2010 14:29 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Beńka przed chwilą próbowała przekonać Elvisa (używając przemocy), że nikt nie ma prawa korzystać z jej kuwety, a na pewno nie ma do tego prawa jakiś niewykastrowany kurdupel, którego siuśki czuć w całym bloku :?

Dama Ya

Post » Sob lut 27, 2010 14:32 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Po bijatyce wszystkie koty poszły spać w popołudniowym słońcu. Zgodnie z hierarchią: Benia na fotelu, Elvis na pufie, a Rudolf....na podłodze.

Dama Ya

Post » Sob lut 27, 2010 16:25 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

no to pierwsze koty za płoty :wink: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie lut 28, 2010 11:18 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Oj Elvisek już na pokojach, super :) Rudolf to taki kochany koci ciaptuś :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Nie lut 28, 2010 11:28 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Ależ wieści :lol: Ściskam całą footrzaną trójeczkę :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Nie lut 28, 2010 19:37 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Dama Ya

Post » Nie lut 28, 2010 22:18 Re: Elvis-Elis-kieszonkowy kocio z sercem na łapce. dt Dama Ya

Dama Ya pisze:Beńka przed chwilą próbowała przekonać Elvisa (używając przemocy), że nikt nie ma prawa korzystać z jej kuwety, a na pewno nie ma do tego prawa jakiś niewykastrowany kurdupel, którego siuśki czuć w całym bloku :?

uśmiałam się:-)

a zdjęcie na drapaku z rudym w postaci wystającej kity - rewelacyjne:-)
Obrazek

KM-Lodz

Od: Sob paź 24, 2009 21:31

[poprzednia][następna]