Starsza pani Trusia znazła swój dom :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 15:33 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

U mnie dziś Grzywka nie podniosłą nawet głowiny ajk otworzyłam klatkę i ją pogłaskałam.
I juz powód do zmartwienia jest.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie maja 30, 2010 16:00 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Bo my nadopiekuńcze matki-wariatki som :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie maja 30, 2010 16:40 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Och, wariatki... :1luvu:
Ja to najwyżej ze 3 razy w życiu sprawdzałam czy kot oddycha. :wink: To się nie łapię na wariactwo. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie maja 30, 2010 17:19 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Agneska pisze:To się nie łapię na wariactwo. :mrgreen:
Jasne :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Śro cze 02, 2010 15:09 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Śniło mi się dzisiaj, że Chajka dostała okropnej wysypki, cała była w krostach i ranach przez to moje „hop do przodu” i zarzucenie karmy leczniczej. Że znów wszystko ją boli i swędzi.
Zerwałam się na równe nogi, podchodzę do niej, żeby obejrzeć, a tam zaspany ryjek, zadowolony z życia, dalej mruczeć: co, na pieszczotki przyszłaś? To chodź poprzytulamy się trochę, co? Na rączki, co? Buzi! I dalej strzelać baranki, lizać mnie po twarzy i przytulać na całego...
Uffff...
Obrazek

hanelka

Post » Śro cze 02, 2010 18:21 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

a ja myślałam,ze tylko mnie trafiają takie sny. Ile razy biegnę i zrywam kota,psa bo wydaje mi sie,ze nie oddycha. Jak byłam na prezencie imieninowym od córki :lol: to w ramach relaksu (przymglone światło, muzyka,świece...) koty mi sie w głowie kotłowały :mrgreen:
Wariatkowo :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw cze 03, 2010 6:30 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

hanelka pisze:Śniło mi się dzisiaj, że Chajka dostała okropnej wysypki, cała była w krostach i ranach przez to moje „hop do przodu” i zarzucenie karmy leczniczej. Że znów wszystko ją boli i swędzi.
Zerwałam się na równe nogi, podchodzę do niej, żeby obejrzeć, a tam zaspany ryjek, zadowolony z życia, dalej mruczeć: co, na pieszczotki przyszłaś? To chodź poprzytulamy się trochę, co? Na rączki, co? Buzi! I dalej strzelać baranki, lizać mnie po twarzy i przytulać na całego...
Uffff...

Jejku jaka kochana Chajeczka. :1luvu:

A sny to się podobno na odwrót sprawdzają. Więc może ten oznacza, że koteczka ma już uczulenie definitywnie za sobą. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw cze 03, 2010 10:48 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Masz rację mimbla, ona jest cudowna.
Radosna gadułka, pełna życia, ciekawska i odważna. Niesamowicie pogodna.
Człowieka i jego głaszczących rąk potrzebuje chyba bardziej niż powietrza i pełnej miski. Śpi w łóżku przytulona do mnie.

Moja młodsza córka przyjechała przedwczoraj. Jakoś jej tak... zapomniałam... powiedzieć wcześniej o Chajce... :oops:
Wieczór leci, rozmawiamy, kręcimy się po domu, Chajka siedzi sobie spokojnie w legowisku w przedpokoju. Nagle Ola staje przed nią i... patrzy... patrzy... uważnie... głaszcze po łepetynie i pyta: Ato co?...
No... Chajka... odpowiadam, jakby to była oczywistość i o co w ogóle chodzi....
I co?... I wielka miłość od pierwszego wejrzenia. Ola się zakochała w Chajce. :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Czw cze 03, 2010 10:53 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

:1luvu: tyle czekała na swoja miłość :lol:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie cze 06, 2010 5:54 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

:1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 06, 2010 6:13 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

:1luvu: :1luvu: jeszcze więcej radosnych wieści prosimy :kotek: :kotek:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Nie cze 06, 2010 8:54 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Obudziłam się rano. Obok, tuż, tuż, słodko spała Chajeczka (między Kocidą a Kastorem. Dalej Bodzio, Maniek i Kardamon – nikt by nie uwierzył, jakie pojemne bywają zwykłe łóżka :lol: .) Wyciągnęłam rękę, pogłaskałam. Ze szparek błysnęło zielone światełko. Drobne ciałko rozciągnęło się rozkosznie. Spod mojej dłoni wydobywał się senny, radosny mruk.

Wystarczyło, że zaczęłam wypuszczać Chajkę z kuchni, żeby natychmiast odżyła i rozkwitła. Rany, strupy i krosty wygoiły się w zaledwie dwa tygodnie. Jeszcze tylko świńska szczecina musi się zamienić w kocie futerko. Ale to już się dzieje. We wtorek idziemy do wetki na kontrolę. Zaproponuję, żeby jej zacząć podawać już mokre jedzonko pomału.

Z płaczącego wniebogłosy nieszczęścia, niesionego przeze mnie w transporterku zamieniła się w radosne, rozgadane, wszędobylskie stworzonko. Z nikim w stadzie nie ma konfliktów. Jest szczęśliwa.

To koniec jej wędrówek. Dosyć już przeżyła, jak na jednego kota. Nie zafunduję jej kolejnej zmiany.

Wszystkie koty pani Ady z tego wątku mają już swoje domy.
Obrazek

hanelka

Post » Nie cze 06, 2010 8:59 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Hanelko, jestes niesamowita!

Chce sie wybrac do pan Ady w nadchodzacym tygodniu. Zapalic swiatelko.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie cze 06, 2010 9:24 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Byłam w święta. Zapaliłam światełko, posadziłam bratki. Nie mogę zapomnieć jej historii, chociaż nigdy pani Ady nie poznałam. Niech odpoczywa już bez trosk. Spokojna o istoty, które kochała.
Obrazek

hanelka

Post » Nie cze 06, 2010 9:29 Re: Chajeczka - piękna kocica szuka domu, KOTY p. ADY

Aniu :1luvu:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]