*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie paź 25, 2009 23:45 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

jakimś cudem net zadziałał .....

Wampir , mam do Ciebie nr tel. zadzwonię jutro , ale daj znać tu na miau , czy możesz podjechać na Stefczyka o godz .ok . 19.20 - 19.30. Dopiero wtedy bowiem będzie pan dr , który może wydać Kacpra i udzilić ważnych wskazówek odnoście Kacprowejkociosoby.

Będziesz musiał też zawieźć kota sam na ul. Glinianą , bo ja nie mogę ani go dotykać , ani wsiadać z nim do samochodu :cry: :cry: :cry:
Wszystko powiem Ci telefonicznie .

Potrzebuję też kuwety , bo inaczej będę musiała dać swoją (ostatnią wolną zresztą , bo wszystkie pozrozdawałam) Kuwety stoją u mnie w kotłowni, gdzie oczywiście nie było kociaków , no , ale to mój dom jednak ....
Mam też nadzieję , że zamówiony kilka dni temu żwirek , na allegro , w końcu dojdzie.
Po karmę podjadę w dzień do hurtowni .

Mania jednak się rozchorowała ...Na razie nie jest źle , ale nie mam złudzeń ......:( Będzie gorzej ..... Dostała antybiotyk podskórnie , raz dziennie , bo "biotraksonu na razie nie ma sensu " :evil: ,cerenię , solvertyl , buscopan + TFX
Dostała na szybko trochę nawodnienia z płynu R. podskórnie i tyle ....
Niedawno zwróciła ......najpierw miaucząc z bólu......:( zwróciła śliną , a w ślinie 6 nicieni.... :(

Bobik źle .....cierpi .........siedzi w podgrzewanej klatce , robi siku pod siebie ......co z tego , że nie ma wymiotów i biegunki...jak on ledwo żyje ......to jest jakaś paskudna odmiana pp. Długo jest utajona , nie daje objawów , ale robi spusztoszenie w org . W przypadku Bobika bowiem , była szybka reakcja z leczeniem , intensywne nawadnianie , kilka dni przed wystąpieniem objawów podany caniserin ............ i co ? i gówno ........przepraszam ,ale jestem taka rozgoryczona......... i jeszcze to podejście wetów ......... :evil: :evil: :evil: Żartowanie , czy to już śmierć , czy jeszcze trochę pożyje :( Szok .....Jestem wściekła , chciałabym kopać i gryźc .......Bobik siedzi zasikany cały z odparzonym siusiakiem .....Mało cierpi.....trzeba mu dołożyć ..... Na zwrócenie uwagi jest tysiąc wymówek ze strony lekarzy ....
A kot cierpi niewyobrażalnie .....Oni się boja wchodzić do izolatki ....robią to jak najrzadziej ... i takie są efekty , że chory kot z gorączką , cierpiący z powodu potwornegu bólu całej jamy brzusznej , przewodu pokarm . na całej długości , lez we włąsnych sikach tyle , że ma odparzonego , wynicowanwgo siusiaka .... A przecież codziennie naliczana jest doba szpitalna i opieka szpitalna .... i to naprawdę duże pieniądze .....
Chce mi się wyć z bezradności ....

Proszę też o wsparcie finansowe :oops:
nie dam rady ....
Musiałam doszczepić swoje koty (6szt) - 220 zł
Kupowałam TFX
Kupowałam convalescence, alugrastrin , dokupowałam scanomune, podkłady , fenbendazol, strzykawki i parę innych dupereli ...
Przynajmniej dwa razy dziennie jeżdżę do kliniki samochodem ....

Za Szaja jest do zapłacenia 287 zł

Za Bobika , do dziś po południu było już 116 zł
Teraz jeszcze doszła Mania ....
Aż się boję myśleć ....

Dlatego też proszę ....muszę to spłacać ....pomóżcie ...

Co do Spinki .....Spinka była kotem wygłodniałym , zmarzniętym , niewiadomego pochodzenia ...
nie wiadomo co mogła mieć w sobie , na sobie itp. Po konsultacji z wetką , zadecydowałam , że po kilku dniach aklimatyzacji i jednoczesnej kwarantanny zostanie najpierw odrobaczona , bo zarobaczona jest bardzo - TZ mówi , że ma ogromny brzuch. Dopiero kilka dni po odrobaczeniu zostanie zaszczepiona. Szczepionka dużo gorzej działa na zarobaczone koty (zdanie wetki).
Kupiłam fenbendazol i TZ poda jej jutro rano, żeby ją obserwować do 16-tej, czy coś się będzie działo.
Bardzo też proszę o DT dla niej ....
Ma super charakter ... będzie pociechą ...
Nie mogę do niej pojechać ... zrobić jej fotek ...mój TZ nie ma o tym pojęcia , poza tym w pracy kompletnie nie ma czasu...
Dlatego też powinna pójśc gdzieś do DT ......i nie ma gdzie :(

Bardzo proszę o kciuki za Bobika i za Manię ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pon paź 26, 2009 0:36 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Trzymam kciuki za kociaki.

Godzina nie gra roli. Będę dostępny po 19, więc o transport się nie martw. Czekam zatem na telefoniczne wskazówki. Trzymaj się!

Wampir

Od: Pon lip 13, 2009 9:27

Post » Pon paź 26, 2009 8:19 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Kciuki nieustajace :!:

Uda im sie, sa to winni Szajowi [*].

A w ogole to skad ten paskudny wirus, macie jakies podejrzenia?
elzii

Post » Pon paź 26, 2009 8:46 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Tiger_ pisze:Potrzebuję też kuwety , bo inaczej będę musiała dać swoją (ostatnią wolną zresztą , bo wszystkie pozrozdawałam) Kuwety stoją u mnie w kotłowni, gdzie oczywiście nie było kociaków , no , ale to mój dom jednak ....
Mam też nadzieję , że zamówiony kilka dni temu żwirek , na allegro , w końcu dojdzie.
Po karmę podjadę w dzień do hurtowni .

Mam kuwetę, żwirek (drzewny, zbrylający się).
Mogę oddać.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon paź 26, 2009 9:41 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Też mogę służyć kuwetą.

I od 100 lat czeka u mnie na ciotkę Tiger skarbona bullkowa :wink:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon paź 26, 2009 9:55 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Bobik umarł ....

Mania wymiotuje ....
Nie zostawie jej tam .....jak ma umierać , to umrze w domu ....
Nigdy , przenigdy nie zostawię już tam kota w izolatce ...

Śpij Bobiku ...
Twoja ulubiona myszka leży w kącie... sama ... A tak niedawno jeszcze biegałeś za nią , podrzucając , w szalonych gonitwach ... Tyle Ci to sprawiało radości ....

Boże....Nie dam rady ...

[*]

Mam tylko takie zdjecie Bobika , gdy jest sam ....bo on wciąz był w ruchu .a jak spał , to zawsze razem z Manią w skrzyneczce na suszarkę do włosów ....

Obrazek

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pon paź 26, 2009 9:59 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Boszsz...Bobik... :cry:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon paź 26, 2009 10:05 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Strasznie mi przykro to pisac, sama w to nie wierzę.
Bobik umarł.
Mój ukochany, wesołek, mruczak i gadułka Bobuń umarł.
Obrazek
\*/\*/\*/
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon paź 26, 2009 10:17 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

No nie :cry:

[']
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pon paź 26, 2009 10:20 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Anda pisze:Nie odzywałam się, bo cały dzień spędziłam z Jasiem.
Na razie nic nie pisze, bo nie chcę zapeszyć. tfu, tfu

Anda, jak się czuje Jasio?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon paź 26, 2009 10:22 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

:cry: :cry: :cry: :cry:

Bobiku [*]

Brykaj za TM, tam przynajmniej nic już nie będzie cię bolało
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Pon paź 26, 2009 10:27 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

:cry: :cry: :cry: Bobiku [*]

Manieczko......trzymaj się maleństwo :(

Okropni ci lekarze :( jak tak można postępować z chorym zwierzątkiem :(
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon paź 26, 2009 11:27 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bobuś, Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

pixie65 pisze:Anda, jak się czuje Jasio?

Wydaje mi się, że lepiej. Ciągle trzymałam się myśli, ze to przytkanie, bo wymiotował kilka godzin po jedzeniu i potem znów chciał jeść.
Potem zaczęło się rzyganie na żółto. Podawałam homeopatyki i czekałam na powtórki rzygania.
Siedział skulony, a potem odzyskał swoja głupkowatość, więc zaczęłam się powoli cieszyć.
Wieczorem znowu rzygnął jedzeniem i znowu były tam włosy i trawka jakaś.
Noc spał twardo jak kamień , rano dostał rosołek i trochę oleju parafinowego.
Na razie jest OK, obserwuję.
Myślę, że jeżeli to coś miałoby być prawdziwą pp, to już dzisiaj nie jadłby i byłby po prostu osowiały i bardzo chory.
A tak nie jest, więc albo tak zareagował na pp jednak, albo paskudnie się zakłaczył, co nie zdarzyło mu się już dawno.
Sądzę, że to jednak reakcja na wirusa, bo Wacław bardzo go unikał, wąchał i odchodził, nie chciał nawet być w mieszkaniu, tylko jadł i wypalał na dół; byłby to potworny zbieg okoliczności , takie zakłaczenie mimo podawania pasty , no i te żółte wymioty, które mu się nie zdarzały nawet jak rzygał jak kot.

Tak jak mówię, wydaje mi się, ze gorzej nie będzie i tego się trzymam.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pon paź 26, 2009 11:30 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon paź 26, 2009 12:23 Re: LUBLIN[LT4]Szaj[*],Bob[*],Mania PP:(Prosimy o wsparcie:(

Bardzo mi przykro :cry: [i]
Taka właśnie jest ta choroba :(
Za Manię :ok: :ok: :ok:
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]