!!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 04, 2009 13:40 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Marmurka jednak jutro będzie. Ja mam skierowanie na oddział, zaraz jadę.. Może mnie wypuszczą dziś, może za kilka dni. W każdym razie kotka jutro na pewno przyjeżdża. Tż się przejął i wraca do domu, z Marylą umówiliśmy się na jutro.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Śro lis 04, 2009 13:52 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia duszo, koniecznie z parapetu pozdejmuj kwiatki na wszelki wypadek i z innych miejsc , na ktore moglaby się dostać i poprzewracać.

Kciuki za Twoje zdrówko, bo piszesz że na oddział masz skierowanie :( :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw lis 05, 2009 7:19 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia dusza pisze:Marmurka jednak jutro będzie. Ja mam skierowanie na oddział, zaraz jadę.. Może mnie wypuszczą dziś, może za kilka dni. W każdym razie kotka jutro na pewno przyjeżdża. Tż się przejął i wraca do domu, z Marylą umówiliśmy się na jutro.

Asiu-wracaj do zdrówka szybciutko!!!!
A za adaptację koteczki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Czw lis 05, 2009 8:01 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia dusza pisze:O! A to artystka! :-)
Ja się boję, że ona chcąc np. uciec przede mną pozrzuca mi wszystko ;-)
Korale dopiero teraz doszły? Czy był jakiś strajk? 8O

Awizo z tydzień czekało, aż znajdę czas by na pocztę dojść :]

Kciuki za Twoje zdrowie :)
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Czw lis 05, 2009 23:33 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Koteczka już do nas jedzie. Mąż ją odbierał o 23:30 (Marylo, powinniśmy Cię odzłocić za cierpliwość..)
Jutro obejrzę jej brzuch - czy wszystko dobrze po sterylce, bo różnie może być. Dam znać!

Kocia dusza

Post » Pt lis 06, 2009 8:05 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia dusza pisze:Koteczka już do nas jedzie. Mąż ją odbierał o 23:30 (Marylo, powinniśmy Cię odzłocić za cierpliwość..)

Nie ma sprawy. Wróciłam do domu ok. 22.00, okazało się, że kotka jeszcze u nas i przestraszyłam się, że coś się stało, ale na szczęście wszystko było ok, tylko mąż Asi do nocy pracował. Koteczka oczywiście zrobiła wielkie oczy, ale po chwili w miarę spokojnie pozwoliła się wziąć na ręce, po czym czmychnęła do transporterka. Jak zawsze smutno :( bo przyzwyczailiśmy się do dzikuski, ale u nas przygotowania do remontu, co było bardzo stresujące dla Marmurki. Czekamy na nowe wieści.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt lis 06, 2009 10:39 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kicia wyszła wczoraj śmiało z kontenerka, dała się pogłaskać. Potem przechadzała się po pokoju, szukając dobrej kryjówki ;-) najpierw weszła pod szafę, po chwili jednak uznała, że miejsce pod łóżkiem jest lepsze ;-) Potem bło słychać jakieś łomoty z pokoju i niektóre półki wypadły 8O - widocznie chciała się wspiąć na kredens :ryk: Ale nic jej się nie stało. Teraz siedzi pod łóżkiem.

Kocia dusza

Post » Pt lis 06, 2009 12:09 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Wpuściłam koty na zapoznanie - posiedziały, popatrzyły i poszły. Zostawiłam jej Szkopa (b. przyjazny staruszek, kochający wszystkie koty). Może do niego wyjdzie? Już nie raz tak się działo z dzikimi kotami. Szkop teraz sobie pewnie śpi na łóżku ;-)

Kocia dusza

Post » Pt lis 06, 2009 13:29 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Dwa z moich kotów niestety ją atakowały :evil: , a jedna kotka była obojętna. Nie miałam żadnej pomocy z ich strony. U mnie Marmurka dość szybko usadowiła się na parapecie i tam spędziła prawie cały czas, pomimo otwartych drzwi do pokoju. Pod łóżkiem siedziała w czasie przygotowywania pokoju do remontu.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pt lis 06, 2009 15:30 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Na razie nie wychodzi.

Czy mógłby mi ktoś porobić trochę ogłoszeń kotki?
Mąż zły, bo mówi, że kot na miesiąc to kot na stałe, bo po takim czasie już jej nie odda, bo się zakocha, dlatego chciałabym szybko znaleźć domek..

Kocia dusza

Post » Sob lis 07, 2009 0:06 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Marmurka już ok. 20 wyszła na parapet (gruuube, przytulne kocyki), dała się pomiziać ;-) nawet patrzyła spokojnie, jakoś strasznie przerażona nie była :ok:

Kocia dusza

Post » Sob lis 07, 2009 20:04 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

:ok:
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Sob lis 07, 2009 22:21 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Czy mogłabym poprosić o pomoc w ogłaszaniu?
Koteczka ma ogłoszenia na:
trojmiasto.pl
allegro.pl
zwierzeta.polskastrefa.eu

Poniżej treść ogłoszenia, o ile się zmieści:

Koteczka o imieniu Zuzia jest wysterylizowana, kuwetkowa, niespełna dwuletnia o bardzo ciekawym, rzadkim umaszczeniu. Całe życie żyła na zewnątrz, dokarmiana przez dobrych ludzi. Cudem uniknęła śmierci, gdyż kilka dni przed złapaniem jakiś sadysta wyłożył trutkę w mijscu, gdzie była dokarmiana. Wcześniej straciła 2 mioty, których nie zdołała obronić przed ludźmi i psami

Mimo strasznych przeżyć da się ją oswoić. Nie ucieka przed człowiekiem, gdy się do niej mówi można nawet ją pogłaskać. Kotka była zaprzyjaźniona z panem karmicielem i jego niewielkim psem.

Jest to kotka dla spokojnej osoby, która rozumie, iż kot, który zaznał tyle złego, potrzebuje czasu, by zaufać. Przez pierwsze tygodnie będzie oswajać się z otoczeniem i sama pokaże, gdy będzie gotowa na bliższy kontakt.

Kotka będzie idealna dla spokojnej osoby czy małżeństwa bez małych dzieci (kotka boi się gwałtownych ruchów), może być z innymi spokojnymi kotami lub spokojnym psem. Najchętniej zamieszkałaby w mieszkaniu, ewentualnie w domku wychodzącym z dobrze zabezpieczonym ogrodem - nie chcę, by koteczka zginęła pod kołami czy została rozszarpana przez psa..

Kotka na pewno z czasem się oswoi, ale przyszły właściciel powinien zaakceptować ją i pokochać taką, jaką jest. Ta kotka bardzo potrzebuje bezpiecznego, ciepłego kąta!

Należy ją odrobaczyć i zaszczepić (można to zrobić dopiero 2 tygodnie po zabiegu sterylizacji, które jeszcze nie minęły, być może zdążę to zrobić u siebie).

Przy adopcji kotki obowiązuje podpisanie umowy z Pomorskim Kocim Domem Tymczasowym http://pkdt.wordpress.com/.

Oto historia kotki, która zapewne pozwoli zrozumieć jej dystans do świata:

"Pojawiłam się wraz z bratem na śmietniku po pogromie moich starszych braci i sióstr - zginęło 12 pięknych kotów. Ludzie chcieli nas zabić, ale jakoś udawało się nam przeżyć. Jedliśmy spleśniały chleb i resztki z worków na śmieci.. W mroźną noc pewna pani zabrała mojego brata, ale ja się bałam i uciekałam.. W ten sposób zostałam tam całą zimę, sama, bez miejsca do spania. Polowałam w lesie, szukałam czegokolwiek, co można zjeść.. Wiosną miałam rujkę - 9 wielkich kotów nie dało mi wyboru i szybko musiałam znaleźć miejsce dla mnie i moich kociaków. Urodziłam w szparze pod betonowym kwietnikiem. Kilka dni było spokojnie, ale potem zajrzała tam właścicielka ogródka, zobaczyła chore oczko mojego dziecka i wszystkie wyniosła na łopacie do śmietnika!! A bezpieczne miejsce zasypano.. Ktoś wstawił mi budkę dla kociaków i mnie, dał jedzenie, ale schronienie rozwalono, moje maluszki dzieci nosiły po osiedlu.. Następnego dnia już ich nie było.. Po kilku miesiącach znów rodziłam, tym razem w lesie. Moje dzieci zaczęły odchodzić z zimna, przeziębienia i głodu, więc przyprowadziłam je na śmietnik, ale tam zginęły z pyskach psów i od butów strasznych ludzi.. Nie miałam siły ich bronić, uciekałam... Bo widziałam już tyle śmierci i strasznie się bałam.. Szukałam moich dzieci jeszcze długo.. może któreś z nich przeżyło? Nie mam już nadziei. Chciałabym mieć własny dom i człowieka, ale trudno im zaufać - tyle strasznych rzeczy w życiu mnie spotkało.. A może jednak Ty jesteś inny?.."

tel. kontatkowy: 500-119-310 (najpierw proszę o sms)
joasia@nomad.com.pl

Zdjęcia proszę brać z Allegro: http://www.allegro.pl/item798657735_mar ... iasto.html

BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNA ZA POMOC!

Kocia dusza

Post » Pon lis 09, 2009 23:01 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

koteczko do góry! Coraz bardziej się oswajasz i potrzebujesz domu!

Kocia dusza

Post » Wto lis 10, 2009 13:23 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Bardzo chętnie pomogę w ogłoszaniu koteczki,ale będę musiała zmodyfikować nieco tekst,bo na większości portali się nam nie zmieści ok?
W jakiej miejscowości przebywa kotka??

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

[poprzednia][następna]