OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob wrz 30, 2023 13:59 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Pozdrawiamy weekendowo! Deszczyk pada, ochłodziło się, koty pochowane gdzieś.

U nas też pada. Dzień zaliczyłam normalnie. Deszczu nie było. Ale potem szlam po leki kocie to już padało. Jak zwykle bez parasolki się wybrałam . Wetce zaniosłam swoją zupkę, super oszukaną fasolową. Ucieszyła się. Nie miała wyjścia :mrgreen:
Nerek dziś nie było. Więc koty do poniedziałku o suchym pysku będą. :strach:
Jest fajnie. Lekko chłodno. Mokro. Cera oddycha.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie paź 01, 2023 15:46 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Dziś, pierwszy dzień emeryta.
Deczko mnie strach ogarnia.
Kupiłam, a raczej TZ kupił, setę i opijam :?
Kurcze, bylebym dała radę ze wszystkim :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Nie paź 01, 2023 19:03 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Jesteś na emeryturze? czy małż?? :mrgreen:

Chyba małż??
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pon paź 02, 2023 6:47 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

meg11 pisze:Jesteś na emeryturze? czy małż?? :mrgreen:

Chyba małż??

Ja.
Stety, niestety...
Nabieram dystansu do pędzenia na łeb i szyję bo czas goni. Muszę odpocząć. Zadbać o siebie i zdrowie. Bo źle się w nim dzieje.
Martwię się najbardziej o finanse. Przy kotach to ważne. Najważniejsze.
Staram się nie wybiegać w przyszłość z czarnymi chmurami. Co ma być to będzie. Byleby zdrowie było.
Dziś siedzę przed tv i... Nic nie robię. :mrgreen:
Patrzę jak bawi się Sonnka. To taka cudna koteczka. Jak i reszta. Wreszcie będę mieć wiele, wiele czasu by podwójnie o nie zadbać.
Poprostu wszyscy będziemy musieli się nauczyć żyć ze mną w tle :smokin:
Obrazek

ASK@

Post » Pon paź 02, 2023 7:09 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

ooo, to niech Ci dobrze będzie na emeryturze! Koty zadbają o rozrywkę :D
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Pon paź 02, 2023 7:10 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Jakie kochane.. pozdrawiam
Wakacje ze swoim kocim przyjacielem https://trigodi.com/

Marek534

Od: Wto lip 11, 2023 11:27

Post » Pon paź 02, 2023 7:29 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Mnie sporo czasu zajęło aby przyjąć do wiadomości i stosowania " nareszcie nie MUSZĘ(!) się już śpieszyć, mogę powoli" - i to jest na emeryturze fajne. O finansach i zdrowiu nie będę się wypowiadać bo to zupełnie inna bajka i każdy ma własną wersję, nie zawsze pomyślną, więc tylko napiszę - ciesz się tym, że możesz zwolnić obroty. Ja się teraz trzymam zasady, że 'jak nie dzisiaj to jutro, albo pojutrze' - no poza tym co trzeba musowo.
Wszystkiego dobrego - zdrowia, spokoju, pieniędzy :201461
:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Wto paź 03, 2023 10:32 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Uff, udało się zrobić kucie Maximkowi. I Korkowi. Dziś kolejny antybiotyk. Korek to mały pikuś przy wielko kocie. Dzięki temu, że właśnie mam czas i spokój, przydybałam go i dałam zastrzyk. Obyło się bez podbieraka. Choć kot okrutnie pyskował.
Jestem strasznie zmęczona. Dopiero dociera do mnie ogrom stresu w jakim żyłam. Nie mam sił na nic.
Obrazek

ASK@

Post » Wto paź 03, 2023 14:58 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Powodzenia na nowej drodze życia :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro paź 04, 2023 18:15 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

mir.ka pisze:Powodzenia na nowej drodze życia :ok:

Dzięki
Na razie pracuje nad sobą by nie ulec panice, że nie wyrobię się ze wszystkim. Że mam czas. Że nie muszę pędzić.
Obrazek

ASK@

Post » Śro paź 04, 2023 18:51 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Podobno emeryci mają mniej czasu niż pracujący, także ten tego.... trzeba się faktycznie ze wszystkim spieszyć :ryk:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Czw paź 05, 2023 8:17 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Dziś idę do rehabilitantki by mi ćwiczenia wybrała. Od przyszłego tygodnia zaczynam. Nareszcie na spokojnie bez biegania w między czasie z i do pracy. Rozliczania godzin nieobecności z urlopu. A wcześniej "załatwianie" z dyrekcją pozwolenia bym mogła wychodzić podczas godzin pracy.
Już widać zmiany w kocim zachowaniu. Czarnuchy bardzo lgną do mnie. Tak nieśmiało , pod osłoną nocy, kładą się na mnie i szczypią dłonie bym je głaskała. Tylko Maximek unika mnie jak ognia. Mocno mnie nie lubi za stres związany z kuciem. Czekamy na sygnał, że mam robić badania i jedziemy usuwać zęby Korkowi i Maximkowi.
Rano jest okrutnie ciemno. "Moje" kotłowniane jeże wyniosły się chyba. Nie widać ich ani śladów bytności. Martwię się bo doskonała miejscówka była. A i ja naniosłam liści by miały w czym wybierać.
Leśna Bunia ,gdy Iguni nie ma, już nie jest taka wylewna. To mała ją nakręcała. Ale nowy Jacuś (tak dostał na imię) co rano jest. Znają się z Bunią. Ona spokojnie znosi jego obecność. Nawet noski noski bywają. W spadku po Idze zostało Busi gadanie. Lubię ten moment gdy idę w ciemnicy , zapalam czołówkę, i latarenki jej oczu zaczynają błyszczeć. Jest, czeka.
Robią naszą ulicę. Od wielu tygodni jest pył i okrutny hałas. Prawie nie widuję kotów więc może i jeżom było za dużo.
Teraz kolczaki mają młode więc jeśli nie nadrobią wagi i nie nabiorą sił nie mają szans na przetrwanie zimy. Ponoć i młode wiewiórczaki się urodziły. Powariowała przyroda.

W lesie jest okrutnie ciemno. I bardzo cicho. Tylko szelest konarów poruszanych wiatrem daje pogłos. Jak w horrorze. Prawie znam na pamięć ścieżkę ,którą chodzę. A i tak zaczepiam o jakieś konary co złośliwie wpadają mi pod stopy. :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 05, 2023 11:55 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Od 11 października zaczynam rehabilitację.
Obrazek

ASK@

Post » Czw paź 05, 2023 16:55 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Asia, ale teraz chyba możesz troche porę karmienia przesuwać- tak an dzien? Już nie musi być 4? Pewnie, że nie od razu, bo będą czekać, ale tak pomalutku, po 10 minut co 2-3 dni?
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Czw paź 05, 2023 16:57 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Na allegro jeszcze przez 3 dni jest promocja na różne różności m.in. na felixa - ja tylko tak na wszelki wypadek ...

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

[poprzednia][następna]