Bardzo długo przyzwyczajałam się do tego, że koty MUSZĄ jeść mięso. Wcześniej miałam królika i było fajnie pod tym względem. Mięsa zawsze się brzydziłam, odrzucałam od siebie myśl, że kawałek mięsa to kiedyś było żywe stworzenie. Swoista hipokryzja

, ale co robić?
Mięsa kroję dużo, chociaż koty dostają też mokrą i suchą karmę, każdy kot w sumie lubi coś innego.
U Kulek byłam, było słonecznie, chociaż niezbyt ciepło. Tylko buras mnie nie zawiódł i Lila, ale ona przybiegła po dłuższej chwili. Znowu ktoś dał kotom puszkę Kitty. Jaki sens ma dawanie kotom czegoś raz na miesiąc, a potem raz na kilka dni ? Puszki są rzucane za domek, muszę to sprzątać. Mam pewną obsesję, proszę wszystkich o zgniatanie puszek, bo jakieś zwierzę może włożyć tam łepek i potem jest horror

Łapano kiedyś kotka, któremu główka utknęła w słoiku, rozbił trochę ten słoik, ale miał "obrożę" z kawałkami szkła wokół szyjki, był poraniony, przerażony..itd. Odrobina wyobraźni wystarczy, prawda?
Co ja mogę pisać o swoich kotach ?

W sumie mogłabym kopiuj/wklej , bo one przeważnie śpią. Dawno nie było u mnie tak cicho i spokojnie, aż trudno mi się przyzwyczaić. Nadia to kotka ze snów. Grzeczna do nieprzyzwoitości, czyściutka, mądra, potrafi ładnie upomnieć się o jedzenie. Namolna nie jest, ale tak pięknie mruczy, kiedy ją głaszczę. Wzrusza mnie bardzo, kiedy ta bieda bawi się dyndadełkami, albo torem z piłeczką. Ma swoje ulubione posłanka, żaden inny kot jej ich nie zajmuje, żaden jej nie zaczepia. Ona na początku atakowała koty, ale schodziły jej z drogi i relacje są poprawne. Nadia kocha być na balkonie, ale zupełnie nie interesują ją otwarte drzwi.Wolność nie była chyba dla niej czymś miłym. W ogóle mogę drzwi zostawić otwarte i żaden kot nawet się nie zbliży. Nadia ma duży brzuch, oddycha szybko, ale nie wydaje mi się, żeby ją coś bolało. Dużo odpoczywa. Przychodzi na jedzenie i niejako przy okazji wchodzi do kuwety. Potem już leży na posłanku.
Wykorzystałam to, że nie było bardzo zimno i pojechałam na rynek kupić ziarno dla ptaków. Tak trochę mieszkam w sklepie zoologicznym

Lila