OTW23-A życie prozaicznie się toczy:(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 29, 2023 12:24 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Trzymaj się Asiu, kciuki są. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto sie 29, 2023 13:47 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Już w szpitaliku. Musi przeżyć pomieszczenie pełne klatek. W Koterii wytrzymała 7 dni to i tu wytrzyma. Ponoć bardzo dawała do zrozumienia jak jest niezadowolona. Czeka ją pełna diagnostyka. Lecznica przepełniona tyle kotów jest na zabiegi i chorych. Więc zejdzie się dziś.
Jaki człowiek durny ,że się tak przywiązuje.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sie 29, 2023 13:55 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

ASK@ pisze:
meg11 pisze:
ASK@ pisze:Mam Igę.

:ok: :ok: :ok: Jak dała się złapać?

Cudem.
Dziś nastawiłam się ,że nie wiem co ale muszę jakoś ją capnąć. Jeśli nie będzie jeść. Wczoraj praktycznie nic nie zjadła. Dziś to samo było. Skubnęła tu, skubnęła tam. Tylko zmieniała miski i ciągle piła. To też nie jest normalne bo wcześniej tego nie robiła. zaczęła w pierwszym kryzysie. Źle rankiem wyglądała. Jedna doba wystarczyła by jej kości miednicy sterczały. Wiem, myślicie że przesadzam :roll: ale ja widzę różnicę oglądając je co dzień wiele miesięcy czy lat. Znam wygląd, chód, przyzwyczajenia, zachowania, smaczki...
Poza tym bardzo ale bardzo mnie martwi ,że dziki kot praktycznie "z dnia na dzień" zmienił się do człowieka.
Igę przyzwyczajałam do transportera. To wicie. Choć postawienie go obok głównej stołówki spowodowało ,że uciekła w krzaki przy sośnie. Jak wiecie też, łaziłam za nią często na kolanach, podtykając smaczki. Powoli zaczęłam zbliżać transporter bliżej jej ulubionego miejsca. Kilka dni temu otworzyłam. Tak krok po kroczku.
Dziś nie przyszła rano się przywitać. Szła skulona. Może burza ją zaniepokoiła. Może...
Gdy wzgardziła kolejnymi daniami i zaczęła siorbać wodę z pojemnika, miałam kontener wprost niej. Otworzony. Źle wróżyło ,że gdy zapierałam go o drzewo by nie odjechał, nawet nie przestała. Pogłaskałam ją. raz i drugi. Złapałam za kark i wepchnęłam tyłem w otwór. Wpierw przypilnowałam by kratka zamykająca nie zahaczała o gałązki jakieś czy leżące konarki. Była tak kocica zaskoczona, że trwało zanim zabuczała. Potem usiadłam i poryczałam się. Nawet nie zdajecie sobie sprawy ile emocji gra w człowieku. Dziś dzień pod względem "organizacyjnym" nie był dobry ale jak nie teraz to kiedy? Jutro może nie przyjść. Tysiące myśli. I tych wygodnych. Weź sobie odłóż, jutro ...
No dobra, wstałam. Złapałam tylko plecak. Złapałam plecak, zostawiłam majdan i pobiegłam do ...No właśnie gdzie? Zadzwoniłam do Ani. Wzięła ją do auta. Janusza nie było więc nasz odpadł. Dom pełen kotów. Piwnica odpada. Po wspólnej naradzie miałyśmy plan gdzie kota pojedzie i komu zakłócimy spokój. Na 13 ma być w szpitaliku.
W domu dopiero mnie pogoniło. Wyszłam 4,20. Wróciłam 6,10.
Praca
Powyższe to nie laurka na moje "wartości" to obraz rozterek i stresu. łapanie nie jest sprawą obojętną. Nie można spać. Ręce się trzęsą. Całe ciało flaczeje gdy się uda. Ileż razy w duszy sobie przez te tygodnie mówiłam, że dziś to nie wezmę transportera. Bo pada. Bo ciężko nosić tyle bambetli. Bo ... Dziś też tak było. Myślę sobie, lało i grzmiało. Nie przyjdą. A potem przychodzi wizja ledwo lezącej kocicy a ja nie mam jej jak zabrać.

Trzymajcie kciuki za Igunię. Mocne.
Niech moje obawy będą przesadą :ok:

:201494 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494 :201494
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Wto sie 29, 2023 13:56 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Wto sie 29, 2023 14:57 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Wto sie 29, 2023 16:20 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Wto sie 29, 2023 17:46 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Kciuki lecą ode mnie i całego stada :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto sie 29, 2023 18:11 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Dzielna jesteś! Za Igę :ok:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Śro sie 30, 2023 7:05 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

aga66 pisze:Dzielna jesteś! Za Igę :ok:

Dzięki. Ale dzielna to nie jestem. Raczej głupia. :placz: Przejmować się kotem. Kot to kot :roll:
Ania Mówi, że jak robiła jej fotkę to Iga prychać i syczeć zaczęła. Wtedy doleciał do niej nieprzyjemny zapach.
Dziś chyba się zacnie profilaktyka. Lecznica nie wydzwania ciągle tylko robi swoje. Chyba że wyjdą jakieś komplikacje i trzeba podjąć decyzję.
Obrazek

Widziałam dziś "dziwnego" ptaka. 8O Cudny był . Pobiegłam za nim by fotkę cyknąć ale nie był zainteresowany. Znikł.
Był bardzo podobny do dzięcioła. Na drzewie czepiał się jak dzięcioł. I skakał tak po pniu.
Ale zdziwiła mnie jego barwa piór. Był...zielony 8O Brzuszek taki jakby limonkowy a reszta ciemniejsza. Dziób dzięciołowaty. Zerknęłam w google ale wylazł mi tylko dzięcioł zielony. Tylko ten ma czerwoną czapeczkę. A spotkanynie miał. Przynajmniej ja nie zauważyłam. Był przepiękny :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 30, 2023 7:58 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

:ok: :ok: :ok:

IrenaIka2

Od: Czw lut 11, 2016 18:19

Post » Śro sie 30, 2023 9:34 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Może to dzięcioł zielonosiwy?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dzi%C4%99 ... ielonosiwy

i wielkie kciuki za Igusię!
i wielki szacun dla Twojej wytrwałości w jej łapaniu!
Obrazek

Agnieszka-

Od: Wto sty 17, 2006 16:27

Post » Śro sie 30, 2023 9:40 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Agnieszka- pisze:Może to dzięcioł zielonosiwy?
https://pl.wikipedia.org/wiki/Dzi%C4%99 ... ielonosiwy

i wielkie kciuki za Igusię!
i wielki szacun dla Twojej wytrwałości w jej łapaniu!

Wiesz, że to może być on. Nie widziałam czerwonej plami ale ta jest maleńka. A wysoko był. I bardzo był ruchliwy.
Jaki to piękny ptak! Przepiękny!!! Na żywo o wiele cudniejszy.
Jeśli to ten to co on tu w Polsce robi?

Czekamy na wieści o Iguni. Dziś mają spłynąć badania. Ania będzie konsultować ze mną wszystko. Już kilka scenariuszy uzgodniłyśmy. Tych najgorszych też :cry: .
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 30, 2023 10:18 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

teraz zasięgi ptaków i w ogóle innych zwierząt też (w tym owadów) mocno się przesuwają na południe, a on już i tak bywał obserwowany w Polsce południowej, więc nic dziwnego, że i do środkowej podleciał.
Nigdy nie widziałam tego dzięcioła, jedynie zwykłego zielonego. Dzięcioły w ogóle piękne są.

Za Igusię, kciuki!
Obrazek

Agnieszka-

Post » Śro sie 30, 2023 10:42 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

O tym występowaniu "dziwnych" gatunków to prawda.
Coraz więcej par żołny jest w Polsce.
Jaka piękna egzotyka w naszym świecie

Żołna
Obrazek
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 30, 2023 12:23 Re: OTW23-Sorreczek(*)A życie prozaicznie się toczy:(

Oczywiście miało być powyżej, że zasięg się przesuwa na północ. I mamy w Polsce nie tylko egzotyczne ptaki, ale ciekawe i mniej ciekawe owady, już ponoć obserwowano komara tygrysiego na południu Polski. A żołna przepiękna! w kolorach trochę jak zimorodek
Obrazek

Agnieszka-

[poprzednia][następna]