POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 28, 2008 21:11

Mały kocio już wiecej jedzonka nie moze wcisnąć ale co chwila wstaje i idzie sprawdzić czy te miski naprawde tam stoją czy to nie sen czasem...
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie gru 28, 2008 21:13

:lol:
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Nie gru 28, 2008 21:39

UWAGA!

Właśnie zadzownił do mnie Pan, który szuka dwóch kotek do 8 miesięcy. Kotki chciałby adoptować jak najszybciej. Ma już kocurka 7 miesięcznego, który będzie lada dzień kastrowany. Jedynym warunkiem jest wiek ok 6-8 miesięcy, aby były równe wiekiem z obecnym rezydentem oraz aby kotki były przebadane pod względem toksoplazmozy, ponieważ żona jest w ciąży. Ja nie wiem nawet czy takie badanie się robi. Kotki mogą być wysterylizowane lub nie, bo i tak czeka je sterylizacja.

EDIT:
Pan weźmie Tajrę i Pufcię ok. 8 stycznia :D:D:D
Ostatnio edytowano Nie gru 28, 2008 22:32 przez yammayca, łącznie edytowano 3 razy

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Nie gru 28, 2008 21:40

yammayca pisze:Super Grubcio! :)

W czym go kąpałaś? Mnie za kilka dni czeka kąpiel Kalipso, a ona strasznie zwinna jest i bardzo wody nie lubi, więc już się psychicznie przygotowuję...

Ja kąpie w nizoralu- tak na wszelki wypadek :roll:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Nie gru 28, 2008 22:32

Maja, dzieki za umieszczenie Pufci na stronce pkdt nawet nie prosiłam bo myślałam ze dopiro zrobię zdjecia jak będzie u mnie .. ale dobrze że jest bo bardzo chciałabym znaleźć jej dom.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 22:33

Monia, Pufcia ma już dom :):):):) Pan ją weźmie razem z Tajrą :D
Sabina przekaże szczegóły - ja Ci pomogę łapać Pufcię :D

yammayca

Post » Nie gru 28, 2008 22:41

to super, Pufci specjalnie łapać nie trzeba ona sama się w rece pcha w środę albo w czwartek po nią jadę , w piątek ma sterylke później będzie u mnie na rekonwalescencji.
Zapytam o badania na toxo, żeby obu kotkom zrobić, wiem ze ludziom sie robi nie wiem jak kotom.
Toby super było żeby obie mogły trafić do jednego domku.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 22:44

OK. Daj znać ile kosztują badania na toxo, przeleję Ci z pkdt. Pan był bardzo miły i powiedział Sabinie, że będzie zwracał nam za sterylkę w ratach :) Sabina go jak zwykle oczarowała gadką :)

yammayca

Post » Nie gru 28, 2008 23:05

ok, jutro będę rozmawiać z wetami dowiem się jakie koszty.
Jutro dam znać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie gru 28, 2008 23:40

monika niech póki co zamykają pokój z kanapa przed kotem. jak nie będzie kanapy, nie będzie na nią sikała. rumek też lał i robił kupe pod kanape i czasem na...maluchy tak mają- może tak reaguje na zmainę otoczenia? bunt małolata. niech pani wexmie gazete i jak zobaczy że kicia leje- niech ją skarci, ale tak żeby małą poczuła i skojarzyła że źle zrobiła. kot jest jak dziecko, czasem bez małego łomotu nie zrozumie nic....hhhhmmmmmmmmm...i to radzi wam pedagog :wink: który nie jest zwolennikiem bezstresowego wychowania.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie gru 28, 2008 23:58

wszystko zaczyna się układać :lol: tylko nam kotów do adopcji zaczyna brakować :o po moim powrocie rzucam sie na łowy z majką- mamy do upolowania mojej czarnulki dzieci- 3 pingwinki z budek pod blokiem. DOM TYMCZASOWY BĘDZIE POTRZEBNY!!!!!!!!!!!!! PINGWINY PIEKNE I ZDROWE!!!!!!!!!
DOBRA WIADOMOSĆ- moja czarnulka z wygryziona doopką, wyzdrowiała- rana goi się w oczach, doopka ładnie zarasta futerkiem! unidox pomógł. dziewczyna męża wspólnika dostałą ode mnie wór karmy i do mojego powrotu kociaki będa dostawały jedzonko i wodę :)
Ostatnio edytowano Pon gru 29, 2008 0:12 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Pon gru 29, 2008 0:00

no myślę że w sobotę 10 stycznia mogłabym pojechać z mpacz78 do pana na ujeścisko zawieźć pufcię i tajrę. monia ludzie są tak fajni, że będziemy mogły u nich odwiedzać co jakiś czas koty, bardzo mądry facet i strasznie był wzruszony nasza działalnością i stroną, powiedział, że chętnie odciąży nas z 2 kotków. pufcia jest tak piękna że sama nie wiem która ładniejsza- ona czy tajra??????????monia jak się okaże że nie ma takich badań jak toksoplazmoza, to niech wetka napisze że nie ma przeciwwskazań adopcji kota dla kobiety w ciąży, i książeczki zdrowia pamiętaj żeby założyć pufci, tajra już ma :) musisz wziąć od ewy dla mojej niuni. maja dołoży z konta do wszelkich kosztów związanych z wyadoptowaniem kociaków. monia z góry ci dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

seja- jestes wspaniała, łza się w oku kręci. to prawdziwa odwaga zabrać tak chorą misię....brawo!!!!!!!!!!!!!możesz zawsze na nas liczyć.

cropka, jak się kobieta jeszcze nie odezwała- to pewnie już się nie odezwie. nekuś jest taki ładny, że spokojnie znajdziemy mu fajny domek :)

dziewczyny będę za wami tęsknić!!!!!!!!!!!!!!!wspomagajcie majeczkę, bo jej złożyłam na głowę i moje obowiązki, np.tel informacyjny.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon gru 29, 2008 6:48

sabina skaza pisze:monika niech póki co zamykają pokój z kanapa przed kotem. jak nie będzie kanapy, nie będzie na nią sikała. rumek też lał i robił kupe pod kanape i czasem na...maluchy tak mają- może tak reaguje na zmainę otoczenia? bunt małolata. niech pani wexmie gazete i jak zobaczy że kicia leje- niech ją skarci, ale tak żeby małą poczuła i skojarzyła że źle zrobiła. kot jest jak dziecko, czasem bez małego łomotu nie zrozumie nic....hhhhmmmmmmmmm...i to radzi wam pedagog :wink: który nie jest zwolennikiem bezstresowego wychowania.

Nie zgadzam się z tym trzepaniem gazetką....właśnie od tego trzepania gazetką koteczka Dzidzi w nowym domku zaczęła sikać na łóżko, bo za to co miała nie robić była trzepana gazetką (taką reklamową) więc na pewno jej nie bolało, ale jednak się stresowała. Co do dzieci to się nie wypowiadam, bo nie mam, ale uważam, że jednak kociaki to co innego niż dzieciaki. Ludziom, którzy chcą moje tymczasy zaadoptować mówię o kotach same "złe" rzeczy roztaczam przed nimi wizje latania po szafkach, stołach, ranne latanki, mówię, że koty muszą jeść dobre jedzenie, mówię ile to jedzenie kosztuje itp. rzeczy i ich obserwuje dopiero jak widzę, że pomimo wszystko pragną kota to wtedy im go powierzam. Kurcze nie po to przecież ratuję koty, leczę, karmię najlepszym jedzeniem aby ktoś wziął i mi stresował kociaka... Na święta spotkało mnie wielkie szczęście wszystkie moje Domy do mnie albo dzwoniły, albo wysyłały email z fotami moich kociastych, na których koty szczęśliwe, pękate...najpiękniejszy prezent na święta.
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon gru 29, 2008 6:54

Skoro nie ma już kociaków.... tu jest wątek maluchów w potrzebie: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=82 ... c&start=60

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Pon gru 29, 2008 10:26

dobra,czyli te dwie koteczki dla tej dziewczyny odpadają..tzn Tajra i Pufcia:) a u seji jest jeszcze ta czarno-biała malutka?
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

[poprzednia][następna]