OTW10.PILNIE DT/DS dla Grzesia s.99.Czas ma do poniedziałku!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto wrz 17, 2013 20:41 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

W życiu płodowym to ja nudziłam się :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto wrz 17, 2013 21:01 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

ASK@ pisze:Marzę o czasach gdy ślepa i głucha byłam. I mądra. :mrgreen:
To se już nie wrati :(
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro wrz 18, 2013 7:09 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

Ciągle pada. Ciągle chalpi a na kałużach pokazały się bomble co grozi prawie 3-dniówką. Most w Otwocku zamkli :wink: więc żaba nie przelizie bez niego .Może uda się skrócić lanie.

Leje i co rano mam dylemat iść czy nie iść. Dziś koty były mało współpracujące. 3 dziewoje co to rano prawie na klatkę wchodzą jak się ociągam, dziś tyłka nie ruszyły czekając aż podejdę pod ich samochód. W kotłownianym składzie też wyrwy. Mamuśki nie ma chocć podobno ją widuje popołudnie.
Czarny i rudy mają gdzieś moje łowieckie zapędy. Pierwszy nawet łapą nie kiwnie by współpracować w kwesti łapania . Drugi zaniknął :wink: w akcji i pewnie w suchym miejscu tyłek grzeje. Nie pomaga kicianie, spacerowanie po okolicy... Efektem tegoż mojego popisu wokalnego była obecność twarzyczek rozczochranych w okienkach. Posesjowej też nie ma. Gustwony daszek ochrania tackę .Jedzenie znika to ktoś pożywia się.

Ranek jak codzień tylko ciemniejszy i smutniejszy. Smutniejszy dlatego,ze tv mnie uświadomiło jaki dziś paskudny dzionek będzie. Bo to ciśnienie nam dokopie, pogoda dołoży , humor się obrazi w związku z tym
... Po cholerę telewizor włączyłam.? Z reguły tego rano nie robię zajęta ogarnianiem stada i siebie, a dziś sama łapka pilota dorwała. I uświadomiono mnie, że tv nie kłamie. Mam paskudny dzionek.
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 18, 2013 9:05 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

Asiu :ok: Historia Bajerka i Bingo wstrząsająca :(

Zadałam na watku JOKOTA to pytanie
kussad pisze:W jakim miejscu mogę znaleźć najwięcej informacji na temat JOKOTA w możliwie krótkiej formie, ile i które DT są JOKOTA i gdzie można znaleźć linki, jakiś film oprócz tego na 1 stronie oczywiście oprócz FB? Może gdzieś są zebrane?
Czy ten wątek jest główny i najbardziej aktualny?
Jeśli znacie odpowiedź czy mogłybyście mi ją wkleić na nasz prywatny wątek :arrow: viewtopic.php?f=46&t=153345&start=375#p10114374. Tam kilka postów wyżej zadałam podobne pytanie w bardzo poszerzonej wersji!
Aniu i Asiu jeśli zdarza się, że dostaniecie skądś karmę to raczej od prywatnych osób czy z jakiejś fundacji a jeżeli tak to której?
Co robią inne DT?
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro wrz 18, 2013 13:15 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

maluchy mają kk -jest osoba, która je weźmie na DT, będzie karmić i leczyć
ale nie umie ich złapać
znacie kogoś kto by pomógł złapać ? -Warszawa Wawer viewtopic.php?f=1&t=156566&p=10115550#p10115550

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro wrz 18, 2013 15:52 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

Ludzie bywają perfidni. Dla malców dobrze, że na Was trafiły, ale Wam ciężko.
Obaj chłopcy uroczy i słodcy.
Za Tamisię kciuki zaciskam.
Ta pogoda nikomu nie sprzyja. Oby nadeszła słoneczna jesień.
Obrazek Obrazek

saintpaulia

Od: Śro gru 14, 2011 17:53

Post » Śro wrz 18, 2013 19:00 Re: OTW10...jesteśmy...foty s.4,5,6."B"x2 s.11!

saintpaulia pisze:Ludzie bywają perfidni. Dla malców dobrze, że na Was trafiły, ale Wam ciężko.
Obaj chłopcy uroczy i słodcy.
Za Tamisię kciuki zaciskam.
Ta pogoda nikomu nie sprzyja. Oby nadeszła słoneczna jesień.

Przyjęliśmy pod swój dach siostrę chłopców Boni . Inspektor TOZ-u zabrała ją z tamtego miejsca i pouczyła obie kobiety ,że to co zostało zrobione podlega pod paragraf. Jedna poryczała się a ta podrzucająca wyparła w żywe oczy. Nic nie zrobiła i tyle.
Tam jest jeszcze pies, groźny i koty żrący. Kotka była trzymana w domu. Jaka była szansa na przeżycie kociego dziecka :cry: . Kotka była zostawiona ku przyszłemu rozmnażaniu, ku uciesze dziecka ...jeśli by przeżyła.

To czarna, przepiękna dziewczynka. Mruczy i płoszy się. Przy chrupkach Bebycatkach zamarła z zachwytu. Braci poznała i wzajemnie. Jest prześliczna.

Prosiłam instytucję o pomoc w szczepieniu małej wczoraj, jak omawiane były szczegóły odebrania kota. Bo sama piliłam ... Ech ... Nie miałam śmiałości dziś się przypomnieć. Boni się odpchliła jutro odrobaczymy się .
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 18, 2013 19:24 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

ech, Asia :|
żeby tym razem było wszystko bez problemów :ok:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Śro wrz 18, 2013 19:45 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

Byle tylko dzieciaki zdrowe były :ok: :ok: :ok:

włos się na głowie jeży...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro wrz 18, 2013 19:58 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

Boni - kolejna szczesciara.
A o podlych ludziach postarajcie sie zapomniec jak najszybciej...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro wrz 18, 2013 20:21 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

W wolnej chwili daj zdjęcia - czarne kręcą mnie szczególnie. I jakieś info o stanie i w ogóle.
Podesłałam coś tam, grosze co prawda przy takich wydatkach, ale w przyszłym tyg. dam więcej.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro wrz 18, 2013 20:23 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

koteczekanusi pisze:W wolnej chwili daj zdjęcia - czarne kręcą mnie szczególnie. I jakieś info o stanie i w ogóle.
Podesłałam coś tam, grosze co prawda przy takich wydatkach, ale w przyszłym tyg. dam więcej.

Jak zrobię foty to wkleję. Trudno mi się ogarnąć bo co i raz coś nowego się dzieje. Na własne żyzcenie.

Dzięki Aniu. :1luvu: Nie zaglądałam jeszcze na konto :oops:
Obrazek

ASK@

Post » Śro wrz 18, 2013 20:26 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

Jakiej śmiałości, Asiu. TOZ jest instytucją utrzymywaną.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro wrz 18, 2013 21:18 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Czw wrz 19, 2013 5:43 Re: OTW10:)...jesteśmy...Boni

Czy to możliwe by Topnik i Żwirek mieli aż ok 1000627 -100200 wizyt? Na telefony się to nie przełożyło.

Jestem zmęczona. Tygodniowa wstawanka po 3 rano i polowanka na czarnego i rudego zakończyła się dziś 50% sukcesem. Rudy głodny jak cholera sam wlazł do kontenerka. Wpierw siedziałam w krzalunach podlizując się mu. Wybrałam naturę mocno zarośniętą by nam ludzie nie przeszkadzali. Byle tupot płoszy gadzinę. I tak se siedzieliśmy .On czekając czy mu żarcia nałożę w konkretnej ilości ,ja podjudzając smakołykami. Na kk się skusił i nawet bardzo nie bronił przed wlezieniem do czeluści. Za to koncert urządził podczas niesienia. Okryłam go z poświęceniem swoją kocią kurteczką. Ale na klatce już wszyscy przytomni wiedzą, że znów 19 coś przytargała.
Siedzi teraz w klatce, bo dopiero jutro ma zabieg. Trudno mi było przepuścić taką okazję. Ale pokój zablokowany i koty złe. Drugi przez dzieci zablokowany i koty złe.
Zaraz mnie rozumek się zablokuje bo TZ oczka otworzy i zacznie opitalać. Ktoś musi mnie w ryzach trzymać :twisted:
Jutro skupię się na czarnuchu. Żarcia mu dziś nie dałam. Ale albo jest czyjś albo go ktoś dokarmia bo zmartwiony nie był.

Opitolu za Boni od TZ nie dostałam. Ćwierkanie TZ słychać było daleko w kosmosie. Mała jest na prawdę cudnym dzieckiem i mruczącym najgłośniej z nich wszystkich. Odrobaczyłyśmy się dziś bez problemowo. Troszkę kicha. zamówiłam szczepienia. jak dojdą to po szczepimy ją i do szczepimy dzieciaki eMki.
Idę się uwalić choć deczko. Jeszcze mam troszkę czasu.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]