Parys,Abi w DS.Huciane koty.Są i psy...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 24, 2012 17:20 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

I poproszę o podpowiedź - moskitiera musi być solidna, ale co w niej jest wzmocnione: ramka, siatka, czy zaczepy? Zupełnie się na tym nie znam :(

psotny kot

Od: Pt sty 13, 2012 20:22

Post » Pt lut 24, 2012 17:32 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Siatka na pewno, ale chyba rama też musi być dość solidna. To nie jest nawet koszmarnie drogie, nie wiem, czy w Liderze tego nie robią.Można też założyć siatkę rybacką, mam taką na balkonie.Parapety macie potężne, koty na pewno wylegiwałyby się dniami i nocami.
Tutaj są pomysły http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 24, 2012 17:37 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Właśnie doczytałam, że ślicznej panience szykuje się domek :D
Bardzo się cieszę i mocno potrzymam kciuki żeby wszystko poszło gładko i Abi niebawem była w swoim stałym domku :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lut 24, 2012 18:04 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

psotny kot pisze:I poproszę o podpowiedź - moskitiera musi być solidna, ale co w niej jest wzmocnione: ramka, siatka, czy zaczepy? Zupełnie się na tym nie znam :(

Z moskitierą trzeba uważać. Moja Tania postanowiła sobie na niej pazury naostrzyć i siatka wyskoczyła z ramy. Na szczęście to okienko wychodzące na osiatkowany balkon, więc kotka i tak by nie uciekła, no ale moskitierę mi zniszczyła małpa jedna.
(ta małpa to z czułością :1luvu: )
,,W sztuce tracenia nie jest trudno dojść do wprawy (. . .)" Elizabeth Bishop

marta-po

Od: Pon sie 15, 2011 17:19

Post » Pt lut 24, 2012 18:30 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

ewar pisze:Tutaj są pomysły http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html

Poczytałam, miej -więcej już mam pojęcie o co chodzi :wink: . Wydaje mi się, że siatka + moskitiera byłoby dobrze, mój kocio nie przepuści żadnemu komarowi (w ten sposób pozbyłam się kwiatków z parapetów), a tu jeszcze pszczoły i złośliwe osy...Zorientuję się, co jest dostępne w mieście :ok:

psotny kot

Post » Pt lut 24, 2012 20:57 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Super! To naprawdę komfort, można otworzyć okno i spokojnie gotować obiad w kuchni, robić pranie..itd.Moje koty nie schodzą z balkonu w ciepłe miesiące, wychodzą też zimą, ale na krótko.Nie przeziębiają się, są zahartowane.

ewar

Post » Pt lut 24, 2012 21:33 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Ale super :1luvu: :1luvu: nie ma to jak forumowy domek, będzie można patrzeć co u koteńki słychać :P gratulacje psotny kocie :piwa:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Sob lut 25, 2012 7:48 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wczoraj była u mnie p.Iza. Jej tak bardzo się Abi podoba.Niestety, p.Iza jest dla Abi jeszcze kimś obcym i malutka nie dała się pogłaskać. Boi się jeszcze, we mnie się wtulała, czuła się bezpiecznie w moich ramionach.Potem się już trochę ośmieliła, przyszła do pokoju i bawiła się tunelem z piłeczką i laserkiem. Laserek okazał się być największym hitem.

ewar

Post » Sob lut 25, 2012 14:04 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Wracając do moskitiery. U mojej mamy jest taka porządna - jest bardzo drobniutka, więc nawet meszki w lecie się nie przedostaną. Tylko w niektórych oknach i kotki uwielbiają tam siedzieć. Na balkon wychodzą tylko pod nadzorem i na smyczy, bo nie da się go zabezpieczyć.
Uważam, że warto zainwestować w dobrą siatkę. One są po prostu niezniszczalne. Koty ostrzą o nie pazurki i nic. Nawet jednej dziurki nie ma. Podejrzewam, że tanią siatkę trzebaby już dawno wymienić i efekt po jakimś czasie byłby podobny.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Sob lut 25, 2012 19:40 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Kasiu, podaj namiary, proszę.Sama muszę wreszcie coś takiego założyć w oknie w drugim pokoju. Bardzo to drogie?
Aha, widziałam to małe czarne coś, co przychodzi pod okno p.Izy. Już się drze dopominając się o jedzenie.Jest szansa, że będzie przychodzić w miarę regularnie, łapiemy i już.
A Abi jest przekochana. Dzisiaj siedziała u mnie na rękach, głaskałam ją, a ona tak pięknie mruczała.Zdecydowanie jednak zabawa to jest coś, co lubi najbardziej.Ona nigdy nie miała zabawek i teraz nie może się nimi nacieszyć.Czarny odpustowy pająk ( taki z pompką) i błyszczące grzechoczące kule są hiciorami.Nie mogę się napatrzeć, jak to kocie jeszcze przecież dziecko jest szczęśliwe.

ewar

Post » Sob lut 25, 2012 20:44 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Katalina pisze:Wracając do moskitiery. U mojej mamy jest taka porządna - jest bardzo drobniutka, więc nawet meszki w lecie się nie przedostaną.

No właśnie, z czego ona jest zrobiona - z tworzywa, czy stalowa? I jak przymocowana do okna, bo jak się kocio "okruszek" oprze, żeby nie wyleciał razem z siatką :!:
Czym właściciele kotów zabezpieczają okna? Podpowiedzcie proszę.

psotny kot

Post » Sob lut 25, 2012 21:42 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Przecież Ci wysłałam link.
Psotny kocie, a może by tak Abi już powędrowała do swojego domku? Ja ją bardzo lubię, ale ona trochę się męczy w łazience.Wypuszczam ją, to prawda, ale muszę uważać.W nocy i wtedy kiedy wychodzę jest zamykana :cry: Poza tym, ona przywiązuje się do mnie i moich kotów, a powinna chyba do kogoś innego, prawda? Co o tym sądzisz? Jest po fullserwisie, nic jej nie dolega, ma książeczkę zdrowia.

ewar

Post » Sob lut 25, 2012 22:15 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

Tak, dziękuję, przeczytałam :P
nie wim jednak, czy to rozwiązanie będzie wystarczjące, dlatego szukam też innych rozwiązań. Znalazłam też w necie wersję zabezpieczenia z siatki ocynkowanej. Interesuje mnie też sieć, którą masz na balkonie (widziałam na wątku Czarusia).

psotny kot

Post » Sob lut 25, 2012 22:19 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

A co do przeprowadzki, to miałam nadzieję zabrać ją przed weekedem, żeby poświęcić jej trochę czasu zanim się zaaklimatyzuje. Skoro nalegasz, mogę po nią przyjechać nawet jutro rano :ok:

psotny kot

Post » Sob lut 25, 2012 22:36 Re: Parys w DS! Nela i szylkrecia w lecznicy.Abi u mnie.

O jakie tutaj fajne wieści :lol: Abi - moja chrześnica będzie miała fajny domek :ok:
W kwestii moskitery do okna polecam zamówić w punkcie sprzedaży okien, ja płaciłam ok.70 zł cena zależna od rozmiaru, jest bardzo drobniutka, na ładnej, białej ramce z zaczepami. Bezpieczna i estetyczna.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]