*Lubelskie Tymczasy*

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sty 06, 2012 22:04 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

No nie wiem. Stefan nie jest dużym kotem,on jest po prostu strasznie grubym kotem :( Powinien ważyć 6kg, w porywach do 7 :roll: Zamówiłam właśnie wór Acany Pacifica, bo nie było Orijena w zooplusie. Na opakowaniu jest napisane żeby dawać 90g na 5kg kota. Zobaczymy.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt sty 06, 2012 22:06 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Może ona tak ma. jest duża po prostu. Ma grube kości i mocna budowę, - tak jak mój Jaś. Wielkie łapska, grube mieśnie. Jas w ogóle nie jest gruby, a waży 6,5 kg.
Klarcia może być podobnej budowy?
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt sty 06, 2012 22:11 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Hmm okaz siedzi na kolanach i zaczynamy oglądanie. 8)

Łapki raczej krótkie, ale nie najcieńsze. Uda mięsiste nadają się na obiad. Ogon wielki puszysty (to pewnie on tyle waży!) :twisted: Posturą większa niż inne koty, a zwłaszcza kotki. Nawet w górę. I zdecydowanie dłuższa niż np. Dzidzia Pixie. Zaraz za szwem posterylkowym występuje zjawisko zwisu brzusznego. Trochę obtłuszczona jest, ale nie aż tak bardzo chyba. No nie wiem :roll:

Koniec oglądania, bo zdenerwowało się kocię ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt sty 06, 2012 22:16 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Maniuś też ma odrobinkę sadełka, wisi mu tak śmiesznie, ale waży 4,5kg czyli w sumie normalnie. Chociaż z racji tego, że jest mikrokotkiem, to powinien pewnie ważyć z 3. A Klarcia to może jakiś mejkuni pomiot :mrgreen:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Pt sty 06, 2012 22:19 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Nie wiem czyj to pomiot, ale wszystko możliwe. Ostatnio kto mnie nie odwiedzi to pyta co to za rasa 8O Na co odpowiadam, że chyba najlepsza, bo mieszana.

maueczarne

Post » Sob sty 07, 2012 18:18 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

:? Jaś rzygnął potęznie i jakby sraczkuje...
Jak zwykle w łikend.
Dam mu kulki, ale pewnie czas na biochemię.
Podróż z tym kotem do weta jest koszmarem, ale u Nogala wyników robić nie będę.
Czy kto wie od której rano można do Kliniki na Głębokiej.

Anda

Post » Sob sty 07, 2012 19:35 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Na jakiejś stronie w internecie wyczytałam, że od 8, ale to niestety nie jest pewna informacja.

maueczarne

Post » Sob sty 07, 2012 20:33 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Nie dam rady, o 8.30 musze być w Świdniku. Zostaje mi Chiron lub Świdnik, bo wiem, że i tak wiozą to do kliniki.

Anda

Post » Sob sty 07, 2012 21:06 (Pół)Dzikie koty nad zalewem

Cześć,

byłam dzisiaj nad zalewem, w okolicy okołoobiadowej. Widziałam grupę kotów - 6 lub 7, którym ktoś wyrzucił skórki od słoniny i jakieś resztki. Wśród nich dwie śliczne, młode szylkrecie... tak z 5 miesięcy pewnie mają. Jadły, więc podeszłam i głaskałam jedną - była taka głodna, że było jej wszystko jedno... Mruczała :( Kotki dałyby się więc złapać w transporter, bez większych problemów. Drobne, nieduże kocinki. Tylko co dalej?

Czy ktoś ma jakiekolwiek warunki, żeby taką szylkrecię, chociaż jedną - wziąć na DT?
Jest kasa na sterylki ich i na odrobaczanie. Wyglądają na zdrowe.
Młodziutkie są, tak ich szkoda tam nad tym zalewem... :(

Oprócz nich, jest kilka większych kotów, czarne (w tej grupie) i dwa łaciate - ale te to starsze i osobno są (pewnie czyjeś).

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob sty 07, 2012 21:11 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Anda pisze:Nie dam rady, o 8.30 musze być w Świdniku. Zostaje mi Chiron lub Świdnik, bo wiem, że i tak wiozą to do kliniki.

A nie możesz jutro pojechać na Głęboką?
Tylko najpierw warto byłoby zadzwonić i zapytać kto ma dyżur i czy zrobi badania...

Kwiatkowa, może Iza wzięłaby jeszcze jedną szylkretę na tymczas :?: 8)
Obie można by wysterylizować i kilka dni przetrzymać u dr N. jak sądzę...
Tyle, że masza4 chyba nie będzie miała teraz głowy, żeby tam cokolwiek załatwić.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Sob sty 07, 2012 21:36 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Iza odpada (chociaż możesz zadzwonić i zapytać jej - ja się boję) - Kiki tak jej daje w kość, że niedajboże... Z dwiema to bym się obawiała o stan jej nerwów...

kwiatkowa

Post » Sob sty 07, 2012 22:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Łaziłam dzisiaj nad Zalewem dosyc długo i nie widziałam żadnego kota - kwiatkowa gdzie to było?
Może jak pojechałabym jutro to bym coś zawiozła im.
Byłam na plaży a potem ścieżka rowerową - koło małpiego gaju - aż do takiego metalowego mola czy cos takiego - taka przystań mała.
Byłaś w Marinie po drugiej stronie czy od tej plaży???

Zadzwonię j i zapytam, dzięki. Zobaczę jak Jaś jutro bo muszę jutro jeszcze Michała wyposażyć do Wwy. A nic dzisiaj nie zrobiłam.
Edit:
Pisząc to Pixie myślałaś o Chironie??
Bo chyba w klinice w niedzielę nie robią wyników.
Jeżeli tak to tam w niedzielę biorą jakies spore marże co?

Anda

Post » Nie sty 08, 2012 1:50 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Według ich strony "Informujemy, że w dni powszednie w godzinach od 21:00 do 08:00 oraz w niedziele i święta ceny usług liczone są podwójnie."

A swoją drogą jak ktoś będzie niech im zgłosi, że mają zawirusowaną stronę www od dłuższego czasu i wchodząc ludzie łapią konie trojańskie :? bo ja zawsze zapominam.

maueczarne

Post » Nie sty 08, 2012 9:17 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Anda pisze:Pisząc to Pixie myślałaś o Chironie??
Bo chyba w klinice w niedzielę nie robią wyników.
Jeżeli tak to tam w niedzielę biorą jakies spore marże co?

Nie, o Głębokiej.
W niedzielę jak najbardziej robią tam badania chyba, że dyżurnemu się nie chce.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie sty 08, 2012 20:24 Re: *Lubelskie Tymczasy* EmSi reaktywacja :( straciła znowu dom.

Koty są od strony wsi (chyba Prawiedniki się ona nazywa), przy ścieżce rowerowej to posesja z białą furtką.
Byłyśmy tam dzisiaj z pixie, z jedzeniem i transporterem. Kotów nie było, nie wyszły na wołanie.
Być może mieszkają w jednej z tych posesji (tam są jakieś obory), a więc są "czyjeś", co nie zmienia faktu, że nie sterylizowane - będą się mnożyć. Zabrałabym je na sterylkę chociaż, jakby wyszły, ale nie pokazały się...

Za to była piękna mgła nad zalewem...

kwiatkowa

[poprzednia][następna]