Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 30, 2011 20:43 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

pamir pisze:I po kwarantannie - idzie do "zimowego" DT ?

Zgadza się. Z tym że jest to DT z opcją DS. ;)

aniaposz

Od: Pt maja 25, 2007 8:41

Post » Śro lis 30, 2011 20:48 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

lorraine pisze:Jaki kotek ma charakter?
Jak dziala z innymi kotami?
I w jakim mniej wiecej jest wieku?
Czy mozna przy nim wykonywac czynnosci pielegnacyjne? (np obciac pazurki, pobrac krew do badania?)

Wiele o nim nie wiem, a wszystko co wiem, napisałam wcześniej. Się zacytuję. ;)

Misio wydaje się mega-przyjazny, tylko trochę wystraszony. Ale tej pani daje się głaskać, no i jedno ze zdjęć powyżej pokazuje, że można z nim bez problemu wiele zrobić. ;) Widziałam, jak pani czyściła mu uszy i też nie był agresywny, wręcz przeciwnie - wydaje się, że każdy ludzki dotyk sprawia mu przyjemność. Osobiście głaskałam go przy jedzeniu - nadstawiał łepek i mruczał. Chociaż potrafi skulić się i uciec, ale to wynika raczej tylko z sytuacji, w jakiej się znalazł.

Na balkonie siedział razem z innymi kotami i nie widziałam, żeby były jakieś spięcia. Siedziały sobie razem, myły się, obserwowały świat. Co do psów - to nie wiem.

aniaposz

Post » Pt gru 09, 2011 16:59 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Przepraszam wszystkich za milczenie. Znów się trochę zebrało spraw, m.in. pogryzł mnie były kumpel Misia. ;) Ale do rzeczy.

Kasia, córka pani, która wzięła Misia, pisze na FB tak:
Pierwsza noc nie była zachęcająca niestety - Msio cały czas płakał i baaaardzo chciał wyjsc na dwór. ale juz jest leiej :) znalazł sobie miejscóweczke na kocyku na parapecie i wyglada na swiat :) jak nie ma innych kotów za blisko pakuje się na kolana i w ogole jest pieszczoszkiem i zarłoczkiem :) nie jest agresywny do pozostałych zwierzaków- warczy jak za blisko podejda ale to takie warczenie na wszelki wypadek raczej. a one z kolei z zasadzie juz przestały sie nim przejmowac i przeszły do porzadku dziennego nad obecnoscia nowego kolegi. jesli forumowe ciocie maja dla niego dom stały to oczywiście jestesmy otwarci na propozycje:) jesli nie ma takich propozycji tez nie ma problemu bo Misio jest bezpieczny :)

Tak więc można odetchnąć. :)

W imieniu Misia i opiekunki bardzo dziękuję za dotychczasowe wpłaty i zachęcam do dalszych. ;) Jeśli ktoś zechciałby jeszcze wspomóc finansowo obecny DT, to proszę o PW.

aniaposz

Post » Sob gru 10, 2011 18:01 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Ja cały czas podtrzymuję swoje 20zł miesięcznie:) A to, że Misio płacze pod drzwiami niekoniecznie znaczy, że ma naturę dzikuska. Moja rezydentka Kituni jest u mnie od 5 tygodnia życia, nigdy nie była kotem wychodzącym, a też lubi drzeć japę pod drzwiami:) Jak już jej się uda czmychnąć przez otwarte drzwi to zachwycona zwiedza klatkę schodową z bezczelnie postawionym na sztorc ogonem:)
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pon gru 12, 2011 11:57 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Cosik przeleję niebawem dla żarłoczka :kotek:

pamir

Od: Pon lip 28, 2008 16:59
Lokalizacja: fizycznie Warszawa, mentalnie Kraina Wierzby Rosochatej

Post » Wto gru 13, 2011 13:46 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

No i już się przelało
:catmilk:

pamir

Post » Wto gru 13, 2011 15:00 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Pamir, Kituni - ogromniaste dzięki! :1luvu:

aniaposz

Post » Czw gru 22, 2011 9:06 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Kochani!
Z ostatnich wieści wnoszę, że Misio nieźle zaadaptował się w swoim DT. Zdobył już serca swoich opiekunów i znalazł też sobie kociego kumpla. Kasia pisze na FB:

Mama weszła raniutko do kuchni, a tam Misiek już nie na okienku, tylko na fotelu,
szczelnie wypełniając całe siedzisko, śpi.... A na Miśku... śpi Pusio :)
Nie zmieścił się bidulek obok, no to skorzystał z powierzchni ofuterkowanej
i poszedł spać na Misiu. :)

Chciałam wszystkim bardzo bardzo podziękować za pomoc w szukaniu Miśkowi domu. Dziękuję Axa76 za zasponsorowanie ogłoszeń, amyszce za piękny banerek, juanie i Kituni za zrobienie FB, wszystkim, którzy pomogli (i pomagają) finansowo oraz tym, którzy przypięli misiowy banerek i byli po prostu obecni w tym wątku, wpisując się i kibicując. Bez Was nie byłoby nic, a ja bym codziennie patrzyła bezsilnie jak Misiek marznie w kąciku na balkonie. Siła tego forum tkwi w komplementarności. :) Doświadczyłam jakie to niesamowicie ważne, kiedy zagląda się do własnego wątku wieczorem i widzi się, że ileś tam osób pamięta i podnosi wątek. To niesamowite. :1luvu: Moje słowa nawet w 1/4 nie wyrażają ogromu mojej wdzięczności. DZIĘ-KU-JĘ! :D

Myślę, że można już odpinać banerki. :)

aniaposz

Post » Czw gru 22, 2011 11:15 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

A to Misio zostaje w dt???
Cieszę się, że ma swoje ciepłe miejsce :)))
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw gru 22, 2011 11:21 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Axa76 pisze:A to Misio zostaje w dt???

Chodzą takie słuchy... :)

aniaposz

Post » Czw gru 22, 2011 11:50 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Ma cieplutki domek? No to :balony: :dance: :dance2:

pamir

Post » Czw gru 22, 2011 12:52 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

HIP HIP - HURA!!!:) Też się cieszę, że udało się pomóc, i polecam się na przyszłość! :kotek:

Wesołych Świąt dla wszystkich Misiowych Cioć!!! :1luvu:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Czw gru 22, 2011 14:16 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Wesołych Świąt (dla Cioć i Misia)!

pamir

Post » Czw gru 22, 2011 14:26 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

Tak to jest z tymi kociambrami, że jak się już weźmie, to ciężko oddać :lol: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Czw gru 29, 2011 8:00 Re: Balkonowy Misio - jest DT, potrzebne wsparcie finansowe

No to mogę odpiąć banerek :ok: :ok: :ok:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

[poprzednia][następna]