DTu OlaLola. Wesołych Świąt. :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw gru 29, 2011 22:17 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

Fajnie :D

A napiszesz co wykazało badanie Śnieżki i co dalej z tym będziesz robić? Ciekawa jestem :)

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pt gru 30, 2011 8:07 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

Tak przepraszam :roll:
Śnieżka ma bakterię w oczach i nosie, oraz pojedyńcze drożdżaki w nosie. Póki co dostaje emrofloksacyne 1/3 raz dziennie. Wyniki ma Kasia, więc tylko skrótowo wiem co w nich jest. Jak je dostane to zeskanuje lub przepiszę. :)

Zaraz jedziemy z Kajtusiem do Ds. Wkleję jego zdjęcia. Piękny z niego kocurro.

Proszę też o kciuki za kotka ze zmiażdżoną łapką, jeśli przeżyje przyjedzie do mnie na Dt, ale jeszcze musi przeżyć :roll:

Dodam, zeby się sisay nie denerwowała Kasia o nim wie :ryk:

OlaLola

Od: Nie paź 21, 2007 9:33

Post » Pt gru 30, 2011 14:54 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

Ależ ja się nie denerwuję :D
A co to za kotek, ten co był gdzieś na forum?

I kim jest Kajtek? 8O

:lol:

sisay

Post » Pt gru 30, 2011 16:02 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

XAgaX pisze:
http://katowice.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z341428996 potrzebna pomoc :( znacie ten numer? 531356111

Mam wielką prośbę. Znalazłam kotka (do którego nie przyznaje się żaden sąsiad). Ten kot jest strasznie zaniedbany - okropnie chudy, nie za bardzo potrafi się utrzymać na tylnich łapach, do tego ma zmiażdżoną przednią łapkę, która zaczyna mu gnić. Operacja kosztuje około 300-400 zł, a ja nie mam na to pieniędzy :(
Moją prośbą jest właśnie wsparcie finansowe w miarę możliwości. To strasznie dużo pieniędzy, a jeżeli złoży się kilka osób po parę zł, możemy uratować mu życie...

Zdjęcia mogą być niezbyt wyraźne, bo robione w piwnicy.

pojawiło się takie ogłoszenie, odezwałam się do dziewczyny, zaoferowałam Dt. Kotka od wczoraj była w lecznicy, dziś miała mieć operacje niestety nie doczekała :(

Kajtka wzięłam na 3 dni do siebie z wylęgarnii był chętny domek. Odrobaczyłam, odpchliłam i wyadoptowałam. Zdrowy jest, świerzbu nie miał, a przynajmniej zimy na dworze nie spędzi.

OlaLola

Post » Pt gru 30, 2011 16:34 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

Mam nadzieję że ludzie nie powysyłali tam pieniędzy, nie mam zaufania do takich akcji.
A potem najwygodniej powiedzieć, że kotek zdechł i po problemie :roll:
ale jeśli to prawda, to szkoda kotka :(

Adopcji gratuluję :ok:

sisay

Post » Pt gru 30, 2011 17:56 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

Myślę, że to nie była ściema z tym kotem, sama chciałam wpłacić na niego kasę jak jeszcze nie wiedziałam czy go wezmę, Pani pieniążków nie chciała, starała się o dofinansowanie operacji z gminy. Postąpiła uczciwie, szkoda, że nie udało się pomóc. :cry:

OlaLola

Post » Nie sty 01, 2012 19:18 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka i Junior w DS

Dziś się dokociłam. Dostałam informacje o czterech malutkich kociakach które żyją bez mamy w piwnicy. Informacja przekazana była przez którąś już osobę, więc na miejscu okazało się, że owe malutkie kociaki to już podrostki :roll: ich mama zginęła pod kołami samochodu. Kociąt była czwórka, jeden niestety umarł jakiś czas temu, zostały trzy. Biało bura kotka, biało czarny i bury kociak. Z racji tego, że kociaki koteczkę nie wpuszczały do piwnicy i nie dopuszczały ją do jedzenia, a malucha w nocy spała pod rynną na gołej ziemi wzięłam ją do siebie. Pozostałe kociaki zostały jednak w piwnicy, bury jest bardziej ufny, biało czarny bardzo nieśmiały. Przekierowałam Panią która dokarmia koty do Cichego kąta, jutro ma dzwonić, zobaczymy czy jej pomogą... Jeśli nie trzeba będzie gdzieś ulokować pozostałe koty niestety okolica nieciekawa, sąsiedzi anty zwierzęcy i one nie są tam bezpieczne. Jest jeszcze jeden dorosły biało rudy kot w piwnicy obok od niedawna, nie daje do siebie podejść, nie wiadomo skąd się wziął. Kotka jest bardzo miziasta, chuda i brudna. Nie wiem ile może mieć na oko 7 miesięcy...

OlaLola

Post » Pon sty 02, 2012 0:54 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kociak

Ojej, Ola.... dobrze ze ją wzięłaś. A co z braćmi? ech :(
Widzę, że zaczęła się jakaś lawina - Halinie dziś przywieźli znalezioną kotkę, ja znalazłam kolejnego szczeniaka na działkach, mam nadzieję ze do jutra tam będzie, matka bardzo agresywna wredna paskuda ;)

sisay

Post » Pon sty 02, 2012 9:46 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kociak

Póki co Pani ma dzwonić do Cichego kąta. To ich obowiązek żeby jej pomóc i zabrać koty. Jeśli jednak schronisko odmówi Pani pomocy, założę kotom wątek. Na pewno ich nie zostawię. Sprawa jest o tyle pilna że niestety ludzie w okolicy są na prawdę wrogo nastawieni dla zwierząt i do tej Pani również. Jej trzeba pomóc.!!

OlaLola

Post » Pon sty 02, 2012 16:18 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kociak

Schronisko oczywiście nie pomoże, bo:
nie ma miejsc, koty są dzikie, jedzenia nie dają bo sami nie mają... Argumenty, że koty nie są dzikie tylko nieufne i wystraszone i że nie mogą zostać tam gdzie są nic nie dają...

A to super wyraźne zdjęcia Misi, :ryk: mała jest na Unidoxie kicha nam dziewczynka kicha
Obrazek
Obrazek

Wątek rodzeństwa kotów z piwnic, jakoś im trzeba pomóc.

viewtopic.php?f=13&t=137522

OlaLola

Post » Pon sty 02, 2012 19:21 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kociak

Niestety, czemu mnie to nie dziwi :/ Ja znam tylko jedno zwierzę, które trafiło do Cichego Kata, wybłagane. Psy odsyłali do Bytomia,a teraz do Miedar. Chociaż robią wyjątki, jak dla owczarków szkockich.

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Wto sty 03, 2012 17:26 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kociak

I stało się co miało stać, Plamka wróciła z adopcji. Z Plamką było coraz gorzej, kicia bała się najmniejszego ruchu, uciekała w popłochu, zaczęła sobie wyskubywać sierść... Pani przywiozła ją dzisiaj, dla Plamki był to chyba najszczęśliwszy dzień w życiu. Jak tylko Pani poszła Plamka wyszła zza pieca i zaczęła zwiedzać stare kąty. Całusków z Herścikiem nie było końca. Plamka dała się pogłaskać, zasyczała tylko na Misię, bo z nią się nie znają. Śnieżka daje jej trochę popalić bo chce się bawić, a Plamka nie ma jeszcze na zabawę ochoty.

A oto Misia,

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

OlaLola

Post » Wto sty 03, 2012 17:27 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Nowy kociak

cudna mała :(
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto sty 03, 2012 22:39 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka wróciła z adopcji

wstaw.org szwankuje, na razie tyle fotek. Na koniec pozwolił mi podejść blisko, widać oczy z kk, jedno gorzej.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dorobella

Od: Wto sty 06, 2009 19:52

Post » Śro sty 04, 2012 7:57 Re: DTu OlaLola koty czekają na domki. Plamka wróciła z adopcji

I jeszcze to ludziom przeszkadza, kawalątek miejsca dla tego biednego koteczka....

A Plamka rewelacja, to najszczęśliwszy kot świata, ona chyba myśli, że wróciła do domu... :roll: totalny z niej pieszczoch, jest tak spragniona kontaktu z nami jak nigdy. Nie ma się co dziwić 2 tygodnie spędziła poza domem pod łóżkiem lub wanną...

OlaLola

[poprzednia][następna]