Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob gru 24, 2011 14:28 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kubusiu kochany, życzę Ci domku na Święta!... :ok: :ok: :ok:
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Sob gru 24, 2011 14:35 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kubusiu, niech Twój los się odmieni na najlepszy.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob gru 24, 2011 15:05 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kubuniu oby Mikolaj przyniosl Ci najwspanialszych dwunogow na swiecie :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: glaski i drapki dla Ciebie kochanie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Wto gru 27, 2011 13:48 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kubuś nadal czeka na domek... :(
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob gru 31, 2011 16:40 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kubusiu, życzę Ci najlepszego domku w nowym roku :ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pt sty 06, 2012 18:54 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kubuniu, znowu Cię zaniedbałam
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
maleńki, potrzebujesz domku
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Nie sty 08, 2012 11:51 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Jolu, a możesz napisać, co u Kubusia, poza tym, że wciąż szuka domu?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 09, 2012 23:31 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Poza tym, ze szuka domku to u Kubusia niewiele się dzieje. Dorcia codziennie go mizia (i karmi smakołykami), Kubuś za nią biega i patrzy rozmiłowanym wzrokiem, ale jak mu się znudzi, to wali Dorcię łapą. Kotówtrochę przybyło, bo mamy nową kotkę, czarną, będziemy ją łapać na sterylkę. Aktualnie stan szpitalnego stada to:
1. Kubuś
2. Szaruś (bury kocurek niekastrowany ale nieagresywnu, daje się głaskać, ale tylko przed jedzeniem,jak się naje to odchodzi i ma nas w nosie.
3. Marcysia, bura wysterylizowana kotka (transfer z dworca kaliskiego), trochę się mizia z Dorcią, boi się Kubusia.
4. Zębolka, wysterylizowana koteczka, stara - jedyna ze "starego stada", dzikawa, je głównie surowe mięsko.
5. Krzywy Łepek - czarna wysterylizowana starsza kotka, mieszka gdzieś na terenie, do nas przychodzi na suche jedzenie :D
6. Daisy - nowa, czarna kotka, jedyna, która nie siedzi w wymiennikowni, tylko w innym pomieszczeniu, dosć zimnym (próbujemy ocieplić). Chyba trochę chora (przeziębiona), będziemy ja łapać na sterylkę, ale nie wiem jeszcze kiedy.
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Wto sty 10, 2012 6:08 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Już mnie to nie dziwi, że bezdomniaczki też mają swoje smaki - jedno woli suche, drugie je mięso, a trzecie saszetki i to wybrane. U mnie tak jest.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Wto sty 10, 2012 22:23 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

witam, wątek Kuby znam od zeszlego roku i szkoda że dotąd nie znalazł domu :( ale mam pewien pomysl. Poniewaz nasza fundacja zaczęła budowę domku - mini kociarnie, mozemy zaproponowac przeprowadzkę Kubusia do Poznania. Ponizej wklejam link do wątku na FB, gdzie przeczytacie wszelkie informacje na temat naszych prac nad tym domkiem. Jednakze aby móc w pelni dokonczyc nasze dzielo,potrzebujemy płyt OSB lub nida gips, gdyz nie mamy zbytnio tyle srodkow :( Jesli uda nam się z Waszą pomocą zebrac fundusze na te materiały, bedziemy mogły zabrac Kubę :) Myslę ze to nie glupi pomysl, dlatego ze z Wroclawia ma przyjechac do nas kotka bez nózki więc transport moglby byc wspolny :ok: Po takim czasie spedzonym w piwniczce Kuba zasluguje na swoj lepszy kącik :)
Zatem prosimy o wsparcie w postaci naglasniania, domek ma 18 m2 i na tyle potrzebujemy płyt. Jedna sztuka OSB 2,5 x1,25 kosztuje ok 70 zł :/ Nida jest tansza i w ostatecznosci kupimy własnie taką ale wolimy zrobic to w polowie z OSB chocby dlatego ze bedzie lepiej spelnialo swoja funkcje w tym domku.
Z góry dziekujemy za pomoc i mam nadzieję ze uda nam sie w niedalekim czasie podarowac to miejsce potrzebującym kociakom :)

https://www.facebook.com/events/292354447468638/
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Czw sty 12, 2012 1:20 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Kumiko, bardzo dziękuję za propozycję, fajnie,że pomyslałaśo Kubusiu! Ale widzisz - Kubuś nie siedzi w piwnicy. Może z niej swobodnie wychodzić do szpitalnego parku, teren jest spory i dosyć bezpieczny. Kubuś chyba potrzebuje raczej domu, w którym byłby kochany, bo on chce być z człowiekiem, a konkretnie z Dorcią (chociaż wali ją łapą). Problem w tym, że Dorcia ma teraz 8 kotów własnych i 2 tymczasy, które też nie mogą znaleźć domu (Dorcia ma duże wymagania, to fakt). Nie ma mowy, żeby mogła zabrać Kubusia, szczególnie, że on goni inne koty. Ale przenoszenie Kuby do innego miejsca, gdzie też nie miałby własnego domu, raczej by pogorszyła sytuację.
Ale oczywiście raz jeszcze bardzo ci dziękuję, że pomyślałaś o Kubusiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Pt sty 13, 2012 0:10 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

jesli bede mogla jakos pomóc, jestem do usług :)
Trzymam kciuki za Kubę i reszte towarzystwa :ok:
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Nie sty 15, 2012 15:18 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

MalgWroclaw pisze:Już mnie to nie dziwi, że bezdomniaczki też mają swoje smaki - jedno woli suche, drugie je mięso, a trzecie saszetki i to wybrane. U mnie tak jest.

U mnie też, oczywiście! A co to, bezdomniaczki gorsze są, bonie mają domu? Tak samo im się należy, a nawet więcej, właśnie dlatego, że są bezdomne!
Nasz wątek:
Kącik Muzyczny

jolabuk5

Post » Nie sty 15, 2012 15:20 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

Bezdomniaczki nie są gorsze. Potrzebują więcej, bo są biedniejsze.
Moje kochane :( nieba bym im przychyliła, gdybym tylko mogła.
Podobnie bezdomne kotki, które się traktuje przy sterylizacji gorzej. Sterylizując na "miejski" talon, tańszy. Tańszy, czyli gorsze/tanie znieczulenie ogólne, bez antybiotyku, bez środków przeciwbólowych. To jest okrucieństwo wobec zwierząt. Bezdomne kotki potrzebują większego starania, ich organizm jest wyniszczony o wiele bardziej :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Pon sty 16, 2012 11:20 Re: Łódź - Wiem, on nie ma szans, ale-Kubuś szuka domu bardzo!!!

MalgWroclaw pisze:Bezdomniaczki nie są gorsze. Potrzebują więcej, bo są biedniejsze.
Moje kochane :( nieba bym im przychyliła, gdybym tylko mogła.
Podobnie bezdomne kotki, które się traktuje przy sterylizacji gorzej. Sterylizując na "miejski" talon, tańszy. Tańszy, czyli gorsze/tanie znieczulenie ogólne, bez antybiotyku, bez środków przeciwbólowych. To jest okrucieństwo wobec zwierząt. Bezdomne kotki potrzebują większego starania, ich organizm jest wyniszczony o wiele bardziej :(

Popieram całym sercem.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

[poprzednia][następna]