Malutka, rozkoszna Słonko...już w Szczecinie :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 18, 2011 20:27 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

bloo pisze: To tak jakby skurcz ścięgien się cofnął (Hypericum?). Szczerze: nie wiem o co chodzi :mrgreen: - nie zdążyłam się zapytać, bo za mną zrobiła się niezła kolejka pacjentów. To diametralna poprawa.
Druga łapka niestety cały czas w takim samym (nie najlepszym) stanie...

Prawdopodobnie hypericum :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Wto sty 18, 2011 20:48 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Cudowne wiadomości o koteczce.
Jak Viktor do mnie trafił to też jego łapka nie działała. Już dzisiaj rozmawiałam z weterynarzem na temat Słonko. W niedzielę malutka będzie odpoczywać a w poniedziałek rano śmigamy już na pierwszą wizytę. Na pewno będzie potrzebny Nivalin, który będę musiała zakupić w aptece. Z tego co pamiętam Viktor również dostawał na wstępie witaminy i Traumel ale co do tej formy to dopiero weterynarz ustali w poniedziałek jak ją zobaczy.
Jeszcze jedna informacja dla wszystkich odwiedzających bo nie chciałabym aby nie było z tego powodu niejasności.
Słonko przyjeżdża do mnie prywatnie nie jako podopieczna do naszego oddziału. Niestety takie zapanowały zasady u nas i musimy się ograniczyć "do swojego podwórka". Więc jakiekolwiek wpłaty będą wpływały na moje prywatne konto, z każdej złotówki rozliczę się na wątku. Przypuszczam, że w lecznicy zostaniemy potraktowani ulgowo. Kotka zostanie oczywiście wydana na umowę z klauzulą konieczności sterylizacji ale to już później. Mam nadzieję, że to nie będzie żaden problem. Będę robić wszystko co w mojej mocy aby malutka poruszała się o własnych siłach.

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Wto sty 18, 2011 21:08 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

dobrze byłoby kontynuować hypericum i dawać też traumell

Anda

Post » Wto sty 18, 2011 21:20 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Słonko dostaje hypericum -dziurawiec?
On działa antydepresyjnie.
Czy to działanie pomaga koteczce w odzyskaniu sprawności?

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto sty 18, 2011 21:30 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Nie dostaje dziurawca, dostaje leki homeopatyczne.
Podobnie jak Traumeel
Ale może pozostawmy leczenie Słonka lekarzom??
Ostatnio edytowano Wto sty 18, 2011 22:06 przez Anda, łącznie edytowano 1 raz

Anda

Post » Wto sty 18, 2011 21:51 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Anda pisze:Nie dostaje dziurawca, dostaje leki homeopatyczne.
Podobnie jak Traumell.
Ale może pozostawmy leczenie Słonka lekarzom??

Jasne, że tak.
Hypericum to dziurawiec, więc zaciekawiło mnie w czym on pomaga kotce.

honda11

Post » Wto sty 18, 2011 22:04 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

W homeopatii dziurawiec zwyczajny (hypericum) jest często przepisywany na obrażenia ciała. Jako posiadający łagodzące właściwości jest wspaniały na problemy nerwowe.
Dziurawiec zwyczajny jest używany w leczeniu przeszywających nerwobólów, uszkodzeń nerwów, np. po operacji lub wypadku. Hypericum jest najbardziej ważnym środkiem leczniczym jeśli chodzi o użycie go gdziekolwiek zaistniało obrażenie w części ciała z wysoką koncentracją zakończeń nerwowych, np.palców rąk oraz nóg, oczu, kręgosłupa, ust, łożysk paznokci, głowy. Hypericum jest efektywny na wsztrząśnienia z takimi objawami jak uczucie zimna w głowie, obrażenia oczu. Działa on na nerwy kręgowe, i jest stosowany na ostre bóle pleców, które przemieszczają się w góre lub dól kręgosłupa.
Hypericum jest również wspaniałym środkiem pierwszej pomocy jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju rany kłute (od gwoździ, odłamków), jak również działa na ugryzienia czy zgniecione palce stóp, rąk.
Inne zastosowania hypericum to astma, która pogarsza się w czasie mglistej pogody, bóle zębów, jak również dyskomfort po wizycie u stomatologa.
Hypericum jest również używane na mdłości, niestrawności, kiedy osoba ma pokryty język z czystym jego koniuszkiem, rozwolnienia, krwawienia, bolesne hemoroidy, bóle nerwu odbytnicy, późną menstruację z bólami głowy. Jest pożyteczny w leczeniu depresji, senności, ospałości.

Anda

Post » Śro sty 19, 2011 7:35 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Dla Słonko :ok: :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro sty 19, 2011 7:49 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

za Maleńką :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro sty 19, 2011 8:04 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Anda pisze:W homeopatii dziurawiec zwyczajny (hypericum) jest często przepisywany na obrażenia ciała. Jako posiadający łagodzące właściwości jest wspaniały na problemy nerwowe.
Dziurawiec zwyczajny jest używany w leczeniu przeszywających nerwobólów, uszkodzeń nerwów, np. po operacji lub wypadku. Hypericum jest najbardziej ważnym środkiem leczniczym jeśli chodzi o użycie go gdziekolwiek zaistniało obrażenie w części ciała z wysoką koncentracją zakończeń nerwowych, np.palców rąk oraz nóg, oczu, kręgosłupa, ust, łożysk paznokci, głowy. Hypericum jest efektywny na wsztrząśnienia z takimi objawami jak uczucie zimna w głowie, obrażenia oczu. Działa on na nerwy kręgowe, i jest stosowany na ostre bóle pleców, które przemieszczają się w góre lub dól kręgosłupa.Hypericum jest również wspaniałym środkiem pierwszej pomocy jeśli chodzi o wszelkiego rodzaju rany kłute (od gwoździ, odłamków), jak również działa na ugryzienia czy zgniecione palce stóp, rąk.
Inne zastosowania hypericum to astma, która pogarsza się w czasie mglistej pogody, bóle zębów, jak również dyskomfort po wizycie u stomatologa.
Hypericum jest również używane na mdłości, niestrawności, kiedy osoba ma pokryty język z czystym jego koniuszkiem, rozwolnienia, krwawienia, bolesne hemoroidy, bóle nerwu odbytnicy, późną menstruację z bólami głowy. Jest pożyteczny w leczeniu depresji, senności, ospałości.

Dziękuję za informację. Może ten lek by pomógł małej Lulu z mojego podpisu?

honda11

Post » Czw sty 20, 2011 12:57 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

czy zapinają się sprawy transportowe ,jeśli tak to proszę o kontakt
za mną drogą sms -wą ,bo jestem w strefie cienkiego zasięgu ,oddzwonię :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Czw sty 20, 2011 13:08 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

iwona66 pisze:czy zapinają się sprawy transportowe ,jeśli tak to proszę o kontakt
za mną drogą sms -wą ,bo jestem w strefie cienkiego zasięgu ,oddzwonię :ok:

Tak, ale kiedy TŻ rozmawiał z bloo, która jeszcze nie była pewna, czy kicia trafi do Ciebie "na przerwę" :wink: więc to wyłącznie od bloo zależy.
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Czw sty 20, 2011 14:07 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Powiadomię wszystkich zainteresowanych transportem Małej dziś wieczorem (najpóźniej) o tym, co nastąpi w sobotę.
Otóż wyjście awaryjne staje się coraz mniej awaryjne, a coraz bardziej realne, bo mi się samochodowy przewoźnik miga :evil: Ale, jak mówię, na ostateczną decyzję muszę poczekać do wieczora.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Czw sty 20, 2011 21:14 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

Jedziemy autem :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Czw sty 20, 2011 21:19 Re: Malutka, rozkoszna Słonko...Prośba do Warszawiaków? s.12

to mogę mieć wolną sobotkę i wznosić toasty za transport :mrgreen: :)
:piwa:
Ostatnio edytowano Czw sty 20, 2011 21:33 przez iwona66, łącznie edytowano 1 raz

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

[poprzednia][następna]