Wawa-małe, piękne, samotne-nowe koty,błagam o DS dla Titani!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 14, 2010 17:17 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

Chyba je. Z kuwetą ciężko. Siedzi pod szafkami i nie ma z nią kontaktu. Już kilka razy Małgosia przeszukiwała całe mieszkanie bo zapadła się pod ziemię.

auraa

Od: Wto wrz 16, 2008 16:09

Post » Nie mar 14, 2010 18:44 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

"Kotka je i załatwia się do kuwety. Nadal jest wystraszona" Taką treść sms-a otrzymała Marzenia11 od Gosi.
Koty są różne, tak jak ludzie, jedne przyzwyczajają się do ludzi szybciej tak jak Bruno, inne wolniej tak jak Nefri, a jeszcze inne w ogóle. Trzymamy kciuki za Nefri, żeby jak najszybciej się przełamała i wyszła do swojego Dużego. :ok:
Cioteczki kciuki potrzebne i duuużo pozytywnych myśli do Małgosi i Nefri. :D
"Kubusiu? Tak Prosiaczku? Przepraszam...Ale za co? Za to, że miłość do ciebie w moim serduszku jest tak mała jak ja."
Edisiu, przepraszam...jesteś w moim serduszku...

Mruśkowo

Od: Pt gru 04, 2009 18:36

Post » Nie mar 14, 2010 19:42 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

kciuki trrzymamy :ok:

każdy kot jest inny, to prawda , jednemu prawie wszystko jedno gdzie jest i szybko się zadomawia, zaś drugi potrzebuje miesięcy,
sama mam swojego takiego jednego- kotka potrzebowała 3 miesięcy, bo sie zadomowić, oswoić z nami, a teraz to najkochansze futerko na świecie

dla Dużej dużo cierpliwości, daj Kochana Nefri czasu na przyzwyczajenie się nowej sytuacji, wreszcie sama poczuje, zrozumie, że nic jej nie grozi, że jest kochana :1luvu:
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Nie mar 14, 2010 21:12 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

Ja też trzymam kciuki! Małgosia marzyła o przytulance. Mam nadzieję, że Nefri się przełamie.

auraa

Post » Nie mar 14, 2010 21:14 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

A jak Nefri zachowywała sie w poprzednim miejscu?

auraa

Post » Nie mar 14, 2010 22:07 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

[quote="auraa"]A jak Nefri zachowywała sie w poprzednim miejscu

Tego pewnie nie wie nikt i trudno bedzie to powiedzieć. Kotów jest całe mnóstwo w jednym mieszkaniu. Przyszło mi do głowy, że być może Nefri miała jakąś swoją kocią opiekunkę, taką kumpelę, z którą czuła się bezpiecznie. I została też od niej zabrana. Sama mam dwupak Czarnych i wiem, że one mają być obie do adopcji. nie wyobrażam sobie rozdzielenia Nutki i Notki, własnie ze względu na Nutkę, najsłabszą w miocie, zawsze się gubiącą, ktorą zaopiekowała się Notka po odejściu matki. Cały czas są mocno ze sobą związane i byłoby wielkim stresem rozdzielanie ich.

Pytań jest dużo, odpowiedzi nie będzie. Możemy przypuszczać i snuć hipotezy. Ja stawiam na adaptację kotki w nowym miejscu i byc może dużą lękowość Nefri, jako cechę jej charakteru. Moja rezydentka Mała jest strasznie lękowa, choć na taką nie wygląda. Bo przecież kot z adhd i lękowość to jakby wykluczające się rzeczy. Wiecie, że dopiero po 3,5 miesiącach (czyli 3 dni temu :mrgreen: ) zaczęła się bawić z tymczaskami i ganiac dokładnie tak jak ona to lubi i robi? Tyle czasu, a przecież jestem ja, miejsce też to samo itp. Duża zupełnie inaczej sobie poradziła ze stresem.
Ale jednocześnie Duża nie lubi byc na rękach, a Mała przytula się do mnie, wtula mi łepek w szyję i głośno mruuuczy. I wiem jedno, ponieważ koteczki od urodzenia są przez nas obserwowane - nie spotkała ją żadna krzywda ze strony człowieka. Po prostu tak ma, taka jej uroda, cecha charakteru. I już.

Małgoś, wiem, że masz wielkie serce a w nim ogrom miłości do Nefri. Trzymam kciuki i jakoś tak wierzę, ze będzie dobrze. tylko nie umiem Ci powiedzieć, kiedy... :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon mar 15, 2010 0:35 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

Wieści z pozostałych domków.
Groo vel Grunia - generalnie siedzi głównie schowana, ale mądra jest :mrgreen: , bo gdy jej Duża na nią nie patrzy wtedy zjada żarełko z miseczki i załatwia sprawy w kuwetce :ryk: :ryk: :ryk:
Valentine - w piatek wieczorem i wczoraj złapała ją wirusowka. Jej Duża zadzwonila do mnie, ze malenka się ślini i generalnie siedzi schowana (a przeciez dziewczynka zwiedzała chatę i dawała się głaskać). Po konsultacji telefonicznej wet zalecił obserwowanie i głaskanie :mrgreen: dzisiaj dostałam takiego smsa: Dzisiaj lepiej. Siedzi na lodowce i daje się pogłaskać. I zjadła z ręki łososia 8O 8O 8O . Grałam jej dzisiaj Bacha, słuchała i patrzyła. Kataru dziś nie ma... kupke zrobiła elegancką :mrgreen: wiem że tęskni za rodzenstwem, rozmawiam z nią.

Miło, ze domki się kontaktują, prawda? :wink:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon mar 15, 2010 18:53 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

hopsamy po domki! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto mar 16, 2010 8:59 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto mar 16, 2010 13:09 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

kciuki za koljene domki dla koteczek i kocurków :!: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto mar 16, 2010 19:32 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

czy ktoś tu do nas zagląda??? :(

Marzenia11

Post » Wto mar 16, 2010 23:16 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

o rany!!!! skąd taki brak zainteresowania wątkiem?????

Marzenia11

Post » Śro mar 17, 2010 10:18 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

Marzenia11

Post » Śro mar 17, 2010 19:58 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

Dzis udało mi się zrobic zdjęcia wszystkim kotkom, ktore aktualnie są do adopcji. Kocurki przerazone, ale zastosowałam metodę "przez żołądek do serca" i udało się. Koteńki przyszly do mnie jak do starej za\najomej i dopiero dzisiaj zobaczyłam, jak Goldi jest piekna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

zresztą potem, zdecydowanie później wstawię zdjęcia to sami/same zobaczycie :wink:

Marzenia11

Post » Śro mar 17, 2010 20:15 Re: Wawa-małe, piękne, samotne - szukamy kolejnych DS dla kotków

Nefri vel Adela wraca z adopcji... nie dało się nic zrobić... Małgosiu - dziekuję.

Dzisiaj się dowiedziałam, zę Adelajda miała w domu swoją kumpelę koteczkę - trzymały się razem, razem spały, dbały o siebie wzajemnie. Nie dziwi mnie więc, ze po rozdzieleniu nie czula się bezpiecznie. To dlatego wlasnie sama swoje dwie tymczaski po prostu muszę wyadoptować razem. I nie ma innej opcji mimo że wiem, ze to strasznie trudna sprawa.

Marzenia11

[poprzednia][następna]