DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Czw paź 08, 2009 20:56 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Co nowego u Plamki?
Jak Leonek? Sądząc po tytule wątku nadal na Niego czekasz :lol:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw paź 08, 2009 21:25 Re: DAM DOMEK- Plamka już w domku :)Czekamy na LEONKA ;)

Hihi popatrz,zapomniałam tytułu zmienić :D
Plamka super,z kupką żadnych problemów,odrobaczona już jest :) Co do kontaktów z Leonkiem to nie powiem :lol: Za kilka minutek wstawie fotki które same za siebie powiedzą wsio :D
Leonek jest super :D Cały czas szuka czegoś do zbrojenia :D Tzn.Całą noc,bo gdzież by taki jaśnie Pan w dzień rumor w kuchni miał robić-nocka lepsza :D Kiepsko śpię ostatnio przez tego wariata :D
Natomiast w tym kontekście mnie dziwi zachowanie Plamki :( Nie wiem czy to normalne...Ona wogóle się nie bawi...W dzień cały czas śpi,nocą też jakis harców wielkich nie urządza w odróżnieniu od kolegi...Przecież ona jest młodziutką koteńką...Wydaje mi się że powinna chyba choć trochę chęci do zabawy mieć...W schronisku też taka była?Oczywiście na tyle ile wam udało się zaobserwować...
Aha,no i mąż miał ogroomny problem z podaniem jej tabletki na odrobaczanie,usiłowaliśmy ze wszystkim,nawet w maleńkim kawałku szynki-nie udało się,wkońcu mąż ją na rękę wziął i wpychał :( Ostro walczyła-mąż podrapany i pogryziony nieźle był :D Hihi,a na drugi dzień to jakoś średnio chciała z nim gadać,jak mąż chciał pogłaskać to ona Fochem strzelała i uciekała :) Teraz jeszcze ma pretensje ;) Ale mniejsze
Wogóle to mi się wydaje że z niej jest chyba mocna indywidualistka...Nie domaga się aż tak kontaktu z nami jak np.Leon czy Sara.Całkiem inny kotek z niej.
Ale powiem wam że kochana w tym jest,siedzi sobie jak dama na fotelu,jak się podejdzie żeby pogłaskać to tak patrzy tymi oczkami jakby chciała powiedzieć "daj mi spokój jak ja odpoczywam) hihi
Za nic w świecie bym jej nie oddała-nie rozumiem jak ci poprzedni ludzie mogli ją oddać...Nie wiem czy taki ma charakter czy to chwilowe jeszcze,ale owszem,indywidualistka lekka z niej jest,ale taka kochana jest...Ehh czasem głupota ludzi mnie dobija...
Ps.Zaraz wstawię zdjęcia :)

Aggi

Od: Nie wrz 20, 2009 23:50

Post » Czw paź 08, 2009 21:51 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Może Plamka jest obrażona(niektóre koty tak mają)na Was za sprowadzenie do domu innego kota?
Tulcie jednakowo oba koty,żeby Plamka wiedziała że jest kochana.
Ona w schronisku była bardzo żywiołowa,dopiero stała się markotna gdy była przeziębiona.
Może jakiś smakołyk poprawiłby Jej humor?
Obrazek

Te,które odeszły [*]

BOENA

Post » Czw paź 08, 2009 21:57 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Bardzo możliwe że i taki jest powód...Hmm smakołyk...Tylko co...
Co do tulenia razem-Boena-to będzie baardzo ciężko...Plamka rzadko kiedy wogóle daje się popieścić...Ma takie momenty że rozmruczana rozwala się na fotelu,ale to rzadkość...Dziś np.chciałam ją pogłaskać to spojrzała na mnie z wyrzutem i zwiała...Nie chciałabym też jej przymuszać do tego,wiadomo-więcej możemy tym krzywdy zrobić malutkiej niż przyjemności.Ale z pewnością postaram się poświęcać jej jak najwięcej czasu.O ile na to pozwoli :lol:
Wstawiam obiecane zdjęcia :)

Obrazek

Obrazek

I z Leonkiem :)

Obrazek

A oto przykład jak krótka droga jest od nienawiści do "przyjaźni" (jeszcze nie przyjaźń,ale więcej niż tolerowanie :) )

Obrazek

Aggi

Post » Czw paź 08, 2009 22:15 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Piękna z Nich para :1luvu:
Leonek chyba jest w podobnym wieku.
Co do smakołyka-wszystkiego można spróbować-trochę rybki,surowej wołowinki,w schronie lubiała szyneczkę drobiową,watróbkę gotowaną-to akurat miałyśmy ze sobą,bo nie myśl sobie że tak dobrze koty jedzą w schronie z funduszy miasta.
Obrazek

Te,które odeszły [*]

BOENA

Post » Pt paź 09, 2009 0:23 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Boena- oj piękna piękna :1luvu:
Domyślam się jak koty jedzą w schronisku,choć niestety-chyba mało kto dopuszcza do świadomości swojej to co się dzieje w schroniskach...
Wiecie co?Ja tu chyba powinnam naprawdę o wszystkim pisać :D
Plamka jakby usłyszała że ją obgadujemy :D Chciałam dziś o ludzkej porze iść spać-jak widać obecny czas raczej mi się to nie udaje :lol:
Plamka z Leonkiem od prawie godziny biegają po domu :twisted:
A najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to że to Plamka zaczyna :lol: Czai się na fotelu,Leoś na podłodze siedzi,ja byłam pewna że ona nagle znów chce atakować,a ta jak wyderzyła z tego fotela to myślałam że zawału dostanę :ryk: I tak się gonią cały czas...Plamka siada w jednym miejscu a za chwilkę podrywa się do biegu a Leoś za nią :D Normalnie oszaleć można :D Ale jaki to wspaniały widok biorąc pod uwagę to co się działo w pierwsze dni...Jak Leon nie mógł nawet koło niej przejść bez warkolenia i syczenia :)
Ps.Leonek ma 3-4 miesiące.Wydaje się większy od Plamki a młodszy jest :)

Aggi

Post » Pt paź 09, 2009 5:44 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Gratuluję takich ślicznych kotków i zazdroszczę. Jakby je Picasso pomalował. Śliczne pstrokatki.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt paź 09, 2009 10:13 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

ooo-tutaj tyle wiesci, a ja przegapiłam

Aggi-Plamka jest zywiołowa, zreszta juz to wiesz :wink:
Fajnie ,ze zacvzęli razem brykac, wprawdzie wy macie teraz troche przekichane przez te galopy, ale kiedys kotki sie zestarzeja i uspokoją, hehe

Jak mam jakiegos kota ciezkiego w obsłudze tabletkowej, to kupuje mu zawsze krople na kark odrobaczające-to taka podpowiedz na przyszłość :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt paź 09, 2009 10:31 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

O tak,mocno przekichane :D
Teraz córcia szaleje z Leonem :D On bawi się kulką i biega po domu a córka raczkując ostro za nim i śmieje się na cały dom ;)
Mam nadzieje że będą częściej się razem bawić,tym bardziej że Plamka jakoś tak nie bardzo ma ochoty na pieszczotki z nami,więc przynajmniej niech z kociakiem troche poszaleje :)
Małgorzata- oj piękności z nich ;) Uzupełniają się kolorystycznie :D

Aggi

Post » Pt paź 09, 2009 16:43 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

No, pstrokatości ładne masz :lol:
Mój anty-tabletkowy kot teraz zjada tabletki na odrobaczenie z ręki ;)
wszystko dzięki dobrym skojarzeniom - z ręki zawsze dostaje smakołyki, w końcu tabletki też zaczął jeść z ręki i całkowicie sam, nieprzymuszony ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Sob paź 10, 2009 15:11 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

co tam słychac w Gliwicach??? :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob paź 10, 2009 20:11 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

A dobrze,dobrze :)
Możliwe że Sara będzie miała domek stały.
Plamka już wogóle nie syczy na Leonka-ba,nawet zdarza im się pobawić :D
Razem z Sarą dzisiaj obie go okładały :D Sara z Leonkiem się bawili a Plamka leżała na krześle,wkurzona wstała,i razem z Sarą okładała Leonka :D A co jej będą przeszkadzać jak Damulka śpi :D
Aż żałuję że nie miałam aparatu pod ręką,to filmik bym miała świetny :ryk: :1luvu:

Aggi

Post » Pon paź 12, 2009 21:20 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Tak sobie wstawiam foteczki tymczaski mojej,i pomyślałam że i wy czekacie na nowości :D
Dla tych niedowiarków co nie wierzą że Plameczka się bawi,i dla tych co nie wierzą że kot może spać jak piesek ( Ja nie wierzyłam :mrgreen: )

Już nie mówimy do Plamki Plamka...Teraz to "Kocia arystokracja " :D

Obrazek

Kocia arystokracja się BAWI !!!!! :1luvu:

Obrazek

I śpi jak pies :ryk: :1luvu:

Obrazek

O a nawet jemy razem z Leonkiem :)

Obrazek

I wiecie co?Moja Pani razem z Panem siedzieli i patrzeli na nas jak na idiotów...Może wy wiecie czemu byli tacy zdziwieni jak nas w takiej pozycji zobaczyli? :twisted: :1luvu:

Obrazek

Aggi

Post » Wto paź 13, 2009 23:24 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Alez one sa urocze! :D I niesamowite, że w sumie tak szybko się zaprzyjaźniły :P

jhet

Od: Wto lip 14, 2009 23:15

Post » Śro paź 14, 2009 13:24 Re: DAM DOMEK- Plamka i Leonek już w nowym domu :)

Aggi pisze:I wiecie co?Moja Pani razem z Panem siedzieli i patrzeli na nas jak na idiotów...Może wy wiecie czemu byli tacy zdziwieni jak nas w takiej pozycji zobaczyli? :twisted: :1luvu:

Obrazek

To cudny widok. Ja mam w domu takie wiedźmole dwa, co nie chcą się przyjaźnić ze sobą, a tym bardziej z przybyszami.
:twisted:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

[poprzednia][następna]