Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 28, 2022 7:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

OlaMak pisze:Dyżur niedziela 27/03

Wszystkich nakarmiła Iza, podała też Elzie i Kini poranne i wieczorne leki, poprosiłam ją też o zrobienie Kini kroplówki. Czarkowi dałam jeszcze 2 propozycje - jadł ze smakiem.

Wyjęłam Pranie, jedno zrobiłam i wywiesiłam, następne włączyłam. Podłogi wszędzie pomyte.

Humory wszędzie dobre, Elza dała się wymiziać - i to jak! Na wyjściu wszyscy dostali jeszcze po polowce Felixa.

Valia była chwilowo w klatce u Kini, bo szpital się odkażał. Później ją przełożyłam spowrotem, klatka u Kini odkazona. Na szpitalu klatki z podłogi złożone ale NIEUMYTE! Klatki na blatach porządnie umyte, kuwety, pudełka i tabliczki przygotowane. Reszta w szpitalnej szafce/schnie w łazience. Zostały tylko transportery BRUDNE na szpitalu.

Kinia mała kupa, Grażyna dużo trochę rzadszej.
Valią uszy zakroplone, przeniosłam lek do jej koszyczka na klatce.

Wszystko z wanny pomyte.

Ola bardzo dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: zrobiłaś naprawdę ogrom pracy i to sama.
Obrazek

pyma

Od: Pt wrz 21, 2012 10:37

Post » Pon mar 28, 2022 7:12 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

ja dopiszę, że wszystkie klatki z podłogi umyłam, jedną czarną dałam Vivie dla psa. Aga wie więcej.
Obrazek

pyma

Post » Pon mar 28, 2022 9:38 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Elza do czwartku ma antybiotyk 2x dziennie. Dawajcie jej drugą dawkę na koniec dyżuru, zjada rozkruszone w jedzeniu, tylko w różnym w zależności od humoru, dlatego dawajcie w mniejszej ilości jedzenia, żeby ewentualnie dołożyć inne.
Pamiętajcie też o pronferze.
Kinia tez dostaje antybiotyk 2 x dziennie, druga dawka tez na koniec dyżuru, ona zjada w kabanosie vitacrafta.
Obrazek

pyma

Post » Pon mar 28, 2022 17:21 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 28/03 poniedziałek

OGÓLNY
W kuwetach komplet i bez żadnych niepokojących kup. Żadnych rzygów, ale przyłapałam że któryś z kotów wszedł do kuchni i załatwił się przy kartonach (jeszcze zostawił pewniaczek ślady łap!).
Jeśli chodzi o kwestię jedzenia to Gacek bardzo niechętnie ruszył dane mu Sensitive - polizał i zostawił. Reszta kotów całkiem chętnie zjadła swoje porcje. Elza musiała o sobie przypomnieć, bo ni kija jej widziałam, więc dostała trochę później, ale zjadła sporo. Niestety potem w ogóle już nie wychodziła ze swojej kryjówki pod kanapą (też mi kryjówka, pff!).
Zachowania w porządku. Wszystkie chętne na zabawy i na miziaki (no może z wyjątkiem Kajki). Nawet Ptyś miał ochotę na przytulanki i głaskanie.
Nie no, żartuję ale rozczulił mnie widok jak się ociera o koty i robi baranki głową.
Z innych rzeczy - pranie zdjęte i schowane.

Lidka_2000

Od: Czw cze 10, 2021 13:04

Post » Pon mar 28, 2022 19:42 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżury:

Poniedziałek (28.03) - pyma + Lidka
Wtorek (29.03) - Pietraszka + dilah
Środa (30.03) - Kociambra + Burajulia
Czwartek (31.03) - Olkaj + OlaMak
Piątek (1.04) - olala1 + kasik30 szpital
Sobota (2.04) - Pietraszka + ❗️❗️❗️
Niedziela (3.04) - OlaMak + ❗️❗️❗️
Poniedziałek (4.04) - pyma + Kociambra szpital
Wtorek (5.04) -
Środa (6.04) - Kociambra
Czwartek (7.04) - Olkaj
Piątek (8.04) - ❗️❗️❗️ + Kociambra szpital
Sobota (9.04) -
Niedziela (10.04) - OlaMak
Poniedziałek (11.03) - pyma + Kociambra szpital
Wtorek (12.03) -
Środa (13.03) - Kociambra
Czwartek (14.03) - Olkaj +
Piątek (15.03) - + Kociambra szpital
Sobota (16.03) -
Niedziela (17.03) - OlaMak +

dominika.zuza

Od: Sob paź 28, 2017 18:45

Post » Wto mar 29, 2022 8:11 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 28/03 szpital

Wszystkie koty komplet w kuwetach, tylko bura Oksana brak kupy.
Rudy Konstantyn apetyt ogromny, ale ma rozwolnienie, dałam mu węgiel.
Zlata też ma całkiem dobry apetyt.
Bura Oksana nie chciała nic przy mnie jeść, ale potem zaczęła jeść recovery z małą ilością wody.
Ruda Swietka apetyt w miarę.
Bury Ilia nic przy mnie nie zjadł, ale on je jak nas nie ma.
Poza tym jak przyszłam, to wszystkie miski były puste, więc z jedzeniem tragedii nie ma, chociaż patrząc na nie byłam przekonana, że będą się rzucać na jedzenie.

Wszystkie koty mają krople do oczu na wejściu i wyjściu, oraz przemywanie.
Bury Ilia bardzo zestresowany, wbity dosłownie w posłanko, ale przy mizianiu po brzuchu zaczyna mruczeć i trochę się rozpręża.

Valia apetyt też dobry, ale kupa brzydka, dałam jej węgiel, ale nie rozpisywałam, jak dziś nadal będzie kiepska to trzeba będzie rozpisać.
Poza tym ruja w pełnym rozkwicie.

W pralce jest pranie do powieszenia.
W wannie moczą się dwie kuwety ze szpitalika do umycia. Proszę o sukcesywne ich mycie na każdym dyżurze.
Obrazek

pyma

Post » Wto mar 29, 2022 18:31 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur dziś ukraiński szpital:

Dramat i rozpacz tak można powiedzieć jednymi słowy, ale do rzeczy:
Wszyscy mega apetyt na wszystko i mokre i suche
Oksana- mega się drapie i liże, nie ma ranek, oczy fatalne, w kuwecie oki

Swietka- te guzy są pilnie do zrobienia, ona ma aż kalafiora pod prawą pachą, Angelika podała jej p.bólowy Melowen, ma na jutro naszykowane w koszyku i odmierzony, na pewno jest obolała :( apetyt oki w kuwecie oki
Ilia- dopisałam pilnie octanisept niestety nie ma w sprey u jest do przemywania, ona ma mega rany na głowie i ogromne na szyi, trzeba to porządnie odznaczać. Ona syczy ale jest mega łagodna, octanisept ma rozpisany

Valia- dziś dostała 1/2 provery dajemy przez 2 kolejne dni po 1/2 TAB. Czyli 30 i 31 oraz po pół po tygodniu od 31 czyli 7-14-21 by się wyciszyła. Leki w papierowej torbie podpisane na jej klatce. Jest mega wesoła, pomaga przy zamiataniu, biega z piłeczkami inny kot niż dwa tyg.temu
Konstantyn- kupa zrobiona przy mnie miękka ale uformowana, zostawiłam mu jeszcze węgiel, bo stary urobek w kuwecie taki sobie był
Zlata-dostawilam miskę z wodą, bo miała jedna pusta nie wylaną trzeba będzie ja przebadać pod kątem nerek :( ona ma spalone wąsy i spalona sierść na pyszczku i głowie :(

Wszyscy z racji tego, że nie narobili Sajgonu w klatkach dostali budki, radość była nieziemska, ugniatanie, mruczenie i od razu do środka.
Zakrapiania oczu bez problemu, choć uciekają u się chowają ale zero agresji.
Niestety przy zastrzykach dwie osoby miłe widziane :( synulox boli, ciężko im podać tym bardziej, że to skóra i kości.
Dziś zastrzyki podała sama Angelika ❤️ za co bardzo dziękuję.
Krople do oczu podajemy uprzednio przemywając solą fizjologiczną, na wejściu i wyjściu.
Krople są jedne będzie ich mało.
Obrazek
Lara [*] 28.03.2012 Fibi [*] 19.11.2012 Basia [*] 03.02.2013 TRUSIA [*] 24.07.2013 Miłek [*] 01.08.2013 Romisia [*] 24.04.2014 Lidzia [*] 06.05.2015 Gniewko [*] 03.09.2015r. Agat [*] 30.11.2015 Feliks [*] 27.03.2017r. RUDA ['] 07.03.2018r. Kocia ['] 11.07.2019r. LOLA ['] 24.03.2020r. MILKA ['] 03.04.2020r. za dużo Was tu

dilah

Od: Wto maja 10, 2011 7:39

Post » Śro mar 30, 2022 19:45 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 30.03

Przyszłam w sumie na gotowe - kuwety były sprzątnięte, wody wymienione.
Dałam jeść, w tym antybiotyk i pronefrę Elzie. Elza na koniec dyżuru wyszła i się rozmruczala. Natomiast była nieco agresywna w stosunku do innych kotow. Syczała czy machała łapą.

Kini dałam jeść z florą. Przyjechała Grażyna. Dostała tylko wodę. Prośba o nakarmienie jej jutro rano i sprawdzanie rany.

Na szpitalu ukraińskim dałam krople.

Umylam to co w wannie, zalałam kolejne transportery ze szpitala.
Żarcie na ogólnym zabrane.

Burajulia

Od: Śro cze 24, 2020 21:17

Post » Pt kwi 01, 2022 6:16 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur czwartek 31/03 szpital

Valia - kupa byla; dostała 1/2 Provery; zjadła Carny.
Konstantyn - brak kupy; oczy zrobione; zjadł Carny.
Zlata - brak kupy; oczy zrobione; skaleczone lewe ucho na brzegu - przemyłam Octeniseptem; Carny nie smakuje - dałam Shebę niebieską, zjadła ale bez entuzjazmu.
Swietłana - brak kupy; oczy zrobione; z jedzeniem jak wyżej.
Oksana - pusta kuweta ale potem zrobiła kupę trochę rzadszą; oczy zrobione; zjadła Carny.
Ilia - kupa ok; oczy i skóra zrobione; zjadł Carny.

Wszyscy prócz Ilii miziają się.

O zniknięcie kup podejrzewam ekipę zastrzykową, która podała antybiotyk - dziękuję!

Szafka z lekami nie sprzątnięta - przysłali mi zły rozmiar pudełek - na razie stoją u Czarka :( Ale znalazłam inhalator - stoi na najniższej półce.

Mop na kaloryferze, na parapecie czyste zabawki z łazienki schną.

Na wyjściu dałam Elzie Pronefrę w sosiku i Czarkowi jeszcze porcję mokrego.

W pralce brudny ręcznik.

OlaMak

Od: Pt maja 28, 2021 13:03

Post » Pt kwi 01, 2022 20:19 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Piątek 1.04 Ukraina

Kuwety były posprzątane, poza Konstantynem (biegunka), Oksaną (miekka kupa) i Valią brak kup.
Przemiłe koty. Bez problemu dały sobie zakroplić oczy, z zastrzykami dopadlysmy je z Anetą, dziękuję :201494
Wszystkie oprócz Valii dostały mokre sensitive (Swietka Recovery i sensitive) i suche sensitivity control. Jadły chętnie, Konstantyn bardzo się rzuca na żarcie, pewnie głodował...
Szpital pozamiatałam, nie myłam podłogi bo czysto było. Mam wrażenie, że te koty mniej balaganią niż te poprzednie...
ObrazekObrazek Tosia(*) Figusia (*), Lubo i... mała Figurka :)

kasik30

Od: Pt lut 18, 2005 16:32

Post » Sob kwi 02, 2022 6:43 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Piątek

Zlikwidowalam klatkę Grażynki, w wannie moczą się jej klamoty.
Gackowi kupa zebrana, jest w lodowce. Zbieramy dalej.

Ogólny posprzatany przez chłopaków z Centerka, dziękuję.
U Czarusia posiedział Michał, więc chłopak zadowolony.
Obrazek

olala1

Od: Czw sty 07, 2016 14:09

Post » Nie kwi 03, 2022 11:58 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 03/04 niedziela Szpital UA

Na ogolnym i w pokojach nakarmiłam wszystkich i podałam suple (Czarkowi florę w sosie).

Zlata - ucho ok, oczy zrobione, zjadła Shebę, kup i sikow dużo (kupy rzadsze), woda wypita.
Valia - kupy ładne, zjadła Carny.
Konstantyn - oczy zrobione, kupy rzadkie, zjadł Carny.
Swietka - Sheba bardzo smakuje, oczy zrobione, 1 ładna kupa, Neoplasmoxan podany w jedzeniu.
Oksana - kicha, dużo rzadkich kup, oczy zrobione, zjadła Carny.
Ilia - mizia się! Kupy różne, oczy i skóra zrobione, zjadł Carny, kicha, podnosi łapki przednie - raz 1. raz 2.

Suche dostali Sensitive/Calm (to pierwsze wykończyłam).

Gacka kupa zebrana, wypuszczony - trzeba go jeszcze na noc zamknąć! Nieposmarowany!

W wannie reszta transporterow że szpitala UA się moczy.

OlaMak

Od: Pt maja 28, 2021 13:03

Post » Nie kwi 03, 2022 14:00 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur na szpitalu - sobota. Wszyscy kiepskie kupy poza Valią (u niej ładny komplet, dużo siku). Dostali po 1/3 węgla, wszystkie suple i zastrzyki. Apetyty jak u smoków. Podłoga wymyta.

Pietraszka

Od: Nie lis 23, 2014 15:40

Post » Pon kwi 04, 2022 6:56 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 03/04.

na ogólnym wszystko w porządku, w kuwecie jakaś rzadka kupa.
Grażyna leży cały czas na tym tekturowym drapaku przy wejściu, ale nie wygląda na cierpiącą, bo jak się podchodzi to od razu wstaje i gada.

Ukraina po wczorajszej wizycie wet.
Wszyscy mają zmieniony antybiotyk na Unidox i mają dostawać przez dwa tygodnie.
Wszyscy oprócz Swietki mają zmienione krople.
Wszystkie koty około 0,5 kilo na plusie :D
Zęby do zrobienia mają Ilia i Zlata.

Antybiotyk najlepiej podawać na wejściu w małej ilości jedzenia, a potem dołożyć im jedzenie z vetomune, a na wyjściu zostawić jedzenie z flora i innymi suplami jeśli mają. ważne, żeby nie podawać antybiotyku z florą.
Krople podajemy na wejściu i wyjściu, najpierw jedne a po 10 minutach drugie.
Obrazek

pyma

Post » Wto kwi 05, 2022 8:04 Re: Kociarnia Kotyliona XI - koty do adopcji, dyżury

Dyżur 04/04 poniedziałek

Na ogólnym młodziaki oszalały, cały dyżur, gonitwy i zapasy, zwałszcza Kajka i Kokosz, apetyty oczywiście doskonałe.
Ktoś ma mega sraczkę, pełno luźnych kup w kuwecie przy składziku, możliwe, że to Elza, ale nie złapałam jej na gorącym uczynku, ale dałam jej węgiel.
Grażyna, w doskonałym humorze, apetyt też ok, w kuwecie luźna kupa, dałam jej węgiel, jak się nie poprawi dziś, to jej rozpiszcie.
Niestety, musiałam jej zamknąć pokój, bo bałam się, że Żwirek zrobi sobie krzywdę.
Czaruś apetyt i kuweta ok i najchętniej by się poganiał z młodzieżą.

W szpitaliku zostawiłam rozpiskę ogólną dla wszystkich kotów, żeby było łatwiej. Wczoraj taki schemat zadziałał. Wisi na klatce Zlaty.
Dziś i jutro zbieramy u nich kupy po trochu z każdej kuwety do jednego pojemnika, który jest w lodówce podpisany.
Obrazek

pyma

[poprzednia][następna]