STOWARZYSZENIE - POMORSKI KOCI DOM TYMCZASOWY

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lis 14, 2008 18:42

mpacz, badanie mykologiczne robiłam ponad dwa lata temu w szpitalu w redłowie, takie cuś kosztuje 20zł o ile dobrze pamiętam, ale długo dosyć się czeka aż coś urośnie. natomiast świerzb to najlepiej troszkę zeskrobać i pod mikroskop, będzie widać natychmiast jeśli to to. koszt=koszt wizyty u weta z mikroskopem, ew można pożyczyć od kogoś kto ma i samemu się pobawić w szalonego naukowca :)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pt lis 14, 2008 19:23

yammayca- możesz wziąć lampę przede mną. mi nie stanowi różnicy czy wezmę ja od izy, od ciebie czy od m&j.

mpacz78- wyślij mi swój nr tel na priv- bo mi jakaś siła magiczna usunęła twoje dane z telefonu i sama nie wiem o co chodzi :roll:

dziweczyny pełna mobilizacja- jak pomóc karolinie i ślepaczkowi????????????????????

ps. małam w domu w dzieciństwie slepego psa bez oczu, nie wykształciły mu sie gałki oczne. nie ma problemu z opieką, radził sobie na węch!!!!!!!!! kot bez oczu posługuje sie innymi narządami- słuchu i węchu. lekarz po obejrzeniu ślepunka da odpowiednie instrukcje.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt lis 14, 2008 19:32

A mykologiczne to robiłaś tak że wet. pobrał zeskrobinę i zanosiłaś do szpitala do laboratorium, czy jak to sie załatwia?
Ja pamietam że kilka lat temu była potrzeba zbadania psich sików i też tam zanosiłam do redłowskiego szpitala, to chyba ludzkie laboratorium ale zwierzęce sprawy też badają.
Bo pytałam dziś w Dr.Vet na Legionów i mi powiedzieli że badanie mykologiczne 80zł kosztuje :!:
A pod mikroskopem to badają u wet. na Korczaka - to pójdę, bo niedawno byłam tam z niebieską koteczką na przegladzie i jej wydzielinę z uszu pod kątem świerzba badał pod mikroskopem wet. i wyszło ze świerzba nie było pomimo ze uszki strasznie brudne w środku miała.

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 14, 2008 19:33

m&j czy mogłabyś mi przesłać na priv swój nr tel. albo przedzwonić do mnie (tel jest w wątku)? jak nie uda mi się nic znaleźć, a jutro złapię kotka to do 18 przetrzymała bym go u ciebie (tzn w domu twojej mamy) i w międzyczasie coś już zaczęła kombinować dalej, jśli to aktualne oczywiście

też mieszkam na fikakowie

KarolinaS

Od: Pt kwi 06, 2007 18:02

Post » Pt lis 14, 2008 19:56

tak, wet pobiera zeskrobiny i zanosi się do labu. i nie sądzę żeby to 80zł kosztowało :roll: jeśli tak, to daj znać, moja znajoma tam pracuje, to zakombinuje i będzie free ;)
Obrazek ObrazekObrazek
Franek & Rysia
Zabezpieczenia okien i balkonów 3miasto- R E A K T Y W A C J A.

rambo_ruda

Od: Pon maja 15, 2006 16:53

Post » Pt lis 14, 2008 19:59

Sabina, lampę wezmę po Tobie, bo nie jestem zmotoryzowana, a się nie pali. Chciałabym zdezynfekować chatę po wyleczeniu mojego kocura z chlamydiozy, aby za jednym zamachem wszystko zabić (nie wiem jaki okres życia ma wirus chlamydiozy).

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt lis 14, 2008 20:44

rambo_ruda pisze:tak, wet pobiera zeskrobiny i zanosi się do labu. i nie sądzę żeby to 80zł kosztowało :roll: jeśli tak, to daj znać, moja znajoma tam pracuje, to zakombinuje i będzie free ;)

Bo może taka usługa w dr.Vet tyle kosztuje, bo oni wszystko załatwiają, ja pogadam na Korczaka, żeby mi zrobił badanie mikroskopowe i żeby pobrał materiał do badania mykol. to sama do lab. zaniosę to nie sądzę żeby tak drogo było,
ale chyba jeszcze kilka dni odczekam, mam wrażenie że swędzenie ustępuje, karma odstawiona już 6 dni, znajoma mi przed chwila mówiła ze jej kotka do krwi sobie porozdrapywała skórę i to było uczulenie na karmę. Oby to było to.

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Pt lis 14, 2008 22:09

Jutro o 10.30 odbieramy Calineczkę z dworca w Bydgoszczy, do Gdyni zajedzie jak księżniczka samochodem :) tak bardzo się cieszę ale tyle samo mam też obaw... oby tylko była zdrowa, pokochała nas, dogadała się z Fadulkiem :)

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Pt lis 14, 2008 22:33

Sabina,prosze na moj priv jeszcze raz przeslac nr konta oraz swoj adres choc do przelewu to nie wiem czy az tak potrzebny,a nr konta gdzies zapodzialam.
Wy to dzialacie,hoho 8O :ok:

putrajaya

Od: Pon wrz 22, 2008 21:07

Post » Pt lis 14, 2008 22:37

To numer konta PKDT:

97 1140 2017 0000 4902 0895 8839

jeśli o ten chodziło :)

m&j

Post » Sob lis 15, 2008 14:59

hejjjjjjjjjjj!!!!!!!!!!!! udało się wyadoptować rudzielca spod bloku- maluszka 1,5 mies :) młoda pani się po niego zgłosiła :) i nie jest powiedziane, że jej koleżanka tez nie weźmie kotka- bo się w rudolfie zakochała!!!!!!!!!jak ja kocham takie dni!!!!!!!!! :lol: oby mu się dobrze w nowym domku mieszkało!!!!!!!!!

dziewczyny czy jest ktos kto by pomógł karolince z ślepunkiem? m&j bierzesz go do swojej mamy na trochę??????? trzyma kciuki za biadaka :ok:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob lis 15, 2008 16:31

Pisałam, że mogę ale Karolina chyba weźmie go do swoich rodziców :)

m&j

Post » Sob lis 15, 2008 17:26

Nie wiem gdzie napisać, więc piszę tu :roll:
Jakby był potrzebny dom tymczasowy(w końcu zima idzie) to mogę zabrać/zabierać jednego kociaka (moja Saji-z sopockiego schronu- ma 5 miesięcy więc najlepiej w podobnym wieku-lepiej kociczkę lub młodziutkiego kocurka, po kastracji mojej małej będzie już bez różnicy). Nie mam dużo czasu na latanie po wetach(praca praca praca :x ) , więc póki co chorych kociąt brać nie mogę(oczywiście kociak byłby pod opieką weta, tylko nie mam czasu na częste wizyty).
W związku z kiepską ostatnio sytuacją finansową możliwe że potrzebowałabym czasem pomocy w opłacaniu szczepień i odrobaczeń, czasem z zakupem karmy dla tymczasika(oczywiście rachunki od weta i ze sklepu by były).

Kotek miałby styczność z psami, które są wyjątkowo łagodne do innych zwierząt .Duży-akita-kocha moją kociczkę, bawi się z nią, ona czyści mu futerko, po prostu sielanka. Moja kotka bawi sie też ze świnką morską tak delikatnie, że nic jej nie robi, świnek sam do niej łazi. Mój 6-letni synek bardzo ładnie obchodzi sie ze zwierzakami i nie męczy ich. Także kociątko po wyjściu z tymczasu byłoby przyzwyczajone do psów, do dzieci i możliwe że tolerowałoby gryzonia jako współlokatora, a nie zabawkę.

Wątek adoptowanej przeze mnie kotki i jej rodzeństwa-są zdjęcia małej w wieku 4 tygodni wtulonej w mojego wielkiego groźnego psa :lol:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78258&highlight=

Wątek całej mojej ferajny na Dogomani
http://www.dogomania.pl/forum/f703/google-page-rankingegowana-galeria-czyli-miyamoto-co-120778/

W weekendy w miarę dysponuję czasem, więc mogę służyć pomocą w razie jakiejś potrzeby.
Póki z pieniędzmi będzie krucho, nie będę mogła pomagać finansowo :cry: bo daję już co mogę na piesy z Dogomanii :roll: :oops:
ObrazekObrazek

cropka

Od: Czw lip 17, 2008 12:42

Post » Sob lis 15, 2008 18:00

cropka, witam Cię bardzo serdecznie :D

Super, że dołączają do nas nowe osoby chętne do pomocy :ok:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Sob lis 15, 2008 18:12

Dziękujemy Solaris za przelew :lol:

stan konta 83 zł :)

yammayca