Chętna na Małą Kotke- Kotki brak

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 21, 2007 15:56

Leninka pisze:może zweryfikujesz swoje poglądy, zamiast obrażać wszystkich dookoła. :?

Eeee, noooooooooo...Leninka...żeby zaraz obrażać :wink: KTO i CZYM :?: Do tego też trzeba prezentować pewien poziom...
XANDRA :!: Talony skserowane :?: :?: :?: I kto tam wcześniej pisał o zamieszkaniu w Australii :?: Na wakacje jedziemy :!:

A na "do widzenia" dla TygrysiejKotki suwenir...filmik:
http://www5.patrz.pl/uplx/swf/158749.swf
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon maja 21, 2007 16:23

TygrysiaKotka pisze:widzisz patrzysz przez pryzmat ludzi ktorzy je krzywdza lub zabijaja ... a nie przez ten co ja, przeciez jestem osoba powazna i nie bede robic hodowli po prostu uwazalam ze 1 miot to nic zlego..tym bradziej jesli sa ludzie ktorzy chca je prygarnac...

tych ludzi skieruj do schroniska albo np. tu na forum. Zbyt dużo jest kociąt, których matki nie miały właścicieli, którzy mogliby zapobiec rozmnażaniu.

A czy 1 miot to nic złego? Poród może zabić kotkę, ciąża bardzo ją osłabia, kotka przy kryciu może złapać jakiegoś parcha, a co do kociąt...
http://www.brightlion.com/InHope/InHope_pl.aspx

znam mnóstwo weterynarzy, którzy nie tylko polecają kastrację jako zapobieganie rozmnażaniu, ale przede wszystkim ze względów ZDROWOTNYCH- kastracja zapobiega wielu śmiertelnym chorobom, jak rak czy ropomacicze, a weterynarze i znajomi kociarze potwierdzają, że półroczna czy 8-miesięczna kotka z ropomaciczem to coraz częstszy widok. Poza tym kastracja przedłuża życie kotki i poprawia jego komfort.

ja mam wrażenie, że cały ten wątek jest jedną wielką obrzydliwą prowokacją, ale z drugiej strony miejsc z zebranymi argumentami za kastracją i przeciw rozmnażaniu nigdy za wiele.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon maja 21, 2007 16:34

TygrysiaKotka pisze:zebys sie nie zdziwila - bo co bo kazdy wet jest przeciw rozmnazaniu a jak nie to bierze Morbital w łape??

większość weterynarzy jest przeciwnych rozmnażaniu nierasowych zwierząt, i poleca kastrację z powodów opisanych przeze mnie wyżej. A Morbital jest lepszym wyjściem od topienia kociąt, zaryzykowałabym także stwierdzenie, że od oddawania byle komu. I nie bierze w łapę, tylko w RĘKĘ, w DŁOŃ co najwyżej :evil:

Moja koleżanka jest weterynarką, opowiadała mi "trochę" nt. szkodliwych następstw zaniechania kastracji, i o wzroście liczby przypadków chorób o podłożu hormonalnym, którym tak łatwo zapobiec...

jeśli będzie trzeba, usiądę i poszukam na forum wątków kotek, szczególnie młodych, którym kastracja aborcyjna uratowała życie oraz informacjio takich, którym pomóc już się nie udało, a bezpośrednim powodem utraty przez nie życia była ciąża.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon maja 21, 2007 16:44

TygrysiaKotka pisze:nie dziele ludzi wg ich iteligencji - szczegolnie gdy ich nie znam tylko uwazam ze kazdy ma prawo do lwasnych pogladow a ty I. jestes tu silna bo wiekszosc jest przeciwna rozmnazaniu sie zwierzat

wszyscy ODPOWIEDZIALNI, PRAWDZIWI miłośnicy kotów są przeciwni ich rozmnażaniu się. Z powodów wymienionych przez dziewczyny i podsumowanych przeze mnie.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 21, 2007 16:48

TygrysiaKotka pisze:kiedy? chyba predzej wy za te ster.

śmiać się mam, czy płakać?

poza tym raz piszesz, że chcesz rozmnożyć i nie ma w tym nic złego, raz, że nie masz takiego zamiaru, sama nie wiesz, czego chcesz :roll:

dla mnie świadome rozmnażanie dachowców i kundelków powinno podpadać pod znęcanie się nad zwierzętami...

aha! przepraszam wszystkich za te 4 posty pod sobą, ale zostałam poproszona o pomoc w argumentacji i dopisywałam swoje "3 grosze" w miarę czytania wątku.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 21, 2007 18:48

moze to okrutne co napisze, ale kot nie jest istota myslaca logicznie i racjonalnie. jedyne co nim kieruje to instynkt. kot to nie kobieta, ktora chce miec dziecko, bo czuje taka potrzebe. dobrym przykladem jest chociazby to, ze kotka nie zaopiekuje sie nie swoim kocieciem (wtedy, kiedy nie ma swoich oczywiscie), bedzie je traktowac tylko jako innego kota. a kobieta? nie mow, ze to pozbawiamy kotki przyjemnosci z macierzynstwa i inne tego typu rzeczy, bo kot to nie czlowiek i on nie mysli w takich kategoriach!

kimi1

Od: Śro lut 22, 2006 12:09
Post » Pon maja 21, 2007 18:50

to nie jest okrutne, tylko prawdziwe, co piszesz.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 21, 2007 18:53

Hmm
Przeglądałam allegro i znalazłam takie ogłoszenie:http://www.allegro.pl/item198012282_przyjme_kotke_oddaj_kotke_w_dobre_rece_.html
a później znalazłam ten post i tak mi się skojarzyło :roll:
Kicia,Złotka,( Klara,Filuś,Morti -śpij spokojnie)Avi i Niutek.

Monika D.

Od: Pon paź 30, 2006 0:05

Post » Pon maja 21, 2007 18:59

wysłałam takie cuś do Allegro, zachęcam do korzystania:

Witam,

jako osoba od lat działająca na rzecz bezdomnych zwierząt czuję się głęboko urażona epitetami, którymi wystawiająca aukcję obdarza organizacje pozarządowe działające na rzecz zwierząt, będę wdzięczna za usunięcie tej obrażającej mnie i moich kolegów aukcji.

Ponadto według mojej wiedzy umieszczanie ogłoszeń typu "Kupię" / "Przyjmę" nie jest zgodne z regulaminem serwisu, co jest dla mnie kolejnym powodem, aby uznać tę aukcję za kwalifikującą się do usunięcia.

Z góry dziękuję za zrozumienie i podjęte działania.

Pozdrawiam serdecznie,
...

oświadczam też, że zdrukowuję wszelkie obrażające Fundacje wypowiedzi- niektóre z nich kwalifikują się pod sąd.

w związku z tym drukowaniem przejrzałam wątek jeszcze raz i mam wrażenie, że to (na szczęście dla kotów) kolejne dziecko, które się dorwało do Allegro, ale nie pozwolę na obrażanie ludzi działających na rzecz kotów.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon maja 21, 2007 19:55

TygrysiaKotka - to ile chcesz tych kociakow? Zdaje sie, ze moglabym znalezc kilka miotow potrzebujacych domow. Przyjedziesz po nie? Beda do oswojenia, wyleczenia, zaszczepienia a pozniej mozesz je sobie porozmnazac jak bedzie Ci malo. Ale gwarantuje, ze nie bedziesz miala czasu na takie glupoty. Bo myslenie o rozmnazaniu swoich zwierzakow wynika z glupoty i braku zajecia. Mysle, ze gdybys tylko chciala, to w Twoim domu pekaloby w szwach od potrzebujacych kociakow. Wystarczy przejsc sie do schroniska i wyciagnac wszystkie a pozniej poszukac im domow. Nie rozumiem czemu jeszcze tego nie zrobilas, tylko wyzywasz sie gdzie tylko mozesz na ludziach, ktorzy pomagaja kotom za wlasne pieniadze. Przeciez w Warszawie jest schronisko. Czego wlasciwie szukasz?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon maja 21, 2007 20:43

Guza? :twisted:

mam wrażenie, że to prowokacja, ale tak czy siak- dobre imię fundacji działających na forum zostało naruszone, a ja nie mam w zwyczaju odpuszczać :roll:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto maja 22, 2007 8:00

uuuuu...musze was rozczarowac bo jeszcze nie jestem az tak zdesperowana zeby dawac takie ogloszenia... poza tym chyba za bardzo sie tym bulwersujecie macie za zle ze ktos w taki sposob sobie szuka kota? Poza tym ta panna nie napisala o konretnych fundacjach tylko o pseudo Monika D. chyba sama jestes skojarzeniem..."kot nie jest istota myslaca logicznie i racjonalnie" widac kto ma jakie podejscie do zwierzat

TygrysiaKotka

Od: Czw maja 17, 2007 7:57

Post » Wto maja 22, 2007 8:26

Oooooooooooo TygrysiaKotka już w pracy....I znowu dorwała się do komputera...
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto maja 22, 2007 8:29

Tygrysia Kotka niech lepiej stąd juz po prostu wy...la i rozejrzy się po własnej okolicy a na pewno znajdzie jakiegoś kota.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Wto maja 22, 2007 8:37

Agatka, uspokój sie. Kazdy może miec swoje poglądy. Na temat opiekowania sie kotami również. Lepiej chyba byłobu dziewczynę przekonac niż zniechęcać.
Pipsi ♡ 24 marca 2016 [']

Pipsi

Od: Pon paź 16, 2006 11:10

[poprzednia][następna]