Futbolek EBi proszę o zamknięcie wątku

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pon lip 03, 2006 9:38

sibia pisze:ja zawsze, mimo, że mam je na co dzień.
tajdzi, tak myślę, czy im pojedyńczych wątków nie pozaczynać.
Każde z tych kociąt ma tak wyrazistą osobowość i inny charakterek, że traktowanie ich jako trójki jest mocno mylące ;)

tu nie ma sensu
zaraz zrobie ogłoszenia i puszczę w świat... OSOBNO :)
czekam na teksty ;))))))))

A fotki zmniejszam na bieżąco i zaraz powstawiam,,,
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lip 03, 2006 17:48

Mundial zaliczył właśnie pierwsze rozmruczane głaskanie z wystawianiem brzuszka. potem zaczął spadać z krzesła, ja go złapałam i nastrój szlag trafił... ale jesteśmy na dobrej drodze :)
A najdzikszy Ebi zasnął mi wczoraj na brzuchu, bo przez kołdrę nie czuje, że pod spodem leży ta Straszna Duża. gooplek malutki.
Bramka daje się głaskać, wyluzowana, tylko jeszcze boi się podchodzenia do siebie.
Prawdziwi mężczyźni nie jedzą miodu, oni żują pszczoły.

sibia

Od: Śro gru 07, 2005 17:15

Post » Pon lip 03, 2006 19:03

No i Bramka się też rozmruczała. Cudna jest. Biała kicia z burym ogonkiem. Jako że koty dziś łaskawe i chętne do oswajania, to z pełną premedytacją nie wzięłam ich na szczepienie, nie chcę, żeby myślały, że to podstęp taki był z tym głaskaniem. Pójdę jutro, trudno.

sibia

Post » Wto lip 04, 2006 8:27

:)
No i jakie kochane słodkie futbolki :)
Komu piękności, komu?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto lip 04, 2006 9:48

--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lip 05, 2006 9:20

super ogłoszenia, jakoś je wczoraj przegapiłam.
Dzis kociaki o mało nie przyprawiły mnie o zawał. codziennie składam moją kanapę z IKEI, taką działającą jak szuflada. I codziennie zaglądam, czy nie ma tam małych - nigdy się nawet nie interesowały tą dziurą pod.
No i dziś był poranek z licznymi napięciami u mnie w domu - m. in. Waler i Konik uznały, że czas po męsku porozmawiać i zajęta ich fukaniem nie sprawdziłam i...
jak wpychałam tę szufladę spod łóżka dobiegło mnie oburzone miauczenie i protesty.
Bramka i Mundial.
obserwowałam je przez godzinę, zanim wyszłam do pracy, raczej nic się nie stało, bo zachowywały się normalnie, ale co się najadłam strachu to moje.
aha, koty będą zaszczepione w przyszły wtorek dopiero.
z przyczyn złożonych. głównie finansowych.

sibia

Post » Śro lip 05, 2006 10:46

sibia pisze:super ogłoszenia, jakoś je wczoraj przegapiłam.
Dzis kociaki o mało nie przyprawiły mnie o zawał. codziennie składam moją kanapę z IKEI, taką działającą jak szuflada. I codziennie zaglądam, czy nie ma tam małych - nigdy się nawet nie interesowały tą dziurą pod.
No i dziś był poranek z licznymi napięciami u mnie w domu - m. in. Waler i Konik uznały, że czas po męsku porozmawiać i zajęta ich fukaniem nie sprawdziłam i...
jak wpychałam tę szufladę spod łóżka dobiegło mnie oburzone miauczenie i protesty.
Bramka i Mundial.
obserwowałam je przez godzinę, zanim wyszłam do pracy, raczej nic się nie stało, bo zachowywały się normalnie, ale co się najadłam strachu to moje.
aha, koty będą zaszczepione w przyszły wtorek dopiero.
z przyczyn złożonych. głównie finansowych.

Sibia, to 50 zł co mi oddałaś (a właściwie Madzia je ma) to uznaj za swoje na poczet maluchów, może to pomoże... ja postaram się coś dorzucić ze swojej strony, mozesz też zrobić póki co "na krechę" a uzupełnimy wpłatę w przyszłym terminie
Ja dziś jadę z Gwiazdkami, może da się spotkać?:)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lip 05, 2006 17:58

dziś odwiedziła nas moja Mom, koty zrobiły popis słodkości i bycia Małymi-Uroczymi-Koteckami-Kochaj-Nas-Kochaj.
Zeby jakis domek chcial nas odwiedzic to by sie zakochal po uszy. gwarantowane.

sibia

Post » Czw lip 06, 2006 8:45

Czy ktoś nas kocha?
Czy ktoś nas chce?
My tak bardzo chcemy do domku!!!

Futbolki
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lip 06, 2006 10:05

Maluchy są niesamowicie towarzyskie.
Bawią się na potęgę i nawet Ebi - zwany niekiedy Remiskiem - przychodzi do mnie i paca mnie łapką - ci, co go znali wiedzą, że dla niego to mega postęp - to była mała, sycząca i fukająca ze strachu kupka futra.
a teraz to piękny kot o wielkim sercu - mimo, że boi się najbardziej jest najbardziej ciekawski z rodzeństwa i łazi za mną, sprawdzając co robię.
Bramka, która najbardziej odchorowała odrobaczanie teraz pokazuje swoją prawdziwą naturę. Jest super przebojową dziewczynką, tłucze swoich braci i nigdy nie ma dość zabawy. bardzo lubi wywracać na sobie koszyczek w kratę i spod niego atakować ogonki braci i wuja Walera.
A Mundial to mały susełek. potrafi przespać nawet porę posiłku i potem z godnością dojada co zostało, a jest przy tym taki słodki, że pańcia zawsze dorzuci coś ekstra.
Komu moje słodkie maluchy?

sibia

Post » Czw lip 06, 2006 17:54

Bramkę i Mundialka dałam solo na kociarnię. Mam nadzieję, że nie zrobiłam dubla. Jeśli dostałabym zdjęcie Ebiego - Remisa to też dorzucę.
Mam dziś okropny dzień i musiałam zrobić coś konstruktywnego, choć pewnie się okaże, że już tajdzi wysłała i cała moja robota niepotrzebna. jak się p^$%# to juz wszystko.

sibia

Post » Pt lip 07, 2006 7:56

nikt do nas nie zagląda, a w tym wątku są taaakie cudne kociaki :). Właśnie z moim Walerym do kompletu kotłują się na fotelu, zrzucając poduszki i polując na własne ogonki.
Wczoraj Ebi-Remis dał się pogłaskać. ha!

sibia

Post » Pt lip 07, 2006 8:30

niedługo, to będą się pchać na kolanka i nie będą chciały schodzić ;)

Sibia, dziś koło 20 w lecznicy?
Ja Loni nie badam, w nocy dała popis kociej głupawki, wiec na razie odpuszczam,,, tylko maluchy na badanie idą
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pt lip 07, 2006 8:51

dobra. o 20 w kolejce. wezme teraz Konia do weta pod domem a wieczorem maluchy. chyba musze transporter dokupic.

sibia

Post » Pt lip 07, 2006 9:14

sibia pisze:dobra. o 20 w kolejce. wezme teraz Konia do weta pod domem a wieczorem maluchy. chyba musze transporter dokupic.

Jakby ci już kuwetka nie była potrzebna... i dasz radę zabrać,,, byłabym wdzięczna :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]