Gabryś, pingwinek spod knajpy.Wrócił.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 26, 2016 14:10 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Fotogeniczny bardzo- szczególnie na tym czerwonym posłanku :D

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Czw maja 26, 2016 14:33 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

No, ładnie mu w czerwonym. Teraz dodaje do ogłoszeń fotki z Michasiem, bo trzeba szukać domu z kotem. Człowiek może wpadać nakarmić :mrgreen:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Pt maja 27, 2016 6:20 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Staram się o zdjęcia, ale dużo mam takich ruszonych, mój aparat rozmazuje zdjęcia, kiedy kot się ruszy.Gabryś najbardziej chyba lubi Monię, Guci i Jagusi nie zaczepia.
Wczoraj wyciągnęłam taką bardzo długą wędkę z piórami.Ona jest schowana, bo inaczej od razu koty by ją rozbroiły.To jest hicior, wszystkie koty biegają za nią jak szalone, Gabryś również.On lubi też tunel, wbiega do niego z jakąś zabawką, wyrzuca ja, potem na nią poluje, no jest to fantastyczne.Pięknie też bawi się torem z piłeczka.Apetyt ma wilczy, nie grymasi, ale nie podoba mi się to, że wyciąga jedzenie z miseczki na podłogę, tak mu jakoś lepiej smakuje? Nie umiem go tego oduczyć.A tak w ogóle to on wydaje się być bardzo szczęśliwy.Jest zadomowiony, ma swoje ulubione miejsca do spania, mnóstwo zabawek i młode koty do towarzystwa, z którymi może pobiegać.Dla mnie jest niekłopotliwy, dam mu jeść, sprzątnę kuwetę i już.Raz na jakiś czas złapię, obetnę pazurki i wyczeszę.Tyle.Kot zajmuje się sobą.
Rano coś ciekawego działo się na podwórku, koty były zainteresowane.Od lewej Gabryś, Michaś i Bohun
Obrazek
Ta sama ekipa odpoczywa po zabawie
Obrazek
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt maja 27, 2016 11:05 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Gabryś z Monią
Obrazek

ewar

Post » Pon maja 30, 2016 6:04 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Gabryś czyni postępy.Zauważył, że kiedy wychodzę na balkon to niekoniecznie, aby go złapać tylko na przykład podlać kwiatki.Wciąż jednak nie życzy sobie bliższych kontaktów ze mną.Z kotami owszem.Bawi się pięknie, z kotami lub sam.Urósł, ale zrobił się szczuplejszy.Muszę go zważyć, bo wydaje mi się, że waży zdecydowanie więcej.
To fajny kot do towarzystwa dla innego kota.Zdrowy, energiczny, ale nie rozrabiaka.Jest bardzo mądry i zupełnie niekłopotliwy.

ewar

Post » Pon maja 30, 2016 17:32 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Gabryś zawsze stoi przede mną, kiedy jem.Ma nadzieję na obrywkę, nawet jeśli chrupię rzodkiewki :mrgreen:
Obrazek
Koty bardzo lubią wyciągać chrupki ze specjalnego pojemnika.
Obrazek
Gabryś bawi się najczęściej z Monią i Michasiem, ale pozostałe koty też lubi.Tutaj z Benią.To jest najsłodsza kotka pod słońcem, ma potrzebę opiekowania się innymi kotami, przytula się do nich, no jest fantastyczna.
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Wto maja 31, 2016 14:01 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Gabryś przed tunelem, który bardzo lubi, a łokieć ma na zabawce nasączonej walerianą.Też hicior :D
Obrazek

ewar

Post » Wto maja 31, 2016 17:25 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Ten to jest fotogeniczny. Każde zdjęcie ładne. Te ślepka okrągłe jak monety, rzadkie chyba u nierasowych kotów :kotek:

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Wto maja 31, 2016 17:59 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Gabryś jest niesamowicie fotogeniczny... :1luvu:

waanka

Post » Śro cze 01, 2016 5:49 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Jest ładny i zdrowy, bystrzak też z niego, ale nadal nie chce mieć ze mną żadnego kontaktu.Z kotami świetnie się dogaduje.Wygląda na bardzo wyluzowanego kota, zadowolonego z życia.Wyleguje się na fotelach, na kanapie,na parapecie, lubi wychodzić na balkon, nigdy, ale to nigdy nie chowa się.Nie jest już taką puchatą, małą kulką.Urósł i jakby wyciągnął się.Jest już prawie taki jak Michaś tylko szczuplejszy.Ja go naprawdę bardzo lubię, rozumiem też jego zachowanie.Koty są pamiętliwe, a on doświadczył wiele złego od ludzi.Nie żałuję mu jedzenia, ale on ma zakodowane, że trzeba jeść, kiedy dają, a nie tylko kiedy jest się głodnym.Do tego stopnia, że pokonuje strach i wącha moją rękę, kiedy coś jem, a przecież u mnie zawsze najpierw karmię koty, a potem dopiero sama siadam do posiłku.Żaden inny kot nie zagląda mi do talerza.Trochę mi go szkoda, bo to nie jest komfortowe dla niego, że musi uważać, żebym za bardzo się do niego nie zbliżyła.Sam podejdzie, kiedy mam coś do jedzenia, albo wędkę.O, bawić się to on lubi :D

ewar

Post » Śro cze 01, 2016 6:37 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Są koty, które nie lubią kotów, a tu trafił się pięknotek nie lubiący ludzi, albo w najlepszym wypadku trzymający się z daleka od dużych :|

waanka

Post » Czw cze 02, 2016 5:40 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Robi jednak postępy.Malutkie, ale cieszą.Coraz bliżej mogę do niego podejść i nie ucieka już w panice.Czasem łapię go i biorę na ręce, przytulam, ale tylko dla mnie to przyjemność, bo Gabryś jest taki milutki, czyściutki.Dla niego to stres, więc nie przesadzam.Koty bardzo lubi, jest też wyjątkowo grzeczny.

ewar

Post » Sob cze 04, 2016 7:03 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Gabryś nie jest już taka małą, puchatą kulką.Jest większy, ale szczuplejszy.To cwana bestia ( cytuję z Alternatywy 4 :mrgreen: ).Podchodzi do mnie, wącha rękę, zjada obryweczkę i ucieka.Potrafi też wskoczyć na kanapę i zajrzeć mi do talerza, kiedy coś jem.Tylko tyle.Żadnych głasków sobie nie życzy.Nauczył się jednak, że mogę chodzić koło niego, niekoniecznie chcąc go złapać.I tak mogę wieszać pranie na balkonie, a Gabryś sobie na nim leży.Mogę iść do kuchni, przejść obok i też nie ucieka.Z kotami relacje są dobre.Bawi się, kotłuje z Monią i Michasiem, ganiają się po mieszkaniu, ale bardzo rzadko Gabryś śpi obok innego kota.Najwygodniej mu samemu na fotelu czy kanapie.On naprawdę jest zadowolony z mieszkania u mnie.To widać.Żyje pełnią życia, jest zdrowy, czyściutki, najedzony, wygrzewa się na słonku..itd.Czuję, że gdyby złota rybka zaproponowała mu spełnienie jakiegoś życzenia, Gabryś poprosiłby o to, abym się wyprowadziła :mrgreen:
Obrazek Obrazek

ewar

Post » Sob cze 04, 2016 9:04 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Dzień dobry
Czy mogę się czasem tutaj odezwać? Czytam od początku wszystkie Pani wątki. Kibicuję Hannibalowi i Mruczusiowi, teraz Gabrysiowi i reszcie młodzieży. Jestem prawie pewna, że Mruczuś jest ojcem mojej koteczki z podwórka staruszki spod Szczebrzeszyna. Z buzi wypisz wymaluj Mruczuś. Temperament też podobny. Dziękuję, że Pani o niego tak wspaniale zadbała. Pozdrawiam :1luvu:

Alija

Od: Czw maja 19, 2016 6:12

Post » Sob cze 04, 2016 12:17 Re: Gabryś, pingwinek spod knajpy

Witam :1luvu: Zapraszam na watek, oczywiście.Raz jeszcze dziękuję za wsparcie dla Mruczusia :1luvu: Chłopakowi się udało, ma się świetnie, ma super domek.A o Hannibalu możemy czytać na bieżąco.

ewar

[poprzednia][następna]