Żywopłotki i kotki z doniczki w DS. Powrót z adopcji ;(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw wrz 10, 2015 19:02 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

U starszej części naszego przedszkola również spokojnie i beztrosko. W sprawie starszaków telefonów sensownych zero. Dzwoniła jedna Pani w sprawie Opery do domku,poprzedniego kota zabił samochód i oczywiście chcą, żeby kot nie wychodził ale... chcą kota, który sam z siebie nie będzie wychodził. Niestety takiej gwarancji nie jestem w stanie udzielić, żadnemu kotu. Powiedziałam o zabezpieczeniach, Pani ma się zastanowić i w razie czego dzwonić, jednak nie liczę na ponowny kontakt.
Oda robi ogromne postępy w socjalizacji. Wczoraj udało mi się rozgłaskać ją do tego stopnia, że włączyła traktorek. Aż Opera przybiegła zobaczyć o co chodzi i co rozdają 8O
Zetka trzyma dystans ale przy karmieniu daje się głaskać po każdej części ciała. Wypina dupsko i ociera się o nogi. Jak opędzluje michę znów udaje dzikusa i trzyma dystans :mrgreen: Jest znacznie lepiej, ponieważ nie ucieka już na oślep byle dalej. Nikt jej nie gania więc jeśli stwierdzi, że niema ochoty na kontakt cofa się kilka kroków w tył a ja szanuję jej decyzję. Nic na siłę, jeszcze przyjdzie taki moment, że sama będzie prosiła o mizianki. Futerko bardzo się poprawiło, jest lśniące i czarne za wyjątkiem kilku małych obszarów w okolicy brzucha, ramion i ud. Wczoraj Zetunia mrużyła troszkę oczko, to z uszkodzona rogówka. Na razie obserwujemy ale zastanawiam się nad badaniami w kierunku chlamydii. Koty na podwórku jadły z jednych misek z gołębiami także potencjalnie jest możliwość,że kicia coś złapała

Obrazek

Obrazek

Babcia Zosia :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw wrz 10, 2015 19:07 przez fiona.22, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Czw wrz 10, 2015 19:03 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Opera i Oda bardzo są ze sobą zżyte. Opera myje Odę pojedzeniu i przed snem. Oda ssie jeszcze cycka od Opery i oczywiście śpi razem :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 10, 2015 19:36 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Piekne towarzystwo.

Bądź szczęśliwy - Szafirku :1luvu:
A właśnie jak przegladałam mysie półfabrykaty to znalazłam półgotowce ale w chłopaczkowych kolorach :ok: - a tu szafirek wyfrunął :D I jak cwaniak czuł, że to dla niego domek :ok:
Przybywajcie najlepsze domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Czw wrz 10, 2015 19:49 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

fiona.22 pisze:
Tundra pisze:
fiona.22 pisze:Jesli to nie problem to wolałabym gotowe wyprawki

To ja też zamówię :) Tylko mam pytanko: wiesz może jaką karmę suchą i mokrą Onyks będzie dostawał w nowym domku? Kupiłabym taką samą :)

Myślę, że dla Onyksa może być to co je u Nas :ok: Jeśli przyszły domek będzie chciał zmienić karmę to i tak będzie to musiał robić stopniowo więc trochę tego co maluszki jedzą u Nas przyda się na start :1luvu: :ok:

Czyli z suchej Purina Cat Chow Kitten Chicken? A pasztety jakie? Przepraszam, że tak dopytuję :oops:, ale żadne nazwy nie rzuciły mi się w oko :roll:

Słowo harcerza, że to już ostanie pytania :D Jeszcze tylko adres do wysyłki i numer telefonu (dla kuriera) poproszę na PW

Tundra

Od: Śro sie 27, 2014 9:32

Post » Czw wrz 10, 2015 19:56 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Tundra pisze:
Czyli z suchej Purina Cat Chow Kitten Chicken? A pasztety jakie? Przepraszam, że tak dopytuję :oops:, ale żadne nazwy nie rzuciły mi się w oko :roll:

Słowo harcerza, że to już ostanie pytania :D Jeszcze tylko adres do wysyłki i numer telefonu (dla kuriera) poproszę na PW

Może być wyprawka z Royalka bo maluszki jedz i Purinę i Roylka :ok: Z pasztecików jedzą Animondę Kitten z zapasów od czarno-czarni :1luvu:
Proszę pytać do woli uwielbim gadać i pisać też :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw wrz 10, 2015 20:09 przez fiona.22, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 10, 2015 19:57 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Thorkatt pisze:Piekne towarzystwo.

Bądź szczęśliwy - Szafirku :1luvu:
A właśnie jak przegladałam mysie półfabrykaty to znalazłam półgotowce ale w chłopaczkowych kolorach :ok: - a tu szafirek wyfrunął :D I jak cwaniak czuł, że to dla niego domek :ok:
Przybywajcie najlepsze domki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Czyli nawet kolorki pasują, wszystkie znaki wskazywały na to, że chłopak będzie pierwszy :ryk:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 10, 2015 20:09 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

fiona.22 pisze:Proszę pytać do woli gadać i pisać też :mrgreen:
Ty mnie kochana nie podpuszczaj, bo Animonda ma kilka smaków, a to mi stwarza pewne pole do popisu :ryk:

W weekend zrobię zamówienie. I mam nadzieję, że wszystkie przyszłe domki będą takie jak ten Szafirkowy :ok:

Tundra

Post » Czw wrz 10, 2015 20:13 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Hmm... i tu mnie zagięłas :oops: Chyba kurczak ale pokroić się nie dam :oops:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 10, 2015 20:22 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Obędzie się bez krojenia. Chyba że domkowi się wyprawka nie spodoba :mrgreen:

Wezmę kurczakowo- królikowe albo kurczakowo-cielęcinowe :D

Tundra

Post » Czw wrz 10, 2015 20:37 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Pijawki mają takie apetyty, że pochłoną wszystko :mrgreen:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Czw wrz 10, 2015 21:55 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

A kto to taki :mrgreen:

Obrazek
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 11, 2015 7:58 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Mam wgrany filmik. Próbuję odwrócić obraz, ale coś nie chce działać :?
https://youtu.be/qOLf-uHGrIU

Zostawiłam wczoraj dzieciakom wyprawkę z RC, ale nie mogłam posiedzieć dłużej, bo byłam z Ogryzkiem na pobranie krwi. O zachowaniu kocura w gabinecie nie będę się wypowiadać, bo było skandaliczne! Kto to widział tak warczeć, że aż Zosia poszła schować się u Opery i Ody :roll: A całą drogę w samochodzie (w obie strony) zastanawiałam się czy wsadziałam kota do transporterka, czy wzięłam pusty, taki cichutki był...

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pt wrz 11, 2015 10:25 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Filmik :1luvu: :1luvu: :1luvu: Mogę go wstawić do ogłoszeń?
Będę odnawiać ogłoszenia futerek. Jeśli macie jakieś sugestie odnośnie gdzie wystawiać, piszcie :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Pt wrz 11, 2015 17:46 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

Kciuki dla Morion poproszę :ok:
Domek aktualnie jest w sklepie i kupuje siatkę na balkon. Okna zasiatkowne, ponieważ w domu był kot, który zmarł w wieku 16 lat. Do towarzystwa pies kotolubny :ok:
Wyprawka czeka :ok:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Post » Pt wrz 11, 2015 18:14 Re: Kotka z doniczki i 5 z żywopłotu-szukamy domków !

:ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

[poprzednia][następna]