Biszkopt, szylka i burasek szukają domów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lis 21, 2012 19:55 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

No i co slychac? Gdzie te zdjecia malej tri? ;)
Jak marmureczka?
Byc moze mam znow dom dla czarno-bialej. W Warszawie, niewychodzacy, z 2 rocznym kocurem. Dzis do 3 w nocy wrzucalam ogloszenia czarno-bialej i marmurki. Dlugo tak nie pociagne :mrgreen: Starajcie sie choc dawac dobre foty i informacje.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Śro lis 21, 2012 23:53 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

To marmureczka do adopcji

Obrazek Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Czw lis 22, 2012 13:35 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Arcana pisze:No i co slychac? Gdzie te zdjecia malej tri? ;)
Jak marmureczka?
Byc moze mam znow dom dla czarno-bialej. W Warszawie, niewychodzacy, z 2 rocznym kocurem. Dzis do 3 w nocy wrzucalam ogloszenia czarno-bialej i marmurki. Dlugo tak nie pociagne :mrgreen: Starajcie sie choc dawac dobre foty i informacje.

No,foty chyba sa dobre :D marmurka jak widac na zdjeciu lezy sobie na kocyku,ale jest bardzo czujna i gdyby jej nie pilnowac napewno szybko zaszylab y sie w kacik.Mozna ja wziac na rece i poglaskac,ale jeszcze nie ufa ludziom.
Co do zdjec tri,to niestety nie mam.Poprosilam o nie,ale do dzisiaj ich nie mam.
Dziewczyny z Zawady poprosily o pomoc dla tego malenstwa,ale wiem tylko,ze ma 2,5 m-ca i,ze tri.A zdjecia,ktore zrobily prawdopodobnie nie nadaja sie do ogloszen.
Kod:
Obrazek

dora1020

Od: Nie maja 09, 2010 21:31

Post » Czw lis 22, 2012 14:46 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

A gdzie ta tri jest teraz?

wilhelm170

Od: Pt cze 08, 2012 19:32

Post » Czw lis 22, 2012 18:59 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Hmm, odzew na ogloszenie marmurki wlasciwie zaden. Ciekawe, bo na malego rudzielca mam telefony co 10 minut od poniedzialku. Widac mam nietypowy gust, bo wole marmurki ;)
Obiecuje dzwoniacym foty tri. I gdzie te foty? Foty i infomacja, czy jest luzik czy strachulec.
Wilhelm, tri jest chyba u pani Krystyny.

Arcana

Post » Nie lis 25, 2012 10:44 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Co słychać?czy jest jakiś odzew na marmurkę? ja odwiozłam kocurka do mojej koleżanki no i niestety u mnie w jednym pokoju był grzeczny a tam zaczął się chować pod szafy.Wczoraj pół dnia go szukali, nie wiadomo gdzie był ale wąsy miał w pajęczynie :) To dobry dom i mam nadzieję że się nie zniechęcą tym ze się chowa i ucieka.Wzięty na ręce mruczy a postawiony chowa się.No i boi się psa pekińczyka , który odniósł się do niego bardzo przyjaźnie, macha ogonkiem a kotek go łapką.No ale to dopiero drugi dzień , mam nadzieję że dadzą mu czas.Koleżanka ma 3 piętra domu, więc mówi że najwyżej będą na oddzielnych piętrach.

wilhelm170

Post » Nie lis 25, 2012 12:44 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Wilhelm, marmurka jest od wczoraj w domu w Warszawie, zaraz zapytam, jak sie miewa :)
Wczoraj mielismy chyba nieoficjalny finał akcji. 5 dziewczynek pojechalo na swoje. Po wytymczasowaniu sie u mojej Przyjaciolki z pracy, wyleczeniu kk, zaszczepieniu, USG i nawet testach na bialaczke pojechaly do stadniny pod Grodziskiem Maz. siostry blizniaczki ze stodoly pani P., beda miec tam dobra opieke i mieszkac z ludzmi. Koty w stadninie maja fajne zycie, wiec nie zaluje wyboru. I dwu bedzie tam razniej, smiale dziewczyny, dadza sobie rade. Kiedys wpadne je odwiedzic. Wielkie dzieki dla kolezanki K. za taką opiekę i przygotowanie koteczek do nowego życia.
Kudlataja z Dogo oprocz psiakow przywiozla wczoraj marmurke, kroweczke i przecudną malutka tri. Odwozilysmy razem wieczorową porą kociaki do domow. Na kroweczke juz od paru dni czekali sympatyczni mlodzi ludzie z krowkowym pieknym 2 letnim kocurem. Kocuro troche zaskoczony, ale mała wcale nie byla zbyt strachliwa. Dogadaja sie szybko. Superowa para krowek, on z przewagą bialego, ona - czarnego, piekny duet.
O marmurke dostalam nagle i niespodziewanie -w zalewie zgloszen o rudego- SMSa w piatek, wiec w ostatniej chwili, zeby mala skorzystala z transportu w sobote. Domek od razu zdecydowany, ja po rozmowie tez, Pani marmurki bardzo fajna, a jej partner majacy koty i doswiadczenie z nimi od razu okazal sie sprytniejszy ode mnie i wyluskal małą z transporterka bez uzycia siły, po czym przytulil i wyglaskal, zostawilam marmurke w czułych męskich dloniach. Mysle, ze szybko sobie i ludzie, i kotek poradzą. Dziekuje Domkowi za przygarniecie slicznotki. :)
I na koniec odbylam blyskawiczna nocna wizyte PA wraz z kicią u mlodych ludzi, ktorzy odpowiedzieli na ogloszenia rudasa, w ten sposob mala trikolorka znalazla dom bez oglaszania. A dom super, przemili, serdeczni mlodzi ludzie. Kicia nie bedzie sie nudzic, bo w domu dokazuja 2 koszatniczki, nie powinno byc problemu z dogadaniem sie, bo koszatniczki to kontaktowe myszo-wiewióry. Wszystkie 3 domki w Warszawie, kotki nie beda wychodzic. Mysle, ze bardzo dobrze trafily.

W ten sposob dojechaly do domow ostatnia kicia z dzialki i ostatnia oglaszana kicia ze stodoly. Oprocz wczesniejszych z innych stodol i dzialki, i trikolorki, no i rudasa, ktory jeszcze jest u mnie. Dosyc to bylo intensywne szukanie domow, poszlo nadspodziewanie skutecznie i szybko, ale mimo to wierze, ze kotki sa w dobrych domach. Mam kontakt z domami i informacje, kotki sa pod opieka wet., szybko sie odnajduja w domowych warunkach.
Bardzo dziekuje Wilhelm za niezawodne transporty i finanse na oglaszanie, dzieki czemu sie nie szczypalam z wyroznieniami i ogloszenia zadzialaly.
Podobno mam jeszcze pomóc w adopcji pingwineczki z dzialki w DT u Ali z Dogo. Jak dostane foty i informacje, to sie tym zajme.

Arcana

Post » Nie lis 25, 2012 13:42 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

A to nieprzedstawiona tu jeszcze malutka tri. Uszka na odwrot niz lapki, ale tez jedno rude, drugie bure. Dobrze, ze jest juz w domu, bo zwariowalabym od zgloszen. Mam juz dosc rozmow przy rudym.

Obrazek

Arcana

Post » Nie lis 25, 2012 13:53 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

ale to śliczności :1luvu: zrobiłaś kawał dobrej roboty :ok: wszyscy zrobiliście :ok:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie lis 25, 2012 14:33 Re: Kolorowe chrząszcze szukają DT/DS

Bardzo dziekuje Arcanie za pomoc w adopcji kociakow :1luvu:
Do Warszawy jechalo duzo zwierzakow: 4 psiaki i 3 kotki,nie bylo latwo
teraz musze zaplacic za ten transport.
Ciesze sie,ze kotki w swoich dobrych domach :D
Dziekuje Wilhelm za ogloszenia,i za transport :1luvu: to naprawde duzy koszt zawozic kilka razy kotki do Lublina.
dzieki zaangazowaniu,ciezkiej pracy kilku osob 14 kotkow,w tak krotkim czasie znalazlo domy.
Tutaj nie mialy by zadnych szans.
Dziekuje :D :D :D
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Nie lis 25, 2012 15:34 Re: Chrząszcze odlatują na zimę ze Szczebrzeszyna

Za psiaki tez DSy nie dolozyly grosza do transportu? Bylo mowic, to moze gdyby kazdy dorzucil pare zlotych... teraz juz glupio do tego wracac.
Ja normalnie do ludzi reki po pieniedze nie wyciagam, tym bardziej, ze oddaje kociaki nieobsluzone przez weta, nieodpchlone, nieodrobaczone, czesc chorych na kk, wiec domy musza na dzien dobry leciec do lecznicy i troche kasy tam zostawic za leczenie i szczepienia.

A co ze sterylkami? Moze by mame kociakow ciachnac, dopoki cieplo? :) Moze przy okazji przetrzymania pokazalaby, jak sie zachowuje w domu. Znow trudno oglaszac, nie majac pewnosci, jak kot sie zachowa w domu. Czy musi byc wychodzacy, czy nie musi...

Arcana

Post » Pon lis 26, 2012 17:11 Re: Chrząszcze odlatują na zimę ze Szczebrzeszyna

podrzucę tricolorkę!

wilhelm170

Post » Pon lis 26, 2012 20:34 Re: Chrząszcze odlatują na zimę ze Szczebrzeszyna

To malutka tri sie byczy w swoim domku :) Na zywo sto razy ladniejsza, no cudna kiciunia. Z koszatniczkami na razie sobie radzi, nie ma wojny. Zreszta kicia to lagodne maleństwo :)

Obrazek

Mam tez dobre informacje o kroweczce ze stodoly. Koci katar juz leczony, a kicia wcale nie taka strachliwa, juz spi z ludzmi w lozku :) I mam kolejne zapytania o nią. Moze ktoras dzialkowa pingwineczka sie zalapie. Jedna szuka domu z DT, a druga?

Fotki Zuzi szukajacej domu z DT

Obrazek Obrazek

Arcana

Post » Wto lis 27, 2012 18:44 Re: Pingwinek Zuzia ze Szczebrzeszyna

Druga to siostra blizniaczka Zuzi-dzikusek.
Zuzia byla w kiepskim stanie,trafila na tymczas do ala123 z dogo,dla drugiej niestety nie bylo miejsca.
Kod:
Obrazek

dora1020

Post » Śro lis 28, 2012 1:59 Re: Pingwinek Zuzia ze Szczebrzeszyna

Ale widujesz jeszcze te kicie, przychodzi na karmienie?

Napisz, jak sie zachowuje burasek. Daje sie glaskac? leci do czlowieka? Daje sie brac na rece? Oglaszam go, musze wiedziec, co gadac, jakby ktos sie zglosil.

Arcana

[poprzednia][następna]