♥ Niezwykle kochani Piotruś i Emilka proszą o głosy♥

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lis 20, 2012 19:37 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Tak z Golla chodziłyśmy do jednej klasy i w chórze byłyśmy ;).
Niestety dziś pani wyłożyła mnóstwo jedzenia jak za pierwszym razem przyszłam to odkryłam 3 mokrego jedzenia i dwa suchego
Potem jak tam podeszłam to było ukryte jeszcze jedno mokre i suche,
a jak przyniosłam domek to jeszcze jedno suche w innym miejscu ukryte.
(Od Beci kotki mają nowy domek jakby co.)
Więc były 4 michy mokrego i 4 michy suchego. Zaniosłam to innym kotom w innym rejonie niestety.
Malutkie gdzieś ukryte mam nadzieję że ich mama nie przeniosła bo jest jeszcze 1 taki biało szary jak ten u 7ksieżyc i jak ta krówka z różowym noskiem. Oj żeby udało się je złapać, nie wiem już co zrobić. Matka coś ich nie woła. A one bez wołania nie wyjdą. Byłam tam też o 19 i ani jednego kota. Żeby jutro nie padał deszcz. Ten biały u mnie siedział i nic nie jadł i chyba by w ogóle nic nie jadł jakbym mu pod nos nie dała. A teraz myślę o tych w szopie jak tam siedzą i mają robale i nic nie jedzą wpadam w panikę.
Te kotki się do mnie przyzwyczaiły bo je karmiłam z ręki. Może to byłby sposób na przybrudzonego noska? Albo facecika?

U mnie najdziksza była ta biała, potem ta z noskiem przybrudzonym, a najłagodniejszy był kocurek i czarno-biała krówka. Ale się im poprzestawiało.

Tak sobie myślę że mam w Warszawie kuzynkę Karolinę też jest fanka kotów i siedzi na tym forum czy to może ty Goyka? :)

piano

Od: Śro paź 26, 2011 11:15

Post » Wto lis 20, 2012 19:40 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Wczoraj tak o 16 były całe i zdrowe! Mam nadzieję że z nimi jest ok.

piano

Post » Wto lis 20, 2012 21:03 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Martwi mnie tez że jeden z tych kotków poleciał wczoraj do szopy jednej a drugi do drugiej zatem się nie będą nawzajem grzały. Liczę na to że jak poszłam to się jakoś jednak spotkały potem.

piano

Post » Wto lis 20, 2012 21:09 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

7księzyc jakimi tabletkami je odrobaczasz to może jak mi się uda te same zastosuje.

piano

Post » Wto lis 20, 2012 21:20 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Pewnie tamte koty mi się udało połapać bo pani przez 4 dni nie przychodziła...
A teraz usłyszała hasło sterylizacja i stała się nadaktywna (8 misek pokarmu jak wystarczyłaby jedna one i tak tego nie zjadają).
Mogłam jej nie mówić. Ale ja wierzyłam że uda się współpracować żeby się nie martwiła jakoś ją rozweselić itp.
I teraz masz babo placek.

piano

Post » Wto lis 20, 2012 22:01 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Piano niestety nie jestesmy kuzynkami :D nazywam się Goska :) i nie mam rodziny w Toruniu ale wszyscy kociarze to wielka rodzina więc nie ma się co martwic :D co do kociakow to moze sprobuj jutro z rana zanim Pani starsza przyjdzie z walowka a jak ja spotkasz to powiedz ze znalazlas dom dla 2 malcow i ze to dla nich zycie lub smierc moze to podziala
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto lis 20, 2012 22:11 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Jeju, tyle misek z jedzeniem to dla łapanki przekleństwo. Może do jutra rana kociaki zgłodnieją i wyjdą z ukrycia. Robi się nocami chłodno, niby w tej szopie jakieś schronienie jest, ale chyba tylko przed deszczem, bo temperatura to pewnie tam nie dużo wyższa jak na dworze. Gdyby można było do tej szopy wsadzić domek to tak, ale tam drzwi są zabarykadowane. Nie wiadomo czyja to szopa, ale są w niej tylko stare rupiecie to pewnie nikomu na niej nie zależy. Pewne jest, że kocica szybko na jedzenie się nie złapie, może na kociaka jest jakaś szansa. Gdyby ją dorwać to następne miejsce a może część dzielnicy w Toruniu byłaby bez płodnych kocic. I tak następna i następna i ..... nie byłoby kotów w Toruniu :lol:,.......no może przesadzam, ale jakiś sens w tym jest. Gdyby było więcej takich ludzi jak Piano, którzy łapią kocicę do ostatniej sztuki to pewnie za kilka dobrych lat można by mówić o sukcesie.

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Wto lis 20, 2012 22:49 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Dokladnie!! I taka wlasnie jest idea walki z bezdomnoscia, co z tego ze 6 kotek zostanie ciachnietych skoro zostanie jedna plodna. Mam idealny przyklad na swoim osiedlu- 2 lata temu zrobilam akcje na forum dziewczyny pomogly, pomogly Panie z bazarku i kilkanascie kotek i kocurkow wykastrowano i wypuszczono, maluchy oswojono i znaleziono im domki ale zostala 1 nieuchwytna kocica. Ni cholery nie chciala wejsc do klatki-nawet na kociaka. Stan na dzis- na bazarku lata 5szt 3 miesiecznych kociakow dzikusow i 3 polroczne z wczesniejszego miotu, dalej się beda mnozyc między soba to jest droga do nikad :( albo wszystkie co do sztuki albo to praca na darmo... Dlatego wg mnie kociaki to priorytet poki rokuja na oswojenie, matka do ciachniecia i na koniec ten jej wiosenny miot i bedzie pelen sukces!!
Obrazek

Goyka

Post » Śro lis 21, 2012 1:09 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

odrobaczamy ......-em (tak to zdaje się nazywa)
jelsi chesz wrzuce w kooperte i wysle dla tych dwoch maluchow

juz dzis łobuz dzikus dal się potrzymac na rekach :mrgreen:

imion nie wymysliłam, choera zawsze mam z tym kłopot - ale mysle ze jak zaczna biegac po domu same przyjda mmi do glowy na zasadzie chocby skojarzen z charakterkami - bo jak ciagle śpia to co ja moge o nich powiedziec - ze spiochy i tyle :ryk: :ryk: :ryk:

piano podaj mi prosze na pw nr konta do siebie :mrgreen:

a tu zapraszamy na kolejny bazarek viewtopic.php?f=20&t=148289&p=9400682#p9400682

a ja ide szyc koty :mrgreen:

i trzymam kciuki za lapanke, walsnie Goyka dobrz emysli, powiedz ze masz domek dla maluszkow to nie ebdzie kobieta ta karmic bo tak to szansa sa znikome jak one mama pelne brzuszki ...
Ostatnio edytowano Śro lis 21, 2012 10:13 przez 7ksiezyc, łącznie edytowano 1 raz
7ksiezyc

Post » Śro lis 21, 2012 1:15 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

no i zdjecie, ale nuuuuda - spimy, śpimy, śpimy ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
i tak wygladaja przez większosc dnia ;)
wiecie to sa pierwsze takie kociaki, malo jedza, dzis dostały dodatkowo mleko kocie i tez szału nie ma
jedza, ale kociakow mialam juz tyle ze myslałam ze mnie z koptyami zjedza a te sobie skubia ....
sucha karme podgryzaja, ale zeby był szał ....

Obrazek Obrazek

POZDRAWIAMY :mrgreen:

piano a jak Twoj kregosłup?
7ksiezyc

Post » Śro lis 21, 2012 7:30 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Basiu, Oridermyl to masc do uszu na swierzba :D więc chyba czyms innym odrobaczacie :D kociaki przecuda kluchy jedne :D ja bym ich nazwala rodzajami makaronu takie z nich kluski hahahaha
Ostatnio edytowano Śro lis 21, 2012 7:46 przez Goyka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Goyka

Post » Śro lis 21, 2012 7:46 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Piano lap od rana dziś kociaki, kasa zbiera się z bazarkow, wiedzialam ze Basine bryloczki zrobia furrore :D bedzie dobrze oby się zlapaly z rana zanim beda nakarmione :evil:
Obrazek

Goyka

Post » Śro lis 21, 2012 10:16 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Goyka pisze:Basiu, Oridermyl to masc do uszu na swierzba :D więc chyba czyms innym odrobaczacie :D kociaki przecuda kluchy jedne :D ja bym ich nazwala rodzajami makaronu takie z nich kluski hahahaha

Kluchy kluchy ale jedza jak wrobelki wiec mam nadzijee ze się te kluski nie poodchudzaja ;)

wykasowałam nazwe leku na odrobaczanie, wiem ze na "O" potem zadzwonie do wetki i zapytam - wiem ze cos gdzies dzwoni ale nie wiem w jakim kosciele ;)
no to podam pozniej nazwe, ale piano wyslac moge bez klopotu

piano 3mam kciuki za lapanke - o kase się nie martw jak je utrzymac, damy rade!!! :mrgreen:
7ksiezyc

Post » Śro lis 21, 2012 10:46 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Fajnie mają maluchy w tej klateczce u ksiezyc7, widać, że są w błogim nastroju i nic im więcej nie trzeba tylko się wylegiwać. :D

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro lis 21, 2012 11:11 Re: 2 malutkie kociaki z budowy pilnie DT zamarzną!

Mam nadzieję ze im fajnie, ciesze się ze juz się troszkę zabawkiami zaczeły interesowac bo to ich ciagle spanie troszkę mnie "przeraza", no ale mogą byc tez takie spokojne bo jak odrobaczane to sie toksyny rozkladaja i na samopoczucie "moga narzekac", dzis 3 raz odrobaczymy i jutro w godzinach popoludniowych klatke otwieramy i niech się dzieje wola nieba :ryk: :ryk: :ryk:

juz bym chciala zeby po domu biegaly, bo dla manie koci malec to rozrabiaka a nie spioch a w domu jest masa dodatkowych miejsc do zabwy wiec mam nadzieje zaskoczą i poszaleja :mrgreen:
7ksiezyc

[poprzednia][następna]