Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob lip 16, 2011 21:56 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Betbet pisze:Hej, zebym ja nie była gołosłowna to też wpłaciłam;) 39 zł na kociarnię a resztę na bazarek od marii:)

Taki bonus na dobry początek żebyście mogły ruszyć

dziękujemy bardzo!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Sob lip 16, 2011 22:00 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze:za adopcje moich kotów w czasie urlopu jest odpowiedzialna maria kania i pani bożenka.

Informuje, że jako pełnomocnik (czytaj pełennocnik ;-) ) d/s adopcji Sabiny wydaje koty a nie przyjmuje nowych ;-)
Sabina i też Rysiu to chyba by mnie zatłukli za powiekszenie Hotelowej darmowej załogi....

;-)

Sabina udanego urlopu życzę!
Obrazek

maria_kania

Post » Sob lip 16, 2011 22:02 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze: kaszubi bez serca

Nieładnie tak wrzucać wszystkich do jednego worka.

Też jestem Kaszubą.

A Gdynia jak powstawała to była kaszubska wioska.
Zjeżdżajac z obwodnicy do Gdańska ulicą Spacerową mozna zauwazyć wielką tablicę Gdańsk - stolica Kaszub
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Sob lip 16, 2011 22:07 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

jarekm pisze:

Też jestem Kaszubą.

Zjeżdżajac z obwodnicy do Gdańska ulicą Spacerową mozna zauwazyć wielką tablicę Gdańsk - stolica Kaszub

Jarku a pamiętasz naszą rozmowe na temat kolejarzy i alkoholu ;-) tez generalizacjia...
kto nie pije ten donosi....
pozdrawiam wieczorową porą ;-)
Obrazek

maria_kania

Post » Sob lip 16, 2011 23:27 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze:POWIEDZ BABIE ŻE MA SIĘ NIM ZAJĄĆ :x jak popdpiszemy umowe na kociarnię to weźmiemy go do siebie. od sierpnia jak tylko dostaniemy klucze wstawimy na początek klatki, zanim zbudujemy boksy. 2 tyg jak przetrzyma kociaka żyłka pierdząca jej nie pęknie :x
tak najlepiej dać kolejnego kota do kingi, która zaraz wyląduje na porodówce. najlepiej pomagać cudzymi rękami :roll:

Okazało się że kociaka z gniazda wyniosły jakieś dzieciaki.Karmicielka która dokarmia matkę i jej dzieci zabrała tą koteczkę.W sumie sa 3 kociaki w wieku ok 6 tyg i podobno sa jeszcze 2 starsze od innej kotki w wieku ok 2-3 m-c.Sabina pamietasz kociaki śmietnikowe były od tej samej karmicielki.Ja za ta karmicielkę nie mam zamiaru co roku zajmować się gromada kociaków niech w końcu zaczną sterylizować kotki dokarmianie to nie wszystko.Matkę kociaków śmietnikowych wtedy ciachnełam ale ona była w miarę oswojona.Teraz z tym brzuchem nie mam siły łapac kotek do sterylek nie wolno mi dźwigać.Najgorsze jest to że dla kociaków tamto miejsce jest chyba najgorsze z możliwych.Pan Janusz mówi że niedaleko widział dwie łasice oby nie dorwały maluchów.
Jak się uda to porobię kociakom zdjecia i zrobię ogłoszenie może ktoś z podwórka adoptuje malucha.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Nie lip 17, 2011 8:00 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

No to wykorzystaj swoją dobrą passę i pomóż znaleźć dla niego fajny domek ;)

Echtom;-)
Prześlij mi zdjęcia nowe Filonka...popytam, wrzucę do telefonu.
passa jako taka, bo i malutki 9 tyg czarnulek Miki z lisiarni znalazł dom i jego roczny kolega Smoluś (w dt od marca).
Juz wczoraj (jako, ze chyba mój tel. stał sie pogotowiem kocim) mam alarm i najwyższą gotowość bo jeden z dwóch maluchów (3-miesiące) spod bloku obok chyba złamał noge, za nic nie mogę go odłowić.

Moj priorytet to znaleźć domy dla Krówka i Pręgusa (bez łapki) -roczne kocury od 1,5 miesiaca dopieszczane. Złapać reszte kotek z lisiarni na sterylizacje- ok 5 -7 sztuk.
Złapać kota ze przetrąconą/złamana nogą- kot balkonowy (nie lisiarnia).
Złapać Hansa z lisiarni, szaro-błękitnego kocurka młodego (największy przystojniak ale się nie oswaja)- kotu daje miesiąc życia, skrajnie zagłodzony, brak apetytu przez kk, zarobaczenie i chyba juz cos z zębami (może od jakiegoś uderzenia).
Raz się złapał Agnieszce M. bo widziała w nim potencjał, ale go wypusciła bo był zbyt płochliwy. Obecnie z kota została kupa kości i ani tabletki, ani advocata ani fenebenatu, ani jedzenia nie przyjmuje;-(((
Zapraszam do pomocy;-))) Poki co jakoś ciagnę ten wózek ale gdybym choc jedną osobę miała do pomocy inaczej by to wygladało.
Pozdrawiam wakacyjnie
Ostatnio edytowano Nie lip 17, 2011 22:09 przez aya13, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Nie lip 17, 2011 21:55 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

jarekm pisze:

Też jestem Kaszubą.

jarku przepraszam, ale obserwuję rodowitych wejherowian i jestem w szoku jak tym ludziom z osiedla sobieskiego wystaje słoma z butów. każdy biedak który zaciagnął kredyt na 30 lat na 30 m klitkę czuje się tam ważnym lordem i jegomościem, budke dla kotów spod mojej siostry bloku odkręcili w nocy a wmontowana była w chodzik śrubami ok 20 cm. ktoś kto karmi koty tam sprawia wrażenie dziwaka. moja rodzina kompletnie nie pasuje do tamtej buraczanej śmietanki. ania też mieszka w whejherowie obok mojego taty i dziewczyna czuje to samo- rozmawiałam z nia dziś na ten temat. mam po prostu takie spostrzeżenia.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lip 17, 2011 22:05 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

jestem jedna nogą na wylocie. serce mi staje na myśl że zostawiam swoje zwierzaki na 2 tyg 8O bardzo się boje tak długiej podróży z dziećmi i naprawdę czuje się chora. zakopane jest daleko :( okropnie boje się wypadków, korków....chyba ten wyjazd przypłace zawałem.... ale odpocząc też trzeba, nie mysleć o kotach, nie odbierac tel interwencyjnych. zamierzam odciąc się gruba krechą od wszystkiego. pani bożena ma telefony do: marii, moniki, marleny, agnieszki l. jak będzie jej potrzeba pomoc będzie do was dzwonić. spisy tymczsów skończę w zakopcu, zrobię sprawozdanie za czerwiec. do netu nie będę miała dostępu, bo teściowa nie ma- także znikam do 01.08 wam z oczu. buziaki i nie zapomnijcie o mnie :)
maria- ja ci dam nowe tymczasy heheh, i o te które są musiałam zawalczyć z panią bożenką, która otworzyła oczy z wrażenia że tyle będzie mieć kotów pod opieką. kupiłam wszystkim tymczasom odblaskowe obroże, żeby pani bożenka je rozróźniała i przypadkiem nie wydała do adopcji kota gości :ryk:
maria znasz moje koty najlepiej:
- kuba rudo biały twój ulubieniec
- tigra gruba whiskaska
- mimi szylkret
- lord alf
- milusia vel menda :ryk:
- tosia

spadam na urlop pa :piwa:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lip 18, 2011 7:10 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

sabina skaza pisze:maria znasz moje koty najlepiej:
- kuba rudo biały twój ulubieniec
- tigra gruba whiskaska
- mimi szylkret
- lord alf
- milusia vel menda :ryk:
- tosia
spadam na urlop pa :piwa:

w sumie wszystkie za wyjatkiem Tośki miziaste/przytulaste, dla niej prosimy spokojny cierpliwy domek!
i w kolorach tęczy (od pomarańczowo-bialego Kubusia poprzez mimi szylkretkę, Alfa o dwu kolorowym wlosie czarno-czarym,dalej tigrusia szara elegancka podobnie jak kolor mendy -jedynczka milusia drobniusia kończac na prawie pingwinie Tosi)
jest w czym wybierać ;-)
zapraszamy do adopcji ;-)

edit:
bazarek
viewtopic.php?f=20&t=130485
Ostatnio edytowano Pon lip 18, 2011 11:12 przez maria_kania, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

maria_kania

Post » Pon lip 18, 2011 10:37 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lip 18, 2011 10:47 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

kinga-kinia pisze:Kot Syberyjski http://ogloszenia.trojmiasto.pl/oddam/k ... 66646.html
co za ludzie :(

Ten kot to jedyna ozdoba tej nory ze zdjęcia. Piękny. Może lepiej będzie dla niego jakby znalazł nowy dom.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon lip 18, 2011 11:06 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

mgj pisze:
kinga-kinia pisze:Kot Syberyjski http://ogloszenia.trojmiasto.pl/oddam/k ... 66646.html
co za ludzie :(

Ten kot to jedyna ozdoba tej nory ze zdjęcia. Piękny. Może lepiej będzie dla niego jakby znalazł nowy dom.

ale żeby znalazł dobry dom ciekawe czy jest wykastrowany
Obrazek Obrazek

kinga-kinia

Post » Pon lip 18, 2011 11:52 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Ale i tak dobrze, że szukają mu nowego domu, a nie podrzucają karmicielom, albo jeszcze gorzej.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon lip 18, 2011 19:29 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

pytanie zdjąć ogłoszenie o tym że pkdt szuka pomieszczenia pod kociarnię ?

http://pkdt.pl/informacje/21-wane/334-s ... od-kociarn

ssb

Od: Czw cze 24, 2010 13:45

[poprzednia][następna]