» Wto maja 03, 2011 21:42
Re: Szczytno - potrzebujemy DT, DS... tak dużo kotów :( 2
Ciągle nie mam żadnych wiadomości z lecznicy.
Generalnie jak ma być tak będzie - przyjmę każde rozwiązanie, jedne z radością, drugie z płaczem..
smarti może wziąć naprawdę kilka dorosłych kotów, ale tu jest dylemat... czy wziąć mniej i więcej samemu finansować, czy wziąć więcej ale uzależnić to od pomocy finansowej ze strony innych. Piszę o to wprost, bo to też jest jakaś ważna decyzja.
Ja robię bazarki - ostatnio ze słabym skutkiem, ale może to taki czas - ale przy kilku dorosłych kotach bazarki to może być za mało. Jak już nawet Wam pisałam, ze swojej strony nie mogę zagwarantować finansowego wsparcia, choć oczywiście wiem i smarti też to wie, że jej nie zostawię z "kocim przybytkiem", zwłaszcza takim, na ktory sama ją namowiłam.
smarti - tam gdzie jest teraz Synzcel spokojnie mogłyby być 3 a nawet 4 dorosłe koty. TO bardzo duża przestrzeń. Pamiętaj jednak, ze musisz chronić kociaki - czyli obrać pewną strategię np. taką ze wchodząc do kociaków zdejmujesz bądź zmieniasz buty i nakładasz fartuch - najgroźniejszy jest dla maluchów kk, bądź wchodząc do dorosłych zakładasz fartuch. No i oczywiście mycie rąk wystarczy.
Jeśliz decydujesz się wziąć kociaki to w którym z pokoi by one były? Warto - moim zdaniem - na początku je trzymac w klatce wystawowej, żeby obeznały się z przestrzenią no i żeby wzajemnie rodzin nie pozarażać - czyli żeby je poddac kwarantannie, np. przez tydzień.
To na razie tyle w kwestiach ogólnych.

"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...