Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 20:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Ta baba wyzywająca Sabinę to jakaś kretynka.Co kogo obchodzą jej porody skoro jest mowa o kotach.Kurcze szlak człowieka trafia w trójmieście jest mnóstwo rozmnażających się kotek,młode giną,inne kotki umierają od ropomacicza a tu debilka sobie rozmnaża.Sabina trzeba było jej wysłać drastyczne zdjęcia tych rasowych kociaków uratowanych.Sabina ona was będzie cały czas obrażać debile tak mają.

XAgaX w trójmieście jest stanowczo za mało darmowych sterylek i w mgnieniu oka znikają a zbyt dużo kotek do ciachnięcia a kasy często brak :( Ja sama mam znajomą karmicielkę która robi mnóstwo dobrego dla zwierząt np uratowała zamurowanego żywcem kota, uratowała psa potrąconego na torach.Ma ok 10 kotek i 2 kocury do ciachnięcia sama nie ma kasy bo jej pies choruje na raka.Myślałam że uda mi się jej jakoś pomóc w sterylkach ale sama mam saldo na minusie.W wątku kastracyjnym mam numerki zarezerwowane ale nie jestem tylko ja chętna.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Czw mar 17, 2011 23:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Owa rozmnażaczka zwymyślała mnie po grzecznej rozmowie telefonicznej, Ciebie Sabina tez, moze powinnyśmy zgłosić do sądu sprawę?

Kto jest chętny napisać do Izby Weterynaryjnej o weterynarzach zachęcających ludzi do rozmnażania kotów?

Edit: W tym roku trochę pozmieniały się PITy, np. w PIT-37 "cel szczegółowy" wpisuje się w poz. 126. Może by warto, dla równie niekumatych pitowo jak ja, zaktualizować dane na stronie PKDT.
Na stronie powinno być tak :
* Dopisek w rubryce "cel szczegółowy" (poz.128 w PIT-28, poz.307 w PIT-36, poz.107 w PIT-36L, poz.126 w PIT-37, poz.60 w PIT-38): PKDT

PS: Kto chodzi od nas na zajęcia z unijnego angielskiego w Euroschool (budynek WTC na ul. Wendy)???
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt mar 18, 2011 7:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny, nie macie przypadkiem karmiącej, kociej matki?
Bo dziewczyna została z dwoma 4-dniowymi maluchami:
viewtopic.php?f=1&t=125536

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt mar 18, 2011 8:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

bazarek
viewtopic.php?f=20&t=125540
i moze jeszcze dzis dołoże kolejny...
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pt mar 18, 2011 10:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Nie mamy, widziałam już ten wątek, uśpiłabym maluchy, męczą się...
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt mar 18, 2011 10:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marlon pisze:Nie mamy, widziałam już ten wątek, uśpiłabym maluchy, męczą się...

mamy

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt mar 18, 2011 11:15 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Obrazek

maria_kania

Post » Pt mar 18, 2011 13:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

no ja juz skończyłam dyskusje z ta babą :x dziś napisała mi że jesteśmy sektą i porównała nas do terrorystów podkładających bomby na dworcach.
brak słów. jej wet- to ten matoł przy DT CHYLONIA, który poddaje eutanazji każdego zwierzaka który znudził się właścicielowi. zaś jak trafiają do niego kocięta z ulicy- zamiast je uspic, ukręca główki- bo tak taniej :?
pismo by się przydało ze skarga na tego gamonia :?

chylonia- to duża dzielnica gdyni, mieszkam obok. bez dofinansowania z UM nic nie zrobimy.

dziś biedna monika walczy z przeklejaniem dokumentów na sterylki do UM- "jak dwie blondynki" napisałyśmy program na zeszłorocznym druku, A JEST NOWY 8O lepiej późno niż wcale :?

ode mnie poszła wczoraj do adopcji fajna koteńka agusia- po sterylce. była niecały tydzień. mam jeszcze fajną szaro białą dziunię grubaskę po aborcyjnej. goszczę józefinkę w hotelu i maćka (tymczasy karoliny t)- super koty :ok:
no i mam kotke wczoraj zajumaną przez marlenke z gdańska. dom który adoptował ode mnie w maju zeszłego roku kotke lisice z przedłużonym włosem nie odzywał się. marlena pojechała do nich a kot nie wysterylizowany :x kota pod pachę, stówę na sterylkę zwinęła i kot juz u mnie po zabiegu :ok: głupkom oddamy kotke, bo ma u nich dobrze poza tym- ale z zabiegiem dali plamę. brawo marlena.
aisha jedzie dziś na zabieg. trzymajcie kciuki!!!!!!!!!!
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pt mar 18, 2011 13:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:no ja juz skończyłam dyskusje z ta babą :x dziś napisała mi że jesteśmy sektą i porównała nas do terrorystów podkładających bomby na dworcach.
brak słów. jej wet- to ten matoł przy DT CHYLONIA, który poddaje eutanazji każdego zwierzaka który znudził się właścicielowi. zaś jak trafiają do niego kocięta z ulicy- zamiast je uspic, ukręca główki- bo tak taniej :?

Co za debilka z tej baby i ona twierdzi że kocha zwierzęta skoro chodzi do weta mordercy dr Siwek nigdy w życiu tej grubej spoconej świni nie zapomnę zabił mi psa.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt mar 18, 2011 13:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

sabina skaza pisze:no ja juz skończyłam dyskusje z ta babą :x dziś napisała mi że jesteśmy sektą i porównała nas do terrorystów podkładających bomby na dworcach.

jesli mówimy o wecie, który przyjmuje na rogu ulicy Gniewskiej z Osowską w Chyloni...
to jest to prawdziwy drań, bardzo nie fajny człowiek, gruby, zaniedbany i nie przyjemny, byłam u niego z psem jakiej 12lat temu jak przyjmowal na ul. Kartuskiej z dr .Bandurą, (dzis jest tam bank z żubremi sklep z roletami, karniszami) pies sie bał... po za tym unikałam jak ognia...
mało osób do niego chodzi ale moze dlatego ma takie zasady... ehh
przykre...
Obrazek

maria_kania

Post » Pt mar 18, 2011 14:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Witam. Przedwczoraj trafiłam na Wasze forum. Spędziłam na czytaniu kilka godzin. Przy wielu wpisach łzy same cisnęły się do oczu i "nóż otwierał się w kieszeni". Inne czytałam pełna podziwu dla poświęcenia tylu osób ratujących te biedaki. Ale do rzeczy.
1. Teraz nie mogę, ale zaraz po wypłacie pod koniec miesiąca przekażę pieniążki - tylko komu? Chciałoby się wszystkim, ale niestety milionerką nie jestem. Pierwszy wybór już dokonałam, najprostszy-wynikający z lokalnego patriotyzmu-koty z Pomorza.
2. Postaram się robić to co miesiąc (to dodatkowa motywacja do definitywnego rozstania się z papierosami: wolę sponsorować biedne kicie niż budżet państwa)
3. Może ktoś ma niepotrzebne białe, ceramiczne, spore (śr. ok. 30 cm),jak najprostsze w kształcie doniczki lub osłonki na doniczki? Chętnie je odkupię na bazarku.

PS. 2 lata temu, rok po śmierci mojego 15-letniego owczarka - wzięlam z DT suczkę ON-ka. Bardzo bym chciała mieć kota, ale się boję, bo psica jak zobaczy kota za płotem szczeka jak oszalała. Kiedyś miałam i psa (dożył 12 lat) i kotkę (dozyła do 16 lat). Razem byli 8 lat. Ale pies był b. spokojnym spanielem.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt mar 18, 2011 14:55 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mgj pisze:3. Może ktoś ma niepotrzebne białe, ceramiczne, spore (śr. ok. 30 cm),jak najprostsze w kształcie doniczki lub osłonki na doniczki? Chętnie je odkupię na bazarku.

Białe nie, ale ceglaste, róznych kształtów i kolorów...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt mar 18, 2011 15:00 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Niestety, wszystkie kwiatki mam w białych i przy takich chciałabym juz pozostać. Nie pali się, kwiatki moga poczekać z przesadzaniem, może ktoś jednak ma.
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pt mar 18, 2011 16:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

O matko, jestem w szoku po tym, co przeczytalam nt. tego weta w Chylonii 8O musze napisac znajomemu czym predzej, zeby w zyciu nie chodzil do weta u siebie! Co za s......yn !

Naprawde przestane z domu wychodzic, dzisiaj wedrowalam jak glupia, bo kluczy od domu nie wzielam i naprzeciwko kosciola na ulicy Zielonej (Gdynia-Obluze, tudziez Oksywie, roznie mowia) byla kotka - na moje oko -w zaawansowanej ciazy. Musi byc dokarmiana, bo ma ladne futro i absolutnie nie jest wychudzona, obwachala wyciagnieta reke, taka umiarkowanie ufna. W stosunku do karmiciela moze nawet jest miziasta, niestety mimo tego, ze sie chwile pokrecilam, to nie udalo mi sie napotkac nikogo od "uzupelniania misek".

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Pt mar 18, 2011 17:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty u mnie na działkach :( dziś je dokarmiałam bo karmicielka musiała wyjechać masakra dużo i nic nie po sterylizowane a koty mimo że pierwszy raz mnie widziały wszystkie miałam pod ręką jedno wyjście i 6-7 kotek biorę naraz na sterylki.
viewtopic.php?f=13&t=125560
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

[poprzednia][następna]