SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 08, 2011 20:49 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

doczytałam i powiem tak:na samym poczatku było normalnie ,po doczytaniu watku do konca ,nie wiem co o tym mysleć :? bardzo schizowa sytuacja,czy autor watku mógłby sie okreslic ,a po za tym czy nie prościej byłoby leczyc kota i poprosić o wystawienie faktury,która mozna by potem okazac dla pewności,ze kot faktycznie był i na co chory,jestem pewna ,ze wiele osób, w tym ja nie odmówiło by pomocy finansowej w takiej sytuacji...
Ostatnio edytowano Wto mar 08, 2011 20:56 przez kotx2, łącznie edytowano 1 raz
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto mar 08, 2011 20:55 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

kotx2 pisze:doczytałam i powiem tak:na samym poczatku było normalnie ,po doczytaniu watku do konca ,nie wiem co o tym mysleć :? bardzo schizowa sytuacja,czy autor watku mógłby sie okreslic ,a po za tym czy nie prościej byłoby leczyc kota i poprosić o wystawienie faktury,która mozna by potem okazac dla pewności,ze kot faktycznie był i na co chory,jestem pewna ,ze wiele osób w tym ja nie odmówili by pomocy finansowej w takiej sytuacji...

Właśnie w tym problem. Nie wiadomo, o co chodzi. Autor wątku nie odpowiada na pytania, za to bardzo łatwo bezpodstawnie oskarża niewinne osoby. Za to, że chcą pomóc :? Wiele dziwacznych wątków czytałam, ale co tu jest grane, nie pojmuję :roll:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Śro mar 09, 2011 9:46 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Liberian - jeśli nie wyjdzie Ci nic z kotem Haldemana w najbliższych dniach, to zostaje poszukać innego, bo szkoda czasu, jeszcze się okaże, że znajoma zrezygnowała, bo już miała dosyć czekania na tego konkretnego kota. Z tego co mówi Haldeman kotek jest dokarmiany i leczony, więc tak czy siak nie jest z nim tak źle. Ja też leczę takie bezdomne koty i w zasadzie 100% kotów da się wyleczyć na mrozie. Na kociarni jest coraz więcej Rudzielców do oddania, które też z niecierpliwością potrzebują własnego domu, są to też biedne koty ściągnięte z dworu i leczone, w większości przypadków przebywają w domach bądź Fundacjach bardzo zakoconych i też z tego powodu są nieszczęśliwe. Nie zastanawiaj się nad kotkiem z Morąga, bo takich jest bardzo bardzo wiele. W każdym mieście jest takich kotów tysiące. :?

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Śro mar 09, 2011 14:04 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

.
Ostatnio edytowano Sob mar 12, 2011 13:04 przez Haldeman7, łącznie edytowano 1 raz

Haldeman7

Od: Sob lut 26, 2011 11:22

Post » Śro mar 09, 2011 14:07 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

kropkaXL pisze:Asiu-dobrze zrozumiałaś!!!!
Dokładnie o to chodzi!
I tez przypuszczam,że to własnie jego kot!!!
Poza tym facet bywa na forum,a nic nie pisze,za to łaskawie od czasu do czasu pisze PW
Może dlatego,że nie wie co napisać,bo czego innego oczekiwał?-może oczekiwał,że zjawi sie rzesza ludzi z Moraga i będzie sobie kota wyrywała?
No bo skoro nie odpowiada ani DS,ani DT,które sie oferowały,skoro nagle zapada decyzja o tym,że jednak kota weźmie,ale jak ktoś go wyleczy i wykastruje,a wczesniej mowy o tym nie było,to o co tu innego chodzi???

Tak to było....

Haldeman7

Post » Śro mar 09, 2011 14:07 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Haldeman7 pisze:Matko boska, czytajcie posty, a nie na wyrywki!!! Kotek jest do oddania, ale chcę wiedzieć gdzie idzie i do kogo, czy to takie dziwne???? Moja odpowiedzialność za kota nie kończy się na oddaniu kotka w inne ręce!!! Chciałbym wiedzieć, jak żyje w nowym domu, czy to takie dziwne???

no i w koncu padła konkretna wypowiedz,to ,że sie troszczysz wcale nie jest dziwne,życzę powodzenia i trzymam kciuki za domek :ok:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Śro mar 09, 2011 14:09 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Poza tym...gdybym miał gdzieś tego kota, to by mnie tu nie było...a ogłoszenia tym bardziej.

Haldeman7

Post » Śro mar 09, 2011 14:43 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

to dzialaj chlopie,dzialaj a nie gadaj!!!!!

Dorato

Od: Pt sty 28, 2011 19:07

Post » Śro mar 09, 2011 14:44 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Ja to po przeczytaniu tych kilka stron mam wrażenie,że Haldeman7 czekasz aż któraś napisze coś w stylu "ja ci pomogę i będę dawać na utrzymanie,leczenie kocura",jeśli tak jest to czemu wprost nie napiszesz tylko jakimiś ogólnikami tym bardziej,ze oferowały się DT i DS dla kociaka więc czegoś i ja tu nie kumam o co Ci k'mon tak dokładnie
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro mar 09, 2011 15:25 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Haldeman gadasz i gadasz a konkretów brak.
Kot na fotkach które wstawiłeś wygląda tragicznie.
Widać, że potrzebna mu pilna i konkretna pomoc.
Czym go leczysz?
Kot był u weta?
Odkarmił się choć trochę?
Gdzie kot bytuje, dalej na tych deskach czy znalazłeś mu jakiś przyjaźniejszy kąt?
Jest szansa na aktualne fotki kota?

Ciężka z Tobą rozmowa bo wiele pięknych słów o miłości do zwierząt pada i bardzo się teatralnie obrażasz ale woli, żeby sprawy popchnąć do przodu, nie widać.
Ostatnio edytowano Śro mar 09, 2011 22:15 przez piccolo, łącznie edytowano 1 raz

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Śro mar 09, 2011 15:45 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

piccolo pisze:Haldeman gadasz i gadasz a konkretów brak.
Kot na fotkach które wstawiłęś wygląda tragicznie.
Widac że potrzebna mu pilna i konkretna pomoc.
Czym go leczysz?
Kot był u weta?
Odkarmił się choć trochę?
Gdzie kot bytuje, dalej na tych deskach czy znalezłeś mu jakiś przyjaźniejszy kąt?
Jest szansa na aktualne fotki kota?

Ciężka z Toba rozmowa bo wiele pieknych słów o miłości do zwierzat pada i bardzo się teatralnie obrażasz ale woli, żeby sprawy popchnąć do przodu, nie widać.

Nic dodać ani ująć! Mazgai się facet lub "trolluje" :evil:

Gwiazdor

Od: Pon lut 21, 2011 18:26

Post » Śro mar 09, 2011 20:58 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Haldeman powiem tak:
2 lata temu poznałam na tym forum KropkęXL -ciepłą, wrażliwą osobę, cudowną właścicielkę 4 kotów. Pozostając stałym, choć cichym podczytywaczem jej wątku przekonałam się że pierwsze wrażenie mnie nie myliło. KropkaXL to osoba o wielkim serduchu, wbrew wszystkiemu pomagająca także tym bezdomnym. Nie wyliczę tutaj uratowanych przez nią kotów, nie wyliczę wszystkich wspaniałych domów, które im znalazła. Nie wyliczę tutaj osób którym w złej chwili pomogła swoją wiedzą lub wsparciem duchowym. Każdy, komu dane było poznać choćby wirtualnie tę wspaniałą osobę potwierdzi moje słowa.
Nie znaczy to że Kropka w swojej dobroci jest infantylną idiotką. Jest osobą realnie myślącą, znającą swoje możliwości, tak finansowe jak i lokalowe.
Ty pojawiłeś się na forum szukając pomocy dla kota. OK, chwała Ci za to. Po to to forum jest między innymi. Po to aby pomagać, ale w miarę możliwości.
Z tego co widzę w twoim przypadku fajnie jest pomagać kotom, tyle że cudzymi rękami.
Wytłumacz proszę swoje intencje, których kompletnie nie rozumiem i jak widzę nie tylko ja.
Jest dom stały dla kota, okazuje się ze Ciebie to nie interesuje.
Z tego co czytam, chcesz kota zatrzymać, i żądasz wręcz od KropkiXL aby na własny koszt go wyleczyła, wykastrowała i gotowego oddała Tobie.
Potem odwracasz kota ogonem i twierdzisz iż chcesz wiedzieć w jakim domu będzie kot, że Twoja odpowiedzialność za kota nie kończy się na wydaniu do nowego domu. Wystarczy zapytać, są wizyty przedadopcyjne.
No ale właśnie... to wszystko właściwie powinna za Ciebie zrobić KropkaXL... Inaczej KropkaXL będzie be...

Nie no chłopie cwaniaczysz, zmieniasz zdanie co chwila, przeczysz sam sobie, zachowujesz się jak primadonna usiłując wysługiwać się innymi.
Nie bądź baba, zewrzyj pośladki i pomóż kotu SAM!
W tym przypadku to nic trudnego, ponieważ CZEKA NA NIEGO DOM!
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro mar 09, 2011 21:06 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

słuchajcie przyzanm się że przyszły mi do schronu 2 rudo białe koty oddane przez wlasciciela 2 pak namowilam znajoma na 2pak zabiera te.. ale to nei zmeinia faktu ze chce pomoc temu Kotkowi i to koniecznie Heldman powiedzial że podejrzewa u Niego mocznicę, i ze ma poraniony odbyt tymbardziej uważam że ulica to nei miejsce dla Kota myślę, ze w pierwszej kolejności trzeba mu zalatwic DT i weta i to jak najszybciej!
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Śro mar 09, 2011 21:37 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

No właśnie ...
Dt jest już wspomnieniem... ponieważ założyciel wątku nie ufając ludziom, którzy są od lat
na forum grymasił sobie, a raczej sam nie wiedział czego chciał (czytaj: chciał wyleczonego i wykastrowanego kota )
Założyciel podejrzewa mocznice... Może zamiast podejrzewać założyciel uda się łaskawie do weta zamiast stawiać diagnozy?

Dziewczyny nie podoba mi się to.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Śro mar 09, 2011 21:54 Re: SZUKAM DOMU DLA RUDEGO BEZDOMNEGO KOCIAKA!!!!

Podczytuję :roll: i podczytuję od początku :roll: i dziwne to wszystko :roll:

Edit. I gdzieś już tego kota z fotek widziałam :roll: tylko gdzie ja go widziałam :roll:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

[poprzednia][następna]