Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki -już dokocony!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie mar 20, 2011 13:08 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Mario - ja od razu pomyślałam też o Januszku i o Dominiku - ale Manuel nie jest zaszczepiony na białaczkę, a p. Danuta raczej nie zdecyduje się niestety na kotka z FeLV+, a poza tym chłopaki z Łodzi, a p. Danuta chciałaby kota zobaczyć i poznać, więc jednak warszawskie byłyby najbardziej wskazane... (chyba zapomniałam tego dopisać... sorry :oops: ).

Jednego warszawskiego kandydata już wysłałam - czekam na odpowiedź...

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Nie mar 20, 2011 13:10 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Tak pomyślałam, bo obaj z Manuelem mi bardzo zapadli w serce, czy co to ja tam mam :mrgreen:

A jakby chciała poczekać, to od wczoraj mam przybłąkaną mamuskę z małymi :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie mar 20, 2011 13:30 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Januszek w ogóle zawsze wydawał mi się podobny do Manuela... - oni mają bardzo podobną sylwetkę, takie prościusieńkie, wysokie nóżki - tylko kolorki trochę w negatywie :mrgreen:

Jeśli tylko znajdzie się ktoś gotowy na jedynaka, albo jeszcze lepiej z kotkiem białaczkowym, chcący się dokocić to natychmiast Januszka będę polecała. Cudny kocio :1luvu: .

joluka

Post » Nie mar 20, 2011 13:38 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Pierwsze wieści z domu Manuela!

Manuel wczoraj przesiedział wieczór w kąciku pod kaloryferem, potem przeniósł się za komputer młodego Dużego. Wieczorem położyła się w tym pokoju spać p. Danuta - Manuel na jej widok wyszedł z kryjówki, pospacerował, zjadł trochę suchego i mokrego, wysiusiał się do kuwety i zdecydował, że pora pozwiedzać resztę domu. Po wypuszczeniu z pokoju obszedł resztę mieszkania - korzystając z nocnej ciszy :wink: - tak jak u nas. Noc urozmaicił domownikom kupskiem w kuwecie i gdy już uznał, że pora odpocząć wlazł p. Danusi pod kołdrę i spał grzecznie do rana.

Jak na pierwszy wieczór i noc myślę, że jest rewelacyjnie! :piwa: :piwa: :piwa: ufffffff 8)

joluka

Post » Nie mar 20, 2011 13:41 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Rewelacyjne wieści o Manuelu :dance: "i spał grzecznie do rana" - jak to bajkowo brzmi :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie mar 20, 2011 16:13 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Dziewczyny, zapewniam Was, ze Manuel trafil z tym domem jak z losem na loterii - będzie miał jak u Pana Boga za piecem. Asiu, nie stresuj sie, podjelas dobrą decyzje, taki los domu tymczasowego, serce pęka jak trzeba sie rozstac... Ale Manuel poszedl w bardzo dobre ręce, p. Danusia ma złote serce, tam samo jej Mąż i Syn uwielbiają koty i wszyscy rozpieszczają je do granic mozliwosci, to jest dom, gdzie dla kota nie ma regul i zakazów, czyli najlepszy z mozliwych :)

super wiesci z pierwszych chwil razem jak widzę, a ja otrzymam jeszcze szerszą relację w poniedzialek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dam Wam znać!! i pewnie to ja wstawie pierwsze fotki na forum

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie mar 20, 2011 17:05 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Tillibulku kochany - tak dawno Cię nie słyszałam, a tu taka niespodzianka! :piwa: Świat jest jednak maleńki... :mrgreen:

Wiem, że to cudowny domek - jednak nie na próżno się mówi, że jeśli kot długo czeka, to na ten absolutnie najlepszy! :1luvu:

Pani Danusia już do mnie też napisała maila - jest tak bardzo przejęta, że aż mnie to wzruszyło:

"... cała jestem pod wrażeniem Manuela, bo bardzo zależy mi, żeby przestał się bać, a jest bardzo wrażliwy. Póki co idę spać bo muszę trochę odespać poprzednią noc a spodziewam się, żę i w tę noc będę trochę czuwać ale przecież kicia jest naiważniejsza. Czuję się tak, jak bym miała w domu niemowlaczka, za którego jestem Pani bardzo wdzięczna. Jutro do Pani zadzwonię lub napiszę z pracy e-mail i zdam relację."

Tillibulku - jeśli pomożesz w przyszłości p. Danusi ze zdjęciami będę Ci bardzo wdzięczna!!!! :1luvu:

joluka

Post » Nie mar 20, 2011 17:06 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

oczywiscie, ze pomoge i bede zdawac regularnie relacje :mrgreen:

tillibulek

Post » Nie mar 20, 2011 21:50 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

baaaaardzo się cieszę :D
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon mar 21, 2011 17:11 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

smarti pisze:
Pan dzwoniący o moją Melę,która,jak wiadomo jest już zaklepana, poszukuje koteczki pół roku do roku,krówki,whiskaski lub biało-burej,do domku niewychodzącego w bloku w Wawie,zabezpieczonego,umowa-tak,opieka na wypadek wyjazdów-tak.
Więcej szczegółów zostawiam do wybadania dla dt ewent.kici.
Jeśli wiecie o takiej kici to proszę o kontakt-podam mail pana.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon mar 21, 2011 17:14 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Manuelku, przystojniaku bądź szczęśliwy w SWOIM domku :piwa: :piwa: :piwa:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pon mar 21, 2011 17:26 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

ale niespodzianka :P :P :P !
Manuelek w Domku :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
jaka radość :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :balony:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon mar 21, 2011 18:20 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

p. Danusia była dzisiaj u mnie i dużo opowiadała o Manuelu - imię zostaje, Mężowi bardzo sie podoba, ona mówi na kicia Maniuś, żeby było krócej :lol:

na razie w ciągu dnia Manuel zaszywa się w różnych ciekawych miejscach typu półka za komputerem, pralka, wszedł nawet do wersalki, dosyc dlugo tam siedział, a oni latali po calym domu i szukali go w panice - bawi się z nowymi Dużymi w ciuciubabkę :wink:

w nocy robi się bardziej aktywny, wychodzi na żer :mrgreen: korzysta z kuwetki, zwiedza...

daje sie brac na ręce, choc w trakcie głaskania uwaznie nasłuchuje...

troszke ma dystans do mężczyzn, więc p. Danusia w czasie weekendu oswajała kotka z Synem, który ma niski głos co może lekko kiciusia przerażać (choc to chłopak bardzo kochający kociaste) - Manuel siedział na kolanach u p. Danusi - syn siedział obok, p.Danusia powiedziała, zeby syn głaskał kotecka, mówiąc do niego spokojnie, zeby kocio przyzwyczajał się do jego głosu... potem dał mu się wziać na ręce... :mrgreen:

ponadto uśmiałam się jak p. Danusia opowiadała, że jej Mąż probowal ją wyciągnac na imieninowy obiad do swojej Mamy, a ona odmówiła uzasadniając to tym, że zaadoptowała kota i to jemu musi poswiecic czas i nie poszla do Tesciowej :ryk:

fotki mam obiecane, jak tylko dostanę to wkleję :D

tillibulek

Post » Pon mar 21, 2011 18:29 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

to świetny domek się kiciusiowi trafił i nie dziwne-takich piękności nie ma wiele :D więc trzeba o takiego przystojniaka szczególnie dbać :piwa: :piwa:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon mar 21, 2011 18:43 Re: Manuel-młody, zabójczo przystojny i słodki - do dokocenia!

Dobrze czytać takie wiadomości z nowego domku, coś czuję, że Manuel będzie baaardzo rozpuszczonym kotem :ryk:
Obrazek
Obrazek

kamari

[poprzednia][następna]