Henryczek - kociak, który nie może znaleźć Domu...w DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 20, 2010 8:02 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

trochę kiepsko to widzę - ja jeszcze muszę jakoś wrócić 8)
nie mam pojęcia o której mam skm - są jakieś zmiany i za nic nie rozumiem rozkładu w excelu 8O
nienawidzę tego kraju :?
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Pt sie 20, 2010 8:51 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

ja jestem przy samej skmce... sobota z zaspy 18:07 lub 18:37. powrotne są 20:22, 20.52, 21.21, 21.53, 22.20, 22.58, 23.38.

będę około południa w gdańsku, ale wracam przez kaszuby bo o kartuzy muszę zahaczyć (działka do obejrzenia)... więc jak masz czas na wycieczkę krajoznawczą ...

zdecydowanie chciałabym się z Tobą skonsultować, zebys zobaczyla na ile siercs i brzuszek się zmieniły... wetowi się na pewno przyda info!
Ostatnio edytowano Pt sie 20, 2010 8:52 przez Poker71, łącznie edytowano 1 raz

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt sie 20, 2010 8:52 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

Poker71 pisze:To tylko tydzień... chyba że będzie wyraźnie gorzej to na pewno zlądujemy na wizytę wcześniej.
Nie chcę łapać kilku srok za ogon, dopóki nie będę miała wątpliwości co do diagnozy to będę się raczej trzymać zaleceń tego weta... boję się że latając z Heniem po 10 wetach na samym poczatku zrobię mu krzywdę bo się okaże, że lekarze jakieś eksperymenty będą robić.

I tak trzymaj. :wink:
Poza tym jak zaczniesz po różnych wetach, to Henryś naprawdę pokaże Ci gdzie raki zimują. :lol: :wink:
Gdyby jednak okazało się, że to nie robale to radziłabym Ci przy następnej wizycie zasugerować wetowi badanie kupy (jak napisała Blusik).

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Pt sie 20, 2010 9:54 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

Ok, napisz co i jak i o której. Jak nie to podjadę w sobotę...ino nie z zaspy bo mi nie po drodze ;) zawsze z oliwy jeżdżę.
Coś potrzeba?

edit: aha - domek zrezygnował...

Sin

Post » Pt sie 20, 2010 19:13 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

Sin, Tak jak pisalam: obojętnie po 19tej. Czyli ustal tak zeby Tobie bylo w tych granicach dogodnie, daj mi tylko znac ja sie dostosuje. Jutro jestem poza netem, wiec tel/sms

Obrazek
Henryś bez wąsów
tarzanie się po kołdrze to zdecydowanie jest to, co Henrysie robić uwielbiają

Poker71

Post » Pt sie 20, 2010 19:46 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

Coś się tak przyczepiła do wąsów?
bez wąsów też ładny kotek
A jak biega to sobie wąsa nie przydepta
A tak poważniej to wąsami się nie przejmuj
Gucio też przez pewien czas nie miał
potem odrosły
A teraz też wcale nie są długie
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Pt sie 20, 2010 19:49 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

ja do wąsów nic nie mam choć głupio jakoś wygląda... ale w polączeniu z resztą- wet mnie nastraszył porządnie, nie powiem.

ale nie Henryczka. Henryś właśnie zdobył w końcu parapet (od dwóch dni próbował, dziś mu się udało i trenuje).

Poker71

Post » Pt sie 20, 2010 19:54 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

wąsy odrosną spokojnie.jak brałam moją Pixi miała połamane wąsiska.leczyliśmy koci katar.z czasem wydobrzała i wąsiska ma jak trzeba :)
po za tym Henryczek nawet bez wąsów cudny :1luvu:
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pt sie 20, 2010 19:59 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

ruda32 pisze:po za tym Henryczek nawet bez wąsów cudny :1luvu:

zapakować? :lol:

Poker71

Post » Sob sie 21, 2010 8:03 Re: GDA Henryczek - chory ale nie chory ???

CUDNY :1luvu: :1luvu: :1luvu:
zobaczę Henryczka, zobaczę Henryczka :dance: :dance2: :dance:

Sin

Post » Sob sie 21, 2010 21:44 Re: GDA Henryczek - bezwąsowy tymczasowo ;) szuka domu!

To jesteśmy po koncultacjach z Sin. Mówi, że futro takie dziwne miał zawsze, brzuszek ewidentnie się zmniejszył.... ale jej zdanie BARDZO urósł w ciągu tych 10ciu dni! NIE TROCHĘ: BARDZO 8O

Poker71

Post » Nie sie 22, 2010 7:54 Re: GDA Henryczek - bezwąsowy tymczasowo ;) szuka domu!

Henryczek jest wielki - urósł aż za szybko :roll: pytanie czym to jest spowodowane - nadgania czy jest jakaś inna przyczyna? Trochę się obawiam wzrostu w takim tempie - to niezdrowe dla kośćca :roll:
Bez wąsów też jest piękny, skóra ok, włosy może i trochę suche i nawet lekko szorstkie ale nie przejmowałabym się tym za bardzo. Dopóki ma kocięcą sierść - inna sprawa, że moim zdaniem powinien już ją zmieniać...powinien zmienić się rodzaj włosa i jego struktura :roll:
Brzuch jest ok, nie napięty i kot wygląda bardziej proporcjonalnie. Ze ma chude łapki, a nie masywne jakby sobie Poker życzyła? No cóż - szybko urósł ale ja tego aż tak nie widzę ;)
Wąsy -one nawet nie wypadły tylko odłamały się :roll: Sterczą kikutki. Dziwne. Nie mam pojęcia czy wąs odrasta jak włos czy kikutek ma wypaść i odrosnąć nowy? 8O
Henryczek zaś ma nasze dywagacje głęboko i szaleje za trzech, wstrętny "gryzeld" się z niego zrobił ale nadal jest urzekający :1luvu:

Weta zapytałabym o:
jak w obmacywaniu wyglądają jelita? - jest obrzęk? zgrubienia ścian? jak wygląda motoryka jelit? przyspieszona, spowolniona? jeśli coś jest nie tak to o czym to świadczy?
jak wyglądają węzły chłonne jarzmowe i krezkowe?
jak wygląda w omacaniu tarczyca?
czy i jakie badania zrobić?
jak osłuchowo funkcjonuje serce?

czy i kiedy można wprowadzić preparat witaminowo-mineralny? czy można urozmaicić dietę - ja bym zaczęła od malutkiej porcji gotowanego indyka z kroplą oliwy lub odrobiną masła, ciupina tłustej śmietany, twarożek bez soli, gotowany kurczak itd. jeśli nie było by nic niepokojącego w brzuszku i kuwetce - można by było wprowadzić jakąś delikatną puszkę. Wszystko bardzo powoli i stopniowo na zasadzie jeden posiłko-przysmak na dzień, jak ok to dwa itd. Sierść nie poprawi się w dwa dni a wąsy nie odrosną w tydzień. Ale trzustkę odrzucam, przy problemach z trzustką objawy wykraczają poza stan włosów - nie wiem też jaki ma sens podawanie pankreatyny bez badań choć sama w sobie nie zaszkodzi. Oczywiście to są takie moje przemyślenia tylko :roll:

Sin

Post » Wto sie 24, 2010 10:01 Re: GDA Henryczek - bezwąsowy tymczasowo ;) szuka domu!

Byłem, widziałem i nie wiem co Wy chcecie od Henryczka.
Super kotek, lata, broi, bawi się.
Dajcie jemu trochę spokoju.Nie przesadzajcie z lekami i to na własną rekę.
Po co dawac pankreatynę, to przeciez na niewydolność trzustki ludzie dostają.
Może ta sierść jest jeszcze nie taka, tylne łapki chudziutkie, ale bez przesady, amantem filmowym nie zostaje się z dnia na dzień
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto sie 24, 2010 10:44 Re: GDA Henryczek - bezwąsowy tymczasowo ;) szuka domu!

u weta będę jutro lub pojutrze, mam plan obmyslony przez Sin, oczywiscie w pewnej zaleznosci co powie wet
- przez dwa tygodnie preparat vetapet
- zobaczyc zmiany po dwoch tygodniach- jesli nie bedzie to badamy kał i krew na trzustke ewentualnie inne przyczyny
- jesli beda zmiany po dwoch tygodniach na plus- wylaczyc preparat i zobaczyc czy zmiany się cofną czy nie
- jak nie to luz
- jak tak to badamy kał i krew na trzustke ewentualnie inne przyczyny

co o tym myslicie?

Poker71

Post » Wto sie 24, 2010 16:44 Re: GDA Henryczek - bezwąsowy tymczasowo ;) szuka domu!

ja nie wiem czemu wet Cie straszy i czym...
dla mnie kot jest zdrowy :wink:
troche odzywic i juz :wink:
reszte napisalam wyzej :wink:

klawiatura mi szwankuje... :|

Sin

[poprzednia][następna]