!!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 9:21 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

AnnAArczyK sama powiedz obiektywnie, bo z nim rozmawiałaś o niej - jak on "wyglądał" jak o niej mówił?
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Wto paź 27, 2009 9:58 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Nooo...boję się oceniac, bo moge przy najbliższym spotkaniu jeszcze dostać po pazurkach:) ale wszystko przemawia, że ta kociulka jest już Wasza...i w dodatku Twój mąż dał jej takie pięęękneeee imię! Sama powiedz, czy Zuzanki nie są fajne:)?
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Wto paź 27, 2009 10:06 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Są są :ryk: Planujemy nawet nazwać nasze przyszłe (oby się udało) dziecko, o ile będzie dziewczynka
A tak poważnie - gdyby nie mój pies, wszystko było by do przejścia.
Ale sytuacja wygląda tak: on za każdym nowym kotem przez pierwsze tygodnie łazi i zaczepia. Ma taką zabawę - czy zdążę dotknąć kota nosem, zanim dostenę w pysk... Nie ma w tym agresji, ale ze strony kota wygląda to inaczej, bo pies jest b. duży i b. szybki. Oczywiście na początku jest cały czas pod kontrolą, ale czasem po prostu nie dopilnuję i kot się stresuje.. co prawda każdy z nowych zwierzaków szybko się nauczył, co robić, by pies go zostawił w spokoju. Ale mówimy oswojonych kotach, które się niczego nie boją. A Marmurka jest dzika i boi się psów - przecież jej dzieci zginęły m.in. w ich paszczach. I nie mam sumienia narażać jej na kolejny stres.

Kocia dusza

Post » Wto paź 27, 2009 11:16 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Rozumem Cię, ze boisz się o koteczkę i chcesz jej oszczędzic kolejnych stresów... byłam w podobnej sytuacji, kiedy musiałam przyjąć do domu staruszka psa po moich zmarłych Rodzicach, nagle pod jednym dachem moja ukochana koteczka panicznie bojąca się obcych psów i stary "wyżeracz" - pies który nienawidził kotów! Juz w pierwszym dniu pobytu próbował podporządkować sobie koty i ustawić je w szyku, moja kicia była w szoku. Mam to szczęście, że nie pracuję, więc zwierzaki miałam na oku przez 24 na dobę, obserwowałam,pilnowałam, zakazywałam, uczyłam, az wreszcie zrozumiały, że muszą życ koło siebie, że tak "wyszło" - a nie mogłam i nie chciałam oddać starego psa w obce ręce.Dużo pracy mnie kosztowało, żeby opanować sytuację, ale udało mi się pogodzić ze sobą te dwa światy! Potem razem spały, razem wychodziły do ogrodu,miały nawet wspólną piłeczkę:) pies zrozumiał, że "te" koty są nietykalne, tak jak kotka i kocurek,(któremu wszystko jedno, byle miska pełna:) wiedziały, że ta psina tak naprawdę nie była dla nich zagrożeniem. Stary psiunio żył ze swoimi "wrogami":)jeszcze 1,5 roku. A co do Marmurki to myślę, że jeżeli tak naprawdę boi się psów to moze faktycznie będzie lepiej jeżeli znajdzie domek taki tylko dla siebie...chyba, ze ktos zechce popracowac na kotunią, że pies nie zawsze jest wrogiem:)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Śro paź 28, 2009 10:03 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Czy ktoś mógłby od piątku wziąć Marmurkę? Najpóźniej w piątek musi wyjechać od Marii.
Jeśli ktoś ma spokojny dom, może być z innymi kotami, to nawet nie zauważy obecności tej koteczki. Ja cały czas obawiam się o mojego psa :roll:

Kocia dusza

Post » Śro paź 28, 2009 10:36 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Kocia dusza pisze:Czy ktoś mógłby od piątku wziąć Marmurkę? Najpóźniej w piątek musi wyjechać od Marii.

To nie tak. Wcale tego nie powiedziałam! Jeżeli nie będę miała wizyty rodziny, to pewnie będzie mogła jeszcze trochę u mnie być. Dla niej nowe miejsce będzie ogromnym stresem, dlatego namawiam Kocią Duszę, żeby wzięła ją na DT do siebie.

Kotka wymaga oswajania, na co u mnie nie ma szans, bo prawie cały czas jest sama, nie mamy czasu się nią zająć. Teraz trudno by było znaleźć jej DS, przenoszenie jej do kolejnych domów nie będzie dla niej korzystne.
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Śro paź 28, 2009 10:51 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Przepraszam, jeśli to jakoś źle zabrzmiało.. nie mialam zupełnie na myśli nic złego! Po prostu jeśli przyjedzie do Ciebie rodzina, to koteczka nie może u Ciebie zostać. Wybacz, jeśli Cię uraziłam..

Jeśli nie znajdzie się dt, to ją wezmę. Może jakoś powoli z psem się dogada..

Allegro o koteczce:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=798657735

Kocia dusza

Post » Śro paź 28, 2009 11:03 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Nie ma sprawy.
Polubiłam tę kotkę i jest mi jej żal, nie chciałabym, żeby wędrowała od domu do domu, bo to na pewno nie pomoże w jej oswajaniu. Musi mieć kogoś na dłużej.
Obrazek

maria_z

Post » Śro paź 28, 2009 13:39 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Czy ktoś mógłby zrobić ogłoszenia dla koteczki?
Ja zrobilam na All. i trojmiasto.pl. Czy moglabym prosić kogoś z chwilką czasu o zamieszczenie ich na innych portalach?

Kocia dusza

Post » Śro paź 28, 2009 14:18 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Jeżeli to coś da to moge wieczorkiem ja wrzucić na słupskie ogłoszenia.

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Śro paź 28, 2009 17:14 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Dodałam ogłoszenie na e-zwierzak.pl
Szczegóły masz na PW :) :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 28, 2009 17:24 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Dzięki Gibutkowo!

Jakby ktoś jeszcze chciał wstawić ogłoszenie, to jako lokalizację wpiszcie proszę Wejherowo ;-)

Kocia dusza

Post » Czw paź 29, 2009 9:10 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Rodzina przyjeżdża dopiero za tydzień, więc na razie Marmurka może u mnie być, chyba że Kocia dusza postanowi inaczej.

Kotunia jest bardzo spokojna, w zasadzie większość czasu spędza na parapecie. Nawet jak otworzyłam drzwi do jej pokoju, to tylko spróbowała wyjść, ale natknęła się na moje koty i zrezygnowała z dalszego zwiedzania - wróciła na parapet. Niestety cały czas jest nieufna. Pozawala się głaskać, cały czas jest jednak czujna i każdy minimalnie szybszy ruch wywołuje u niej niepokój (co też ją w życiu musiało spotkać???); nie wiem jak Asi udało się wziąć ją na kolana. Boi się, ale jednocześnie widać, że chciałaby być głaskana, po pewnym czasie zaczyna nieśmiało mruczeć, targają nią sprzeczne uczucia. Patrzy wielkimi okrągłymi oczami, które mruży, jak zaczyna się bezpieczniej czuć.

Potrzebny spokojny, cierpliwy i wyrozumiały dom.
Obrazek

maria_z

Post » Czw paź 29, 2009 18:44 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

Myślę, że mam cierpliwy i wyrozumiały dom ;-) i do tego spokojny (wykluczając niestety psa, który podnosi "niespokojność" domu z mniej więcej 2 na 7..)
Marmurka pójdzie do nas. Z mężem jeszcze nie rozmawiałam tak ostatecznie, ale na pewno się zgodzi.
Marylo, kicię prawdopodobnie wezmę w przyszłym tyg., może pon.?

Kocia dusza

Post » Czw paź 29, 2009 19:07 Re: !!!Marmurkowa kotka - już w tdt! JEST CUDNA :D zdj.s.11

No ładnie!!! 8O HURRRRRRRRA! :lol: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2: :dance2:

Wreszcie Kocia dusza przestała stać na drodze tej pięknej, wielkiej miłości między TŻ-em a Zuzanką! :mrgreen: :lol: :lol:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

[poprzednia][następna]