Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt paź 16, 2020 17:07 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Pusia na koniec pięknie podziękowała za Twoją cudowną opiekę.
Smutny ten październik :cry:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt paź 16, 2020 17:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pusia przekroczyła dzisiaj Tęczowy Most :( Jest mi strasznie ciężko, ale podjęłam decyzję po konsultacji z wetką, a potem z młodym wetem w lecznicy. Byłam u bezdomniaków, nie było mnie ok.godziny, a kiedy wróciłam Pusia leżała na płytkach w przedpokoju, tuż przy kuwecie, do której już nie dała rady się wczołgać. Nóżki miała bezwładne, wyglądała jak taka zwierzęca skóra przed kominkiem. Nogi się pode mną ugięły. Zrobiłam zdjęcie, aby pokazać wetce. Zdjęcia nie wkleję, bo okropne, zbyt kochałam Pusię, aby jej to zrobić.
Piszę chaotycznie, ale nie potrafię teraz inaczej. Wet otworzył komputer i zapytał, czy ona naprawdę ma prawie 19 lat? On Pusi nie znał, jest nowy, zwykle bywa po południu, a ja chodzę do lecznicy rano. Zbadał kotkę. Okazało się, że nie ma czucia w ogonku, w jednej łapce, w drugiej tylko troszkę. Pęcherz pełny, nie mogła się załatwić. Płyn w brzuszku. Nie wiem, co to oznacza, ale bardzo brzydko pachniała. Pewno sama by odeszła, ale być może w cierpieniu, na to nie mogłam się zgodzić. Bardzo ją kochałam, naprawdę. Mam nadzieję, że przynajmniej kilka lat była szczęśliwa.
Koło bloku Reni ( pirulasińska) ktoś wyrzucił kilkumiesięczną burą szylcię. Udało mi się znaleźć dla niej miejsce, nie będzie pod moją opieką, ale muszę ją złapać. Nie jest dzika, ale bardzo wystraszona. To tak dla porządku piszę.
U Kulek był buras i Lila, która biega za mną jak pies. Nie wiem, co z resztą kotów i trochę się martwię. Czarnuszek nakarmiony, ładnie wygląda.
Domowe koty dostały już kolację, ale jakoś słaby apetyt mają. Nie wiem, czy nie udziela im się mój nastrój.Jest mi tak strasznie smutno...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt paź 16, 2020 17:19 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Ewa bardzo Ci współczuję Pusia naprawdę dożyła sędziwego wieku. Była zaopiekowana i kochana. Może zaopiekuje się Witusiem.
Fatalny ten październik :placz: :placz:
Bardzo mocno przytulam :201428

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt paź 16, 2020 17:27 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Ewar,
napisałaś, że masz nadzieję, że była kilka lat szczęśliwa. Ja jestem pewny, że była z Tobą szczęśliwa. Dałaś jej cudowny dom na jesień życia i dużo miłości. Miała bardzo dużo szczęścia.
Dużo dobrych myśli !

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Pt paź 16, 2020 17:28 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Och...
Bardzo mocno przytulam... przez łzy...
Dogadzałaś i pomagałaś Pusi, na ile się dało, już widocznie nadszedł czas jej pożegnania... Jeszcze się troszkę ostatnio poprzytulała i... i pa, Pusiu, kocham wspomnienie Twojego pyszczka...
Ewar, niech już będzie dobrze... Który raz tak piszę? Nie pierwszy niestety...
Wątek o Bajce, która dołączyła do Feliksa: viewtopic.php?f=46&t=176799
Wątek o Bezdomniaczce, która się stała Domniaczką Bezią: viewtopic.php?f=46&t=186711
Wątek przedprzedostatni, całego tercetu: viewtopic.php?f=46&t=208290
Nasze Kocie Wierszyki: viewtopic.php?f=8&t=208424

Nul

Od: Śro lis 02, 2016 17:23

Post » Pt paź 16, 2020 17:38 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

ewar pisze:Bardzo Wam wszystkim dziękuję za słowa otuchy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pusia przekroczyła dzisiaj Tęczowy Most :( Jest mi strasznie ciężko, ale podjęłam decyzję po konsultacji z wetką, a potem z młodym wetem w lecznicy. Byłam u bezdomniaków, nie było mnie ok.godziny, a kiedy wróciłam Pusia leżała na płytkach w przedpokoju, tuż przy kuwecie, do której już nie dała rady się wczołgać. Nóżki miała bezwładne, wyglądała jak taka zwierzęca skóra przed kominkiem. Nogi się pode mną ugięły. Zrobiłam zdjęcie, aby pokazać wetce. Zdjęcia nie wkleję, bo okropne, zbyt kochałam Pusię, aby jej to zrobić.
Piszę chaotycznie, ale nie potrafię teraz inaczej. Wet otworzył komputer i zapytał, czy ona naprawdę ma prawie 19 lat? On Pusi nie znał, jest nowy, zwykle bywa po południu, a ja chodzę do lecznicy rano. Zbadał kotkę. Okazało się, że nie ma czucia w ogonku, w jednej łapce, w drugiej tylko troszkę. Pęcherz pełny, nie mogła się załatwić. Płyn w brzuszku. Nie wiem, co to oznacza, ale bardzo brzydko pachniała. Pewno sama by odeszła, ale być może w cierpieniu, na to nie mogłam się zgodzić. Bardzo ją kochałam, naprawdę. Mam nadzieję, że przynajmniej kilka lat była szczęśliwa.
Koło bloku Reni ( pirulasińska) ktoś wyrzucił kilkumiesięczną burą szylcię. Udało mi się znaleźć dla niej miejsce, nie będzie pod moją opieką, ale muszę ją złapać. Nie jest dzika, ale bardzo wystraszona. To tak dla porządku piszę.
U Kulek był buras i Lila, która biega za mną jak pies. Nie wiem, co z resztą kotów i trochę się martwię. Czarnuszek nakarmiony, ładnie wygląda.
Domowe koty dostały już kolację, ale jakoś słaby apetyt mają. Nie wiem, czy nie udziela im się mój nastrój.Jest mi tak strasznie smutno...

Bardzo, bardzo mi przykro
Lucas 2014

lucas 2014

Od: Czw wrz 07, 2017 11:35

Post » Pt paź 16, 2020 18:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Co za smutny dzień :placz:
Pusiu [*]biegaj szczęśliwa za Tęczowym Mostem z innymi zwierzakami . Miałaś dobre życie u ewar
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt paź 16, 2020 19:11 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Pusiu [*] pięknie pożegnałaś swoją wybawicielkę i już spokojnie biegasz z Witusiem.
Żądam postawienia Andrzeja Dudy w stan oskarżenia zgodnie z Konstytucją Rzeczypospolitej Polskiej Art. 145. ustęp 2.

Senanta

Od: Nie paź 20, 2019 20:15

Post » Pt paź 16, 2020 19:51 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Żegnaj PUSIU (*)

Od dobrych 30 lat towarzyszą mi persy, żaden nie dożył wieku Pusi
Teraz (przez TŻta) mamy dodatkowo europejczyki. Też odchodziły przed 17 tym rokiem życia...

egwusia

Od: Pt paź 10, 2008 15:17

Post » Pt paź 16, 2020 20:02 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Trzymaj się, Ewa! Bardzo mi przykro :(
Obrazek

maczkowa

Od: Pon gru 03, 2018 16:47

Post » Pt paź 16, 2020 20:21 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

[*] dla Pusi.
Obrazek

muza_51

Od: Pon paź 04, 2010 10:04

Post » Pt paź 16, 2020 20:56 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Przykro bardzo. 19 lat to piękny wiek, życzyłabym sobie żeby wszystkie koty tyle żyły. Pusiu kochana[*]

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob paź 17, 2020 7:41 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dzięki Pusi przekonałam się do persów. Pusia była mądrą kotką, czyściutką, nigdy niczego nie zniszczyła, nawet jak jadła, to ani kawałeczek karmy nie lądował na podłodze. Wczoraj nie mogła już chodzić, a próbowała doczołgać się do kuwety :( Nie mogłam pozwolić jej dłużej cierpieć. Muszę posprzątać jej legowiska, kocyki, zabawki Witusia i muszę żyć. Założę nowy wątek, ale to za chwilę.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob paź 17, 2020 7:55 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Ewar, tak bardzo mi przykro, przytulam Cię mocno,
Pusiu [']

terra

Od: Pon lip 03, 2006 16:54

Post » Sob paź 17, 2020 8:53 Re: Koty z Hucianego Grodu.Pusia za TM.

Pani Ewo,...

Tak bardzo mi przykro...
Obrazek

agamalaga

Od: Pt sie 21, 2015 8:52

[poprzednia][następna]