[WRO] Śliczna kotka norweska z ulicy str7 w DT, szukamy DS!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 25, 2009 22:18

Kicia_ pisze:Agnes, jak masz fajny dom dla długowłosego kota ze schronu, to u Legnicy na tymczasie są nasze schroniskowe trzy koty:
Kaszmir - czarny pers, ok. 6 lat, bardzo zrównoważony
Maciek - pers tygrysi, ok. 9 lat, fantastyczny charakter, super-miziak
Amanda - kotka bardziej w type syberyjskiej lub norweskiej, biało-bura, młoda, domowa.

Oki, jutro dzwonię do ludzi i przekazuję nr telefonu do Legnicy.
Możesz podesłać mi na PW?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob cze 27, 2009 20:40

Agness78 pisze:Moriam ja tylko tak dla przypomnienia powiem, że mimo że to twoja koleżanka chciałabym aby "procedura" adopcyjna w jakimś zakresie została zachowana. To znaczy umowa adopcyjna, zabezpieczenia balkonu , sterylizacja!

Oczywiscie, przed przekzaniem kotki podpiszecie umowe adopcyjna, chetnie tez zaprosze was obie na uswiadamiajace pogaduchy:) bedziemy w kontakcie
Obrazek

moriam

Od: Pt wrz 28, 2007 11:37

Post » Sob cze 27, 2009 23:31

Agness78 pisze:To znaczy umowa adopcyjna, zabezpieczenia balkonu , sterylizacja!

Jesli do DS ma isc za 2 tygodnie, to nie mozna jej teraz wysterylizowac?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Nie cze 28, 2009 11:05

Edzina pisze:
Agness78 pisze:To znaczy umowa adopcyjna, zabezpieczenia balkonu , sterylizacja!

Jesli do DS ma isc za 2 tygodnie, to nie mozna jej teraz wysterylizowac?

To pytanie do moriam bo kicia jest u niej w DT. Myślałyśmy żeby odczekać ze sterylizacją. Kicia była mocno wychudzona po za tym nie ma pewności że nie była sterylizowana ( wet nie znalazł blizny po sterylce ). W odpowiedzialnym domku niewychodzącym można poczekać na rójkę żeby mieć pewność że nie jest ciachnięta. Błąkała się po ulicy i nie była w ciąży więc jest możliwe że ciachnięta już jest.

Agness78

Post » Nie cze 28, 2009 18:12

czy kiciula ma banerek?
może się przyda

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=88797&postdays=0&postorder=asc&start=90][img]http://images47.fotosik.pl/153/d4815f20df61cbb9.jpg[/img][/url]
Obrazek

zapietanaguzik

Od: Śro cze 24, 2009 17:58

Post » Nie cze 28, 2009 22:10

Banerek śliczny, dziękujemy :D
Kicia już wstępnie zaklepana :wink: także póki co banerka nie umieszczam w podpisie :wink:

Agness78

Post » Nie cze 28, 2009 23:09

Agness78 pisze:Kicia już wstępnie zaklepana :wink:

trzymam kciuki!!!! :ok: :ok: :ok:
Obrazek

zapietanaguzik

Od: Śro cze 24, 2009 17:58

Post » Pon cze 29, 2009 7:12

Agness78 pisze:Myślałyśmy żeby odczekać ze sterylizacją. Kicia była mocno wychudzona po za tym nie ma pewności że nie była sterylizowana ( wet nie znalazł blizny po sterylce ).

Rozumiem. Po prostu jestem juz przewrazliwiona na tym punkcie, bo w sumie to nie wiadomo do konca czy kot trafi do tego DS, skoro dziewczyna ma "urabiac" TZ-ta.
Myslalam, ze to ta, ktora miala kociaka? Chyba mi sie pomylily te koty. :-)
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Pon cze 29, 2009 8:30

Edzina pisze:
Agness78 pisze:Myślałyśmy żeby odczekać ze sterylizacją. Kicia była mocno wychudzona po za tym nie ma pewności że nie była sterylizowana ( wet nie znalazł blizny po sterylce ).

Rozumiem. Po prostu jestem juz przewrazliwiona na tym punkcie, bo w sumie to nie wiadomo do konca czy kot trafi do tego DS, skoro dziewczyna ma "urabiac" TZ-ta.
Myslalam, ze to ta, ktora miala kociaka? Chyba mi sie pomylily te koty. :-)

To fakt, tyle tych kotków można sie pogubić :wink: sama czasem już nie nadążam :wink: Myślę, że moriam już dopilnuje sterylki, DS to jej znajomi. Umowę podpiszemy i będziemy kontrolować sytuację. Może do tego czasu kicia dostanie rójkę to będziemy mieć pewność. Przyznam że to dziwne że do tej pory nie miała... więc można powoli przypuszczać że jest ciachnięta, ale oczywiście trzeba się upewnić.

Agness78

Post » Czw lip 02, 2009 8:02

co u naszj ślicznotki słychać? jak relacje z Miszą? :wink:

Agness78

Post » Nie lip 05, 2009 20:35

po pierwszye pobyt kotki u mnie znacznie sie przedluza, bo opoznia sie przeprowadzka mijej kolezanki, wiec na razie kicia caly czas u mnie. Kolezanke ja odwiedza i przyzwyczaja do siebie-

po drugie slicznotka od dwoch dni a rujke! lasi sie, grucha ,wystawia tyleki jest straaasznie upierdliwa, wiec to chyba to:)
W zwiazku z tym poprawily sie jej relacje z Misza. :D Daje mu sie gonic, sama go gania, troche sie tarmosza, ale jak ona przekonuje sie ,ze tylko na zabawach sie skonczy, to go olewa. i tak w kolko!
Ich wspolne zabawy sa slodkie, ale moje mieszkanie tonie w klakach!!!Pomocy, nigdy nie bylam tak zaklaczona, wlosy kocie sa wszedzie!odkurzam 2 razy dziennie, czasze kociaki jak tylko je dorwe-kotka na szczescie to lubi.I nie mam juz sily...Czy ktos zna jakies sposoby, by te wlosy im mniej wypadaly(poza ogoleniem na lyso :twisted: ) Wet polecil mi LAVETA SUPRA. Ktos to zna?

po trzecie kicia znszczyla mi juz wersalke, krzeslo i zaslony, co skonczylo sie na tym, ze w koncu zdobylam sie na odwage i obcielam jej pazury :evil: wcale nie bylo tak strasznie :D

po czwarte-kotka ma imie!! I Aga nie zgadniesz jakie! :D FIFI!!
Tak nazwala ja jej przyszla Pani:) bez zadnych sugestii z mojej strony. Wiec druga kotka z mojego tymczsu bedzie FIFI. Uroczo:)
Obrazek

moriam

Post » Nie lip 05, 2009 22:40

ojej widzę że na brak wrażeń narzekać nie możesz :twisted:
Moriam przykro mi że kicia jest kłopotliwa :? firanki, wersalka.... też to przerabiałam :roll:

Czy wiadomo jak długo jeszcze będzie u Ciebie? Dobrze że chociaż chwilowo z Miszą się dogadują :wink: teraz przynajmniej wiadomo że trzeba ją ciachnąć :wink:

Co d sierści to nie mam pojęcia co podać ale z chęcią też bym się dowiedziała :wink: Moje kotki teraz chyba futra zrzucają bo ja też co drugi dzień walczę z odkurzaczem - inaczej wszystko w powietrzu fruwa :?

Moriam mam nadzieję że mimo wszystko nie żałujesz że wzięłaś ją do DT :oops: Bardzo Ci dziękujemy jak zawsze :D Dzięki Tobie kicia dostała szansę na dobry DS! Fifi bądź grzeczna, nie łobuzuj ! :twisted: :wink:

Agness78

Post » Pon lip 06, 2009 21:49

oczywiscie, ze nie zaluje:) wrecz przeciwnie, rozgladam sie za jakims maluchem na tymczas,:)
Kicie ciachniemy jak skonczy rujke, pewnie jeszcze jak bedzie u mnie, pewnie wtedy sie uspokoi.
Obrazek

moriam

Post » Pon lip 06, 2009 22:40

moriam pisze:oczywiscie, ze nie zaluje:) wrecz przeciwnie, rozgladam sie za jakims maluchem na tymczas,:)
Kicie ciachniemy jak skonczy rujke, pewnie jeszcze jak bedzie u mnie, pewnie wtedy sie uspokoi.

No to super, bo się przez chwilę zmartwilam że może się zniechęciłaś :twisted: :lol:

Jakbyś chciała dołączyć do naszej grupy pomagającej szukać domów dla kotków ze schroniska, podsylam wątki. Jest nas coraz więcej ale i tak bardzo potrzebne nowe DT - teraz to prawdziwy wysyp. Ja od wczoraj mam dwa maluszki u mamy w łazience :roll: Jeden wstępnie zarezerwowany, drugi czeka na adopcję.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=92931&start=735
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96188&start=0
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=93005&start=690

Agness78

Post » Wto lip 14, 2009 22:01

Koteczka juz po rujce. JUTRO BEDZIE MIALA STERYLKE! Jedzie ze swoja przyszla duza, potem na rekonwalescencje wraca do mie. A kolezanka wprowadza sie do mnie na 2 dni zeby czuwac przy kici:) bo ja jestem caly dzien poza domem
Prosimy o kciuki za jutro, pewnie sie przydadza.
Obrazek

moriam

[poprzednia][następna]