BURASEK USZAMI NIETOPERZA już w Lublinie! SZUKA DOMKU!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 22, 2008 22:31

pixie65 pisze:Dowiedziałam się, że można podawać dopyszcznie :D
Hypericum injeel też.

No to dobra wiadomość :)
Obrazek

ewa13

Od: Czw wrz 06, 2007 22:36

Post » Pon cze 23, 2008 19:13

Już po wizycie u dr Zięby i chyba dobre wieści :lol:
Nie trzeba obcinać Kotoperzynie ogonka ani go operować :lol:

Ma z tego co zrozumiałam, ściśnięty jakiś kręg krzyżowy, z prawej strony.
Doktor mówił że 3 miesiące po uraznie to jak na układ nerwowy to mało, trzeba czasu.
Na razie kotek będzie dostawał wit B 12 i leki homeo, po miesiącu do kontroli.
W każdym razie jest nadzieja że Kotoperzyna będzie się załatwiał normalnie!! :dance: :dance2:

Co prawda to tylko nadzieja, nie pewność, ale dobre i to!!!

Pixie65 kupilam ten Discus compositum, kosztował za 3 ampułki 40 zł 8O , co do tego drugiego to pani powiedziała że byc może da się zamówić, ale tylko całe opakowanie, ale ona musi się u dystrybutora dowiedzieć. Zamawiać?

Dzisiejsza wizyta kosztowała 20 zł, także Kotoperz ma w skarpeteczce 120 zł, jeszcze :lol: kupimy mu Intestinala bo się niedługo skończy.
Obrazek

ewa13

Post » Pon cze 23, 2008 19:34

ewa13 pisze:W każdym razie jest nadzieja że Kotoperzyna będzie się załatwiał normalnie!! :dance: :dance2:

Co prawda to tylko nadzieja, nie pewność, ale dobre i to!!!

Ale jak doktor Z. daje nadzieję a nie od razu stwierdza, że nic z tego nie będzie to....:D :dance:
Na razie tyle :wink:

ewa13 pisze:Pixie65 kupilam ten Discus compositum, kosztował za 3 ampułki 40 zł 8O , co do tego drugiego to pani powiedziała że byc może da się zamówić, ale tylko całe opakowanie, ale ona musi się u dystrybutora dowiedzieć. Zamawiać?

Tak jak przewidywałam.
Ale - ja uważam, że warto spróbować. Tak samo uważam, że warto zamówić Hypericum, a nawet powiedziałabym, że bardziej liczę na to drugie. Skoro doktor powiedział, że jest szansa na poprawę to znaczy, że trzeba wspomagać tę szansę a Hypericum jest zdecydowanie bardziej odpowiednie w tym przypadku. Oczywiście Traumeel też, jedno drugiemu (i trzeciemu - Discus) nie przeszkadza.
Moja propozycja jest :arrow: zamawiać.
Damy radę, za chwilę u mnie Matki Boskiej Pieniężnej :wink: a może ktoś jeszcze zechce wspomóc Najcudowniejszego Kotoperka na Świecie :1luvu: :love: :1luvu:

Miło było Was poznać :D

Intestinal też zamawiaj, niech Chłopak futruje.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pon cze 23, 2008 19:47

To jutro pójdę do apteki i poproszę o zamówienie,
Intestinal ok 60 zł chyba, ten lek to sądząc po tamtym będzie kosztował ok 80 zł :? ale razem to z bazarkiem który sie niedługo skończy wystarczy, tylko że ta pani powiedziała że na sto procent nie wie czy się da, musi się dowiedzieć no i to niestety potrwa co najmniej tydzień.

Wykombinuje coś na nastepny bazarek jak będzie trzeba. :wink:

Ciebie, Pixie, również było miło poznać choć szkoda że zawsze się trzeba spieszyć niestety. Ale jakbys była w Chironie to zapraszam nadal w odwiedziny u moich kotów, które, nie ujmując nic Kotoperzykowi, :roll: .....są , jakby to powiedzieć .....dorodniejsze...
Obrazek

ewa13

Post » Pon cze 23, 2008 20:02

ewa13 pisze:To jutro pójdę do apteki i poproszę o zamówienie,
Intestinal ok 60 zł chyba, ten lek to sądząc po tamtym będzie kosztował ok 80 zł :? ale razem to z bazarkiem który sie niedługo skończy wystarczy, tylko że ta pani powiedziała że na sto procent nie wie czy się da, musi się dowiedzieć no i to niestety potrwa co najmniej tydzień.

Wiesz co - poczekaj z tym zamówieniem w aptece...
Jak ma trwać tydzień....Postaram się jeszcze dzisiaj, a najpóźniej jutro gdzieś do 12 przeszukać w necie.
"Na dzień dobry" znalazłam:
http://superapteka.pl/product_info.php/ ... 3dd03d6e24

Tylko muszę posprawdzać czy jest dostępny.
Hypericum za 5 amp. kosztuje chyba około 60,00 zł
Edit: jak widać w zalinkowanej aptece kosztuje 22,44 za 5 amp/1,1 ml

Poszukam.
Albo sama zadzwonię do przedstawiciela! O - myślę, że to byłby dobry pomysł.

A co do wizyty - dzięki za zaproszenie :D
Jeśli zaś chodzi o "dorodność".... 8) Hmmmm...podejrzewam, że moje koty to dopiero są (niestety) dorodne...Ale pracuję nad zmianą.... :wink:
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon cze 23, 2008 21:23

Hmm, coś podejrzanie tanio.... dziwne.... Czyli jakby były ampułki 2, 2 ml to by kosztowało 44,88 to i tak tanio!

To wstrzymam się z zamawianiem w aptece, a tydzień to samo oczekiwanie na lek! Do tego nalezy dodać czas na skontaktowanie się z jakimś pośrednikiem czy kimś tam, poczekanie aż on sprawdzi czy lek jest, aż odpowie ... :?
Obrazek

ewa13

Post » Pon cze 23, 2008 21:44

ewa13 pisze:Hmm, coś podejrzanie tanio.... dziwne.... Czyli jakby były ampułki 2, 2 ml to by kosztowało 44,88 to i tak tanio!

W internetowych aptekach przeważnie jest taniej. Dochodzi jeszcze koszt przesyłki.

ewa13 pisze:To wstrzymam się z zamawianiem w aptece, a tydzień to samo oczekiwanie na lek! Do tego nalezy dodać czas na skontaktowanie się z jakimś pośrednikiem czy kimś tam, poczekanie aż on sprawdzi czy lek jest, aż odpowie ... :?

Nie znalazłam tego leku w innych aptekach :?
Jutro postaram się skontaktować z przedstawicielem albo będziemy zamawiać ten z zalinkowanej apteki (o ile będzie dostępny).
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Pon cze 23, 2008 21:48

Ja tu sobie czytam i czytam i się cieszę, że mój ulubiony Kotoperek pod taką dobrą opieką i że jest duża nadzieja, ze wszystko będzie normalnie i że ogonek zostaje! :P :P :P :P
:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon cze 23, 2008 22:18

pixie65 pisze:Jutro postaram się skontaktować z przedstawicielem albo będziemy zamawiać ten z zalinkowanej apteki (o ile będzie dostępny).

Może nawet jak nie będzie dostępny na chwilę obecną to i wtej internetowej da się może zamówić, a tak czy inaczej to wyjdzie taniej niż w lub elskiej aptece chyba.

ruru pisze:Ja tu sobie czytam i czytam i się cieszę, że mój ulubiony Kotoperek pod taką dobrą opieką i że jest duża nadzieja, ze wszystko będzie normalnie i że ogonek zostaje! Razz Razz Razz Razz

:lol: Super że nie trzeba obcinac ogonka! Doktor mówił że uszkodzenia nie są zapewne duże i stąd ta nadzieja, na razie Kotoperkowi potrzeba czasu i witaminy B12 i leków homeo
Obrazek

ewa13

Post » Wto cze 24, 2008 19:57

Kotoperzyna dzisiaj zgubił tylko raz urobek, to całkiem niezly wynik :ok:

Kupki nadal idealne po Intestinalu, jutro się dowiemy czy są jakieś robale w nim, a przynajmniej czy się ujawnią.
Obrazek

ewa13

Post » Wto cze 24, 2008 20:27

Powiem na pocieszenie że u mnie kotka z przerwanym kręgiem postępów żadnych nie robiła. Więc skoro u niego zmiany z czasem następują..

gagucia

Od: Śro lip 20, 2005 2:54

Post » Wto cze 24, 2008 21:30

Z tego co zrozumiałam to on nie ma przerwanego rdzenia :)
Doktor mówił że uszkodzenia są niewielkie i nerwy są ściśnięte? Czy coś w tym stylu
Obrazek

ewa13

Post » Śro cze 25, 2008 19:13

Z Kotoperzyną ogólnie wszystko ok, tylko trochę niepokoi mnie jedna sprawa.
Odkąd on u mnie jest od czasu do czasu kicha, tak potężnie kichnie, nic mu z nosa nie leci, kicha tak jakby to powiedzieć- na sucho. Poza tym jak leży czy spi to wydaje takie dzwięki, czasem brzmi to jak chrapanie albo chrząkanie.
A dzisiaj jak siedział to miał takie jakby odruch wymiotny tyle że nie wymiotował, to jakby odruch był w gardle a nie zaczynał się w żołądku.
No i sama nie wiem co o tym myśleć, skoro on dobrze się czuje to chyba nie ma powodu do niepokoju..
Obrazek

ewa13

Post » Czw cze 26, 2008 10:43

Kotoperek hopsaj :D
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Czw cze 26, 2008 18:16

W kale był tylko pierwotniak Cykloizospora felini :?: nie wiem czy dobrze napisałam, powodujący zapalenie jelit i biegunki.
Moja tymczaska ma większe biegunki i okropną sierści dlatego razem z nim dostają Enteramid, w poniedziałek pojadę po lepsze leki dla wszystkich już kotów.
Jest szansa że te biegunki u niego powoduje pierwotniak a nie karma, więc na razie wstrzymam się z kupowaniem 2 kg Intestinala, kupię mu 500 g, bo możepotem nie będzie już potrzebny,
Obrazek

ewa13

[poprzednia][następna]